Modelism - RHC Forum: Despre LiPo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Despre LiPo Daca stie careva ...

#31 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 January 2007 - 03:26 PM

Daca merge pus un singur acumulator asa cum zice Dily nu ezita.
Ai numai avantaje: barca usoara, al doilea la incarcat in timp ce tu navighezi si probleme mult mai putine....zic si eu.
Oricum cu doi acumulatori in paralel ai probleme la patrat daca nu la cub.
0

#32 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 07 January 2007 - 03:33 PM

sunt bune dupa parerea mea .........eu folosesc un power peak ultimate 2 de la robbe plus un li-po eq tot de la robbe si nu am avut probleme......pana acum......dar atentie cu akum de li-po si cu amperajul motorului.......ca nu i de gluma
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#33 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 07 January 2007 - 03:38 PM

@dily
Te rog spune-mi si mie, ca eu sunt mai prost de felul meu, CUM EGALIZEAZA CELULE IN PARALEL ce ai tu acolo?!? Egalizeaza celule din pack serie, da, aici ai dreptate, dar noul lui pack va fi 3S2P. Trebuie sa aiba grija din cauza lui 2P, in primul rand!

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#34 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2007 - 03:43 PM

scze nu am fost inteles ......NU egalizez celulele pak. in paralel .....pakurile sunt formate din celule inseriate din fabrica prevazute cu mufe de egalizare......egalizez fiecare pack in parte
Stima
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#35 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 07 January 2007 - 03:50 PM

Pai egalizezi doua pack-uri serie pe care le pui IN PARALEL!!! Aici e balansarea necesara! Altfel unul din ele e omorat in timp! Fara sa desfaci pack-urile si sa le reconfigurezi din celule in paralel si montate IN SERIE pentru a fi egalizate, trebuie sa iei toate precautiile, sa fie in aceeasi stare de descarcare cand le cuplezi in paralel si le pui la incarcat, etc.
Doua pack-uri super egalizate puse in paralel nu dau intotdeauna rezultatele dorite... Asta e problema. Cu niste simple masuratori in prealabil si putina precautie se poate rezolva.
Asta este problema. 2P. Cum egalizezi un pack 2P format din 2 pack-uri 3S pe Robbe ala? Te rog raspunde-mi...

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#36 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2007 - 09:25 PM

pai hai sa zic ca nu nu intelegem.........uite cum fac........sa zicem ca am doua pak-uri de li-po 11.1v 2200Mah ambele cu rata de descarcare de 20C si ambele prevazute cu mufe de egalizare.
Le incarc SEPARAT respectand normativele pt. pak urile respective sau folosesc un cip bid pt acumulator ca sa nu mai butonez chargerul........egalizarea se face folosind li-po eq-ul conectat la incarcator.......Bun......sa incarcat un pak il scot din charger il pun deoparte si pun la incarcat al doilea pak.........s a incarcat si al doilea astept 10 min (asa fac eu) si apoi le pot lega in serie sau in paralel. Sincer prefer sa folosesc un singur pak.(adik unul pe model si unul la incarcat) dar am incercat si treaba cu pusul in paralel sau serie si nu s a intamplat nimic. Dupa parerea mea e mai indicat sa le pui in serie (mai ales daca fol motor brushles performant si "duce" pana la 22-23v)deoarece castigi mai multa putere pe volt

stima
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#37 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 07 January 2007 - 09:29 PM

dily, la 7 Jan 2007, 21:25, a spus:

