Vesti bune si vesti proaste
Postat 09 August 2003 - 09:06 PM
Vestea buna e ca am reusit in sfirsit sa-mi lansez prima racheta, vestea potential proasta e ca a fost o racheta cu apa si vestea f.f.f. proasta e ca a ajuns doar la vreo 4-5 metri inaltime :D :lol: :lol:
Postat 09 August 2003 - 09:12 PM
Prima data cand am incercat a curs putina apa pe la conectorul cu stop de la lansator si n-am putut s-o lansez(nu intru in amanunte) a doua oara a curs apa pe la lansator si prin poxipolul care ar fi trebuit sa fie etans asa ca sa o lansez a trebuit sa-i dau drumul cand nu pompasem decat vreun bar( de asta performanta asa de proasta) si atreia oara a cedat poxipolul de tot si n-am mai putut sa fac nimic. Acum am pus alt strat de poxipol, maine se usuca si va spunce-am mai facut.
Postat 09 August 2003 - 09:18 PM
Postat 10 August 2003 - 07:54 AM
Postat 10 August 2003 - 12:49 PM
De ce te-ai chinuit atit ca veneam eu si o aruncam mai mult cu mina http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
am glumit sper ca nu te-ai suparat.
Postat 10 August 2003 - 04:09 PM
Postat 10 August 2003 - 09:00 PM
Degeaba ii spui omului sa il incalzeasca pana ta X grade,ca el oricum nu poate sa masoare gradele alea .
Guybrush, gandeste-te la posibilitatea de a folosi o friteuza electrica care are si termostat ( eu asa o sa incerc, ca nu ma putu sa gasesc termometru). De obicei au gradatia de genu 160 grade- pui, 180- peste, etc.
Te folosesti de cheastia asta (merge cu ulei incins deci nu exista flacara "deschisa" ca sa te "prajesti" :D ) si de faptul ca are si TERMOSTAT, care te ajuta mult, ca nu poti sa il incalzesti prea tare pe combustibil ( nu ca ar avea ce sa ii faci daca il incalzesti prea mult-citeste la nakka despre overheating)
:D:):D
Postat 10 August 2003 - 09:05 PM
Singura solutie viabila este sa iti faci un lansator klumea, fara lipituri cu Poxi si chestii de astea. Nu costa foarte mult, te scapa de O GRAMADA de nervi, si iti spun ca o sa ai nevoie de ei cand o sa vezi ca nici racheta pentru lansator nu se comporta asa cum te asteptai ( o sa MULTA bataie de cap cu declansarea parasutei)
Io zic sa renunti sa mai experimentezi cu teava din PVC si sa iti faci unul din fier/cupru (asta cu lansatorul din teava din PVC merge numai la ei, unde au jdemii de diametre de tevi, de tipuri de tevi, de reductii pentru tevi, de adezivi speciali pentru tevi, de tevi de tevi.....de t....,etc.) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif :D
Postat 10 August 2003 - 09:17 PM
nu te ingrijora eu nu ma supar asa usor oricum azi am mai incercat o data si tot am avansat a ajuns pe la 13 m o data iar alta data cand pompasem mai mult(apropo cred ca am facut si freba musculara de la pompa aia de mana) a ajuns tot pe la inaltimea asta si deodata sa intors brusc la 90 de grade si a facut pleosc in casa lu vecinu (noroc ca nu era acasa, si-asa nu ma am bine cu ala)
Oricum vestea buna e ca acum poxipolul a tinut dar vestea proasta este ca raga avea dreptatea si nu era etans(daca faceam o pauza din pompat se ducea toata presiunea)
Postat 10 August 2003 - 09:19 PM
Postat 10 August 2003 - 09:27 PM
Postat 10 August 2003 - 09:30 PM
Raga-Hemp, la 10 Aug 2003, 21:05, a spus:
Pe situl ala la ''Hose conector launcher ''chiar iti spune sa fol. un lipici ca sa lipesti capacul de chestia aia care intra in conectorul cu stop
Postat 10 August 2003 - 09:56 PM
Daca il faci cum trebuie, se etanseizeaza singur, prin simplul fapt ca folosesti garnituri de cauciuc (treaba asta cu autoetanseizarea se foloseste de ex la jentile tubeless de la masini- si eu folosesc la lansatorul meu o valva tubeless, si tine si 13 bari, adica de aproape 5 ori mai mult decat presiunea la care lucreaza de obicei- multe masini au maxim 3 bari in cauciucuri); care garnituri de cauciuc sunt stranse tare intre ele de saiba aia de la janta de bicicleta.
Citeste bine ce am scris acolo, si incearca sa il faci singur. Daca nu iti iese mai vorbim.
In legatura cu ce 600 ml de apa: io banuiesc ca problema ta nu este cantiatea de apa, ci cu lansatorul.
Si eu pun frecvent 600 ml de apa (treaba cu cata apa sa pui o rezolvi daca iti descarci programul ala de pe site-ul REal Water Rockets- il gaeseti tu pe acolo) si nu am nici o problema.
Mai mult ca sigur ca buba este la lansatorul tau, si la felul in care se comporta gura rachetei dupa ce pleaca din lansator.
In legatura cu Hose Launcher-ul: personal mie mi se pare mic copil (vorbim de eficienta lui si de rezistenta/fiabilitate) pe langa cel facut din cupru/fier la care ai si tzeava care intra in sticla (stii ca teava aia de 33 cm iti poate da 10 metri in plus la inaltime? din cauza ca apa nu iese toata o data, ci foarte putina pe portiunea in care ai tzeava; astfel obtii mai multa forta de impingere fara sa pierzi foarte mult din cantitatea de apa, care o sa contribuie astfel mai mult la puterea rachetei).
Nu te mai chinui cu el, si vezi daca poti sa iti faci unul "serios".
Cred ca toata lumea e de acord cu mine cand spun ca mai bine sa nu faci nici o lipitura cu nici un Super ...x, poxipol, si altele, daca poti sa te lipsesti foarte usor de ele.
Din mometul in care ai facut lipitura ai, o sa ai vesnic probleme cu ea; gandeste-te ca mai trebuie sa si transporti lansatorul asta, si intre timp mai il si lovesti de catelul lu vecina, de pragu de la masina, de pamant, etc. La cate busituri crezi ca tine lipitura aia?
Si mai ales daca vrei sa bagi presiune serioasa
(ca sa obtii si inaltime serioasa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ) am curaj sa pun pariu ca nu o sa tzina nimik din ce o sa folosesti tu pentru lipit (gandeste-te ca nici pentru adezivii speciali de PVC garantii prea mari nu ai).
Povestile alea cu lipitul placilor de beton sunt pentru cine crede nu pentru cine stie.
Sunt deasemenea convins ca exista si adezivi profi, cu adevarat buni, dar nu cred ca o sa ii gasesti tu pe la noi, sau ca o sa dai banii pe ei.
Asa ca sfatul meu este sa iti faci un lansator cu care sa nu mai ai batai de cap dupa ce l-ai construit (bineinteles ca asa ceva nu o sa se intample :D :D :D ) dar sigur o sa ai mai putine decat cu astea cu lipituri.
:D :D :D
Aceasta postare a fost editata de Raga-Hemp: 10 August 2003 - 10:05 PM
Postat 11 August 2003 - 09:00 PM
Am bagat vaiva prin dop fortat si am mai izolat cu un elastic, a tinut uimitor de bine(pana pe la 6 bari-atat putem sa bag cu pompa aia ) si il lansam desuruband dopul(in timp ce tineam racheta in mana . Chiar daca se poate spune ca este o metoda mai primitiva am atins inaltimea cea mai mare de pana acum(aprox. 20 m)
Postat 11 August 2003 - 10:59 PM
Toate lansarile le-am facut din curte, si majoritatea aterizarilor au avut loc in curtea unui vecin,, de atatea ori intram la el in curte ca eram deja de-al casei! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
In mod normal ar fi trebuit sa merg pe camp, dar nu puteam sa iau masina alor mei de 20 de ori pe zi (foloseam compresorul care mergea la bateria masinii). Nu de alta da pana bagi la pompa 12 bari iti ies ochii din cap. :)