Pitts S-2A sfaturi
Postat 04 February 2007 - 12:28 PM
Postat 04 February 2007 - 01:10 PM
Postat 17 September 2007 - 05:11 PM
In urma unui schimb modelistic am intrat in posesia unui PITTS care mie imi place tare .
Este dotat cu motor brushless caracasa rotativa si reg. JETY 45 si pachet LIPO de 11,1 /1800mA
As vrea sa va intreb daca zboara ...eu inca nu l-am probat si vocile rele mi-au spus ca acest model nu zboara .....hmmmm
Daca careva dintre voi il cunoaste cat de cat as vrea sa-mi dati cateva info .
Si chiar as fi curios de ce se zice ca nu zboara ...
Aspectul este super fain si ma mir ca cu doua aripi planoare sa nu zboare acest avion .
Va multumesc anticipat si vrea sa precizez ca in domeniu AEREO sunt incepator ... !!!
Fisiere atasate
-
Pitts.jpg (68.52K)
Number of downloads: 188
Postat 17 September 2007 - 06:02 PM
marius10, la 17 Sep 2007, 18:11, a spus:
el zboara sigur....are nevoie doar de un pilot.
pentru inceput:
-nu face nici un rabat la centraj
-curse la suprafete 60-70% din ce spune manualul
-expo la greu cu minus 60-80%
dupa ce te inveti ,il faci mai rau...
Citeaza
outrunner pe romaneste... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Citeaza
sa le zicem portante,nu planoare.
asteptam feed-back.
Postat 17 September 2007 - 06:03 PM
Ma intereseaza cateva amanunte, pentru a-ti da mai multe relatii.
MOTOR : tipul ;turatie ; curent absorbit; elice.
MODEL : anvergura aripii superioare, inferioare: lungime model; greutate model complet echipat.
NUMAI BINE
EGI
Postat 18 September 2007 - 07:49 AM
Am un exemplar complet echipat, il zbor (cind mi-e lene), dar prefer alt ceva.
Are urmatoarele probleme:
- trebuie corect dimensionate unghiurile suprafetelor de control - asta trebuie sa o faca cineva cu experienta la zbor
- motorizare corespunzatoare - el vine cu un minim absolut de tiriiala
- are aripa asimetrica - nu e pentru acrobatie (da face tumbe frumoase)
- trebuie intarita aripa, hobanele si trenul
- din cauza pozitiei centrului de presiune, se ambaleaza in viraj (anormal chiar pentru un pitts)
Ceva mai dificil la pilotat (experienta medie), si caracteristici particulare. Daca e corect echipat si reglat, ai sa-l poti zbura binisor.
Postat 18 September 2007 - 05:08 PM
Pacat sa nu zboare LOL
Pana nu am zburat primul biplan, credeam ca sunt ( biplanele ) niste bestii mult mai dificil de pilotat decat cele mono LOL
Cel putin cel ce lam zburat :
- 1300 anv
- 5Kg
- metanol 2T 15ccm.
Zboara super!
In orice regim de viteza e la fel de docil, decolarea super-scurta, viraje "pe loc". poate daca as fi mai curajos ar merge si ceva acrobatii LOL
Deci ...
Bafta la zbor!
---------
Futaba 40MHz canal 53
Graupner 35MHz canal 76
Postat 18 September 2007 - 05:16 PM
Aircobra, la 18 Sep 2007, 17:08, a spus:
Pacat sa nu zboare LOL
Pana nu am zburat primul biplan, credeam ca sunt ( biplanele ) niste bestii mult mai dificil de pilotat decat cele mono LOL
Cel putin cel ce lam zburat :
- 1300 anv
- 5Kg
- metanol 2T 15ccm.
Zboara super!
In orice regim de viteza e la fel de docil, decolarea super-scurta, viraje "pe loc". poate daca as fi mai curajos ar merge si ceva acrobatii LOL
Deci ...
Bafta la zbor!
care e modelul ala?....kit?.....detalii ceva?...si nu in ultimul rand, POZE!
10x
Postat 18 September 2007 - 07:33 PM
... ce coincidenta
Este aproape de un pitts ca forma, nu am vrut sa muncesc prea mult ,asa ca e construit din materiale ieftine ( placaj ordinar, balsa cat se poate de ... putina iar la invelire am folosit folie pt. decor LOL ).
Apropos; a fost si prima mea experienta cu infolierea.
A fost o surpriza placuta de la primul zbor, centrat/trimat "din fabrica" adica de acasa LOL ,nu a prezentat nici o slabiciune.
HHHHMMMM ... poze nu am.
Fondurile planificate ( fara stirea nevestei ) pentru un digital au fost deturnate spre un emitator Graupner LOL pentru care chiar ma bucur, ca achizitie.
Iar viitoarele fonduri din pusculita secreta se vor duce cam tot in directia aia ... adica receptor si cuarturi.
Sper ca la urmatoarea iesire sa pot imprumuta un "cameraman" cu tot cu aparat LOL.
---------
Futaba 40MHz canal 53
Graupner 35MHz canal 76
Postat 20 September 2007 - 02:39 PM
Aoleooooooooo cate raspunsuri fratilor ....
Bune ..multumesc pt. tot si pentru corectii (Silviu)
Nu prea va pot da date despre el pt.ca eu l-am primit complet cu de toate dar am sa il studiez mai bine si dupa ce ma documentez va mai apelez .
Deci in principiu ...va zbura ..
Deocamdata ii dau cu Pitts-ul din FMS ..ca ala zboara .
Doar ca nu e usor sa ZBORI ..nici cu FMS -ul .
Deocamdata vreau sa ma apropiu de domeniu zburator cu FMS, si pe urma am sa caut pe cineva care a mai zburat ca sa-l seteze o tzara .
Multumesc inca o data !