Dupa parerea mea e mai indicat sa le pui in serie

eh aici gresesti.
daca le pui in serie le cam f**i ca nu-s imperecheate celule, nu le-ai incarcat identic, poti chiar sa strici pack-urile.
cel mai bine le pui in paralel.
iar motoarele alea de 22V sunt motoare serioase, mult prea puternice pentru barcuta respectiva
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#38 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2007 - 09:50 PM

dex.....eu nu am pus 22v pe barca dar am inseriat 2 pak. de doua cel egalizate .adik doua pak de 7.4 =14.8 si unde e problema ? ca egalizarea sa facut separat pe pakuri si le am incarcat cu acelasi charger......fa ma sa inteleg ca ma sperii -_- :D
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#39 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 07 January 2007 - 10:51 PM

la inseriere, daca fiecare celula contribuie cu tensiunea ei, curentul total este suportat egal de toate. daca o celula (sau un pack component) este mai slab, va fi nevoit sa duca sarcina ca si cel puternic; evident nu va putea si in cele din urma va ceda. nu-i obligatoriu sa se intimple asa dar, daca pui 6 celule sau mai multe in serie, probabilitatea ca asa ceva sa se intimple este mult mai mare decit la packuri de 2 sau 3 serie.
la paralel, chiar daca initial cele doua seturi s-ar putea sa debiteze un pic unul pe celalalt, in cele din urma se vor echilibra si vor duce fiecare jumatate din curentul sarcinii. nici aici nu esti in afara pericolului dar parca e mai mic.

zic si eu...

bafta

ps. eu m-am jucat cu lipo in paralel si nu am avut nicio surpriza (nici macar nu i-am incarcat pe egalizor...)
... este adevarat ca nu am mers la extrem nici cu curentul nici cu tensiunea minima de descarcare...

Aceasta postare a fost editata de bizu: 07 January 2007 - 10:53 PM

0

#40 Useril este offline   Vincent 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 574
  • Inregistrat: 16-July 05

Postat 07 January 2007 - 10:58 PM

Fratilor ! La mine cel putin nu se pune problema de serie a pack-urilor punkt Nu vreau sa supraalimentez HACKER-ul B50 8L la 14,8 V ( ca sa inseriez doua de 7,4 ) .La 11,1 V e suficient pt. acest motor avind in vedere ca-l pun pe MAGIN ONE . Pt. Dumnezeu aceste motoare din cite stiu sunt de competitie si duc barci mult mai smechere decit o banala MAGIN ONE de fapt aceste motoare B50 xxL pot inlocui cu succes propulsia termica pe barci si chiar cu rezultate mai bune avind in vedere turatiile la care ajung fata de termice. Deci pt. aplicatia mea nu ca nu ar merge fortata nota cu 14,8V ( ca stiu ca se poate si la 14,8 V) la HACKER B50 8L , dar nu e momentul acum pt. experimente si recorduri pe sponsorizare proprie cel putin -_- vreau doar mai mult curent la 11,1 V si deci in paralel iar cu echilibratul lui MAGIN ONE cu un singur pack intr-o parte , nu stiu ce sa zic poate ca voi incerca cind iau accu. dar nu prea cred ca are o linie de plutire normala cu pack-ul intr-o parte :D logic...
Vicentiu

Tel. 0728286170
0

#41 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2007 - 11:25 PM

de unde ai achizitionat motorul ala de la hacker si cat te a costat........ca m-ar interesa si pe mine unul. E de la mama lui sau e tot made in china?

stima
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#42 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 January 2007 - 02:19 AM

Dragul meu Vincent. Bine ai venit in club.
Citeste prima data aici

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 08 January 2007 - 02:20 AM

0

#43 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 08 January 2007 - 03:11 PM

gasesti motoare Hacker la www.lindinger.at
nici vorba de chinezarie la Hacker. sunt motoare facute in Germania(daca bine retin eu)
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#44 Useril este offline   Vincent 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2007 - 04:54 PM

Motorul e cumparat de pe site-ul

http://www.finedesig...otorshacker.asp

la vro' 205$ cu transportul inclus caci am mai cumparat cu cineva si am facut transportul juma juma plus ceva spaga la vama ca altfel vai de steaua noastra :D ne rupea in sapte ca cica e motor din SUA si se taxeaza chestia asta . Motorul e MADE IN GERMANY.
Vicentiu

Tel. 0728286170
0

#45 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 08 January 2007 - 05:37 PM

