Lansare fatala
Postat 03 August 2003 - 10:07 PM
si de explozie pt parasuta ca atare am improvizat ceva adhoc dar nu a functionat.Eu de obicei folosesc
streamere ca atit conul cit si ampenajele sint din plastic si nu exista pericol de rupere chiar si la aterizari
mai dure.De data asta streamarul nu a iesit din corp ca atare am avut de a face cu un zbor balistic complet.
Batind un pic vintul am montat rampa un pic inclinata spre vint crezind ca modelul va ramine pe verticala.
Motorul insa a invins rezistenta vintului si a inscris modelul pe o traiectorie curba care s-a sfirsit cam la300m
de locul de lansare.Inaltimea atinsa am estimat-o la 300-400m si viteza la 5-600Km/h.Zborul a durat cam
5-6 secunde.La decolare n-am mai apucat sa fotografiez numai fumul asa acceleratie a avut.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 03 August 2003 - 10:18 PM
net.Dar nu ma prea pricep la lucruri de-astea.
Postat 04 August 2003 - 01:50 PM
Skyspy, la 3 Aug 2003, 22:07, a spus:
Motorul insa a invins rezistenta vintului si a inscris modelul pe o traiectorie ...
Rampa nu se inclina contra vantului ci in sensul de deplasare al vantului pentru a-l contracara...vantul bate in ampenaje si roteste racheta spre el, compensant astfel abaterea!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 04 August 2003 - 01:52 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 04 August 2003 - 06:47 PM
Motorul e cumparat si e facut din pulbere neagra si deoarece sint anumite norme de incadrare a motoarelor
in ce priveste greutatea totala s-a renuntat la incarcatura de intirziere si explozie pt a avea mai mult combustibil si ca atare mai multa forta de tractiune.Functioneaza cam 3 secunde.
Postat 04 August 2003 - 06:58 PM
Conul e din PVC si practic e indestructibil daca nu cade pe o suprafata tare ca betonul.La impactul cu solul
cred ca modelul mai avea cam 300 km/h ,conul intrind in pamint si corpul din cauza socului s-a deformat la
capete motorul fugind pina la mijlocul corpului.