Nervurile de depron se lipesc perpendicular, la "fatza", pe tijele de lemn. Suprafata inferioara a aripii se taie aproximativ la dimensiunea din plan, cea superioara va fi cu 15-20mm mai lata in zona muchiei din spate (pentru a acomoda curbura marita).
"Braduletzul" astfel format se lipeste pe suprafata inferioara a aripii, dupa care se pot instala servo-urile pentru eleroane (sau tijele de actionare daca folosesti un singur servo).
La pasul urmator, eu lipesc muchia incidenta a suprafetei superioare si, dupa ce s-a intarit lipiciul, deformez si lipesc foaia de sus direct de nervuri si, la muchia de iesire, de foaia de jos.
Vezi ca depron-ul are o directie preferentiala de curbare; daca incerci sa-l curbezi perpendicular pe "fibra", materialul crapa. Alte materiale au caracteristici diferite.
Serban
IAR-80 1/12 scale
Postat 25 June 2008 - 04:46 PM
Eh, aici am "trisat": aveam o carlinga de IAR80 1/12 de la un kit de balsa.
Poti sa-ti faci insa destul de usor una dintr-o bucata de sticla de pepsi de 2L. Trebuie sa-ti confectionezi din ipsos o matrita cu forma carlingii, dupa care o dai cu vaselina si pui deasupra o bucata din sticla de pepsi; tot ansamblul il pui in cuptor si astepti ca plasticul sa se inmoaie si sa imbrace fest matrita.
Serban
Poti sa-ti faci insa destul de usor una dintr-o bucata de sticla de pepsi de 2L. Trebuie sa-ti confectionezi din ipsos o matrita cu forma carlingii, dupa care o dai cu vaselina si pui deasupra o bucata din sticla de pepsi; tot ansamblul il pui in cuptor si astepti ca plasticul sa se inmoaie si sa imbrace fest matrita.
Serban
Postat 25 June 2008 - 10:55 PM
O sa trec la punerea in aplicare........pana acum am incercat cu carcase de cd......
http://img247.imageshack.us/img247/1294/build6fm0.jpg
In schimb macheta mea o sa fie statica.....cand o sa mai fac mana o sa incerc si una zburatoare
http://img247.imageshack.us/img247/1294/build6fm0.jpg
In schimb macheta mea o sa fie statica.....cand o sa mai fac mana o sa incerc si una zburatoare
Postat 30 July 2008 - 10:41 PM
Nu are nimeni plan de IAR 80 cu constructia din balsa???
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 05 August 2008 - 12:02 AM
casper20, la Jul 30 2008, 11:41 PM, a spus:
Nu are nimeni plan de IAR 80 cu constructia din balsa???
Prin ce se deosebeste constructia in balsa fata de cea in depron, in afara de metoda de acoperire, desigur? De pilda, modelul lui Tom Jacoby foloseste nervuri simple lipite pe un suport orizontal (crutch, nu stiu termenul in Romaneste), tot avionul fiind apoi acoperit cu fasii de balsa (asta e o chestie pe care am urat-o cu pasiune!). Nu pare nimic special.
TCB,
Serban