BogdanStancu, la 21 Dec 2006, 14:49, a spus:
Multumim pentru urare!
ps. cum de reusesti sa inventezi Numele? Ti le sulfa Vreun Spirit? Le visezi?
Meduza
roman nonliniar, valurit si valuritor
Numirea şi atribuirea stau la îndemâna zicerilor desuete şi a celor ce zic tot felul de baliverne despre actele fiinţei de parcă ar fi unelte de grădinărit, de parcă revoluţiile ar fi corpuri gata, gata de pipăit când, de fapt, e atât de dificil sau poate imposibil să cuprinzi în fraze mintoase desfăşurarea timpurilor.
E bună şi moartea lui Dumnezeu şi critica bisericii dar e bună şi biserica în derivă ei însoţită de grijulia culturală de serviciu care deplânge moartea lui Dumnezeu inspirându-se din experiment dar declarând derivarea fiinţei umane prin apocalipsa, prin repetiţie oarba sau prin sacrilegiu de semn.
Într-o bună zi, pe când trăiam în Bankusai, a venit un înger trandafiriu. S-a strecurat pe fereastră. Şi-a strâns aripile uşor înfrigurat. Mi-a spus:
- M-a trimis Dumnezeu. A citit el un semn. Crede că l-ai fi aflat.
- Nicidecum, am zis eu urmărind nu ştiu care cometa.
- L-ai aflat, e sigur, a stăruit îngerul îmbujorându-se. I-a zis Pitoskin!
- NiÅŸte vorbe.
- Adică să mă fi înşelat eu? M-a întrebat îngerul venit să mă tragă de limbă.
Bineînţeles că n-a scos nimic de la mine. S-a pierdut într-un abur. Duş a fost.
Apoi a venit un vârcolac spilcuit şi trandafiriu şi mi-a ciocănit la uşă. Avea papion. Putea a pucioasă. Mi-a rânjit în faţă. Mi-a spus:
- M-a trimis demonul apelor. A citit el un semn. Crede că l-ai fi aflat. Pitoskin i-a zis, moreaugarinule, să mor dacă mint.
- Nicidecum, am zis eu privind ploaia de meteoriţi.
Bineînţeles că vârcolacul a plecat cu coada-ntre picioare. Duş a fost, învârtindu-se. Apoi a venit o fiinţă din stele care mi-a spus scoţând flăcări pe nări:
- M-au trimis piraţii. Cred că i-ai fi aflat. Pitoskin le-a zis toată tărăşenia!
Bineînţeles că fiinţa din stele a plecat şi ea fără să fi primit un răspuns.
Apoi au venit şi nişte oameni importanţi trimişi de împăratul Owagama. Au venit şi nişte furnici şi nişte libelule. Au venit şi nişte pitici din Timbo, Asudaan, Muna, Yatoo, Vinna, Qutomo, Aselan, Paserar, Wasso, Bonna, Kantom Pingall, Finotola Fanţi, Bohle, Forgossa, Atamaran, Gureba, Fantasa, Idilo şi din semeţul şi trufaşul Hudacar şi multe altele şi nişte oameni îmbrăcaţi în negru.
Aceasta postare a fost editata de Bufnila: 23 December 2006 - 05:56 PM