Salut Vincent !
Vad ca discutati ..de experimente LI-PO ...Magin One .etc !
Am discutat deja pe tema asta ori la NAVO DE VITEZA ELECTRICE si mi se bare si la vademecum .
Pot doar sa-ti spun ca eu am echipat MOne cu 2 packuri de 3300 unul de 7,4 si unul de 11,1 V fara LI-PO saver electronic care sa intervina pe regulator .
Am folosit pt siguranta mea si a barcii doua LI-PO saver-uri optice facute si proiectate de mine (vezi LI-PO saver OPTIC ) de pe forum .
Am tot pierdut niste pariuri aici in Italia ..asa ca m-am enervat rau de tot si am "tunat " MO cum scrie la carte .
O sa arat in curand ultimul filmat cu o cursa (pariu) cu doua scule de viteza si a mea sa vedeti cum i-am umilit cu bateriile LI-PO .(pariurile sunt pe nevazute ) nu stiau ca eu m-am dat pe LIPO - si deci am usurat MOne de 1,2 Kile
Problema este ca la ultima tura din cele trei facute , din cauza extazului si a excitatiei am supravirat si asa cum stiti MO se da peste cap de numa - mi s-a desfacut capacul de inchidere lipit cu banda speciala asa de tare s-a izbit de apa.
Mi-a intrat apa in M.O si noroc ca mi-au sarit sigurantele si cea de pe LIPO si cea de pe Motor .
Regulatorul s-a dus si LIPO s-au salvat .
Am avut noroc ca totul s-a intamplat aproape de mal dar tot a trebuit sa sar IMBRACAT in apa ca sa recuperez "iubita " mea ca altfel nu o mai gaseam (lacul unde am facut pariul era f. adanc ).
Asta asa ca o paranteza ! - scuzati off topic -
Stima
0

#46 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 08 January 2007 - 05:59 PM

Buey...nare nimeni nici-un comentariu la Li-Po ..., dar sunt elemente de luat in considerare...,pt.barca lui Vincent..la motorul pe care-l are ,nu poate sa cumpere acc de 2 lei de la concurenta...ca se fac praf,motorul lui suge instant cel putin 50-60 A ...acum depinde si de elice...orcum motorul lui trebuie sa aibe reductor ca uraca mult in ture si racire directa neaparat ....pt.2 acc Li-Po 11.1- 3000mA...sau 3S 2P......Apropos...bagai acc pe stanga ca fraierii stiu de ce... :D ...fara gluma la puterea aia acolo trebuie sa fie... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif... bafta

Aceasta postare a fost editata de Calu2: 08 January 2007 - 06:07 PM

Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#47 Useril este offline   Vincent 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2007 - 06:07 PM

Din punctul meu de vedere SUBIECTUL E INCHIS ! ....PT. MINE CEL PUTIN

Multam mult tuturor pt. ideile si parerile vostre.

Toate cele bune !
Vicentiu

Tel. 0728286170
0

#48 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 08 January 2007 - 06:11 PM

Subiectul nu este inchis pt.ca trebuie sa vedem la ce concluzie ai ajuns ...si mai ales ce ai facut cu modelul...nu ti se pare normal?
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#49 Useril este offline   Vincent 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2007 - 06:19 PM

E chestie de vro' 2-3 luni de zile pina o sa am money de REGULATOR SI LIPO ca sa ma dau cu ea. DECI PE LA PRIMAVARA E ABSOLUT RTR modelul.
Vicentiu

Tel. 0728286170
0

#50 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 08 January 2007 - 06:37 PM

Vincent, la 8 Jan 2007, 19:07, a spus:

Din punctul meu de vedere SUBIECTUL E INCHIS ! ....PT. MINE CEL PUTIN

Multam mult tuturor pt. ideile si parerile vostre.

Toate cele bune !

vezi ca jos sub ultimul mesaj postat ai un menu de scrie optiuni pe el...poti da click si sa inchizi subiectul.
la cerere ( a ta ca tu ai deshis subiectul) se poate redeschide.

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 08 January 2007 - 06:37 PM

flying is my life...
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu