Am si eu o intrebare legata de raport asta in sensul ca:
spre exemplu punem un clopot de 14 si un spur de 35 rezulta un raport de 2,5
punem un clopot de 16 si un spur de 40 rezulta un raport de 2,5
cum cele doua rapoarte sunt identice este vreo diferent de putere.......
Teoretic nu are cum sa fie dar ma gandesc ca poate o fi ceva acolo.....nu dati cu paru ca era tarziu cand mi-a venit ideea.........apropo sa se abtina cei care nu sunt in tema
Pagina 1 din 1
Raport spur clopot???
Postat 02 February 2007 - 08:44 AM
tiziku1, la 2 Feb 2007, 00:56, a spus:
Da asa e...nu cred ca e nici o modificare la putere pur si simplu un spur de 16 si un clopot de 40 sunt mai mari deci rezista mai bine dar tot in acelasi timp ingreuneaza putin tranzmisia.
Eu imi dau cu parerea doar din punct de vedere mecanic, caci la modelism nu am experienta.
Intr-adevar, daca la spur-ul si clopotul cu dinti mai multi diametrul coroanei este mai mare atunci la acelasi cuplu fortele ce actioneaza asupra dintilor sunt mai mici.
In rest, raportul transmisiei fiind acelasi motorul 'vede' acceasi sarcina.
Aceasta postare a fost editata de ovi_m: 02 February 2007 - 08:45 AM
Postat 02 February 2007 - 10:09 AM
...eu cred ca la un raport de 2.5 format cu un spur de 40 si pinion de 16 ai culplu mai mare, iar la un raport de 2.5 cu spur de 35 si pinion de 14 ai un cuplu mai mic.
Este extrem de important cum alegi acest raport.
Raportul este ales in primul rand in functie de configuratia circuitului.
Chiar daca raportul final este acelasi cu siguranta ai alti parametri care se modifica. De exemplu temperatura motorului!
Este extrem de important cum alegi acest raport.
Raportul este ales in primul rand in functie de configuratia circuitului.
Chiar daca raportul final este acelasi cu siguranta ai alti parametri care se modifica. De exemplu temperatura motorului!
RHCForum - Webmaster
Postat 02 February 2007 - 10:27 AM
Eu am incercat sa nu chiulesc in liceu de la orele de fizica. Insa a trecut o groaza de vreme de atunci si e posibi sa mai fi uitat cate ceva...
Oricum s-ar chema rotile alea dintate: spur/clopot/whatever, pana la urma e vorba de un nenorocit de reductor. Un reductor are proprietatea ca, conserva puterea iar turatia si cuplul se modifica proportional respectiv invers proportional cu raportul de transmisie.
Cel putin teoria spune ca la acelasi raport de transmisie, doua reductoare se comporta la fel din punct de vedere al cuplurilor si turatiilor transmise.
Ovi
Oricum s-ar chema rotile alea dintate: spur/clopot/whatever, pana la urma e vorba de un nenorocit de reductor. Un reductor are proprietatea ca, conserva puterea iar turatia si cuplul se modifica proportional respectiv invers proportional cu raportul de transmisie.
Cel putin teoria spune ca la acelasi raport de transmisie, doua reductoare se comporta la fel din punct de vedere al cuplurilor si turatiilor transmise.
Ovi
Arata acest topic
Pagina 1 din 1

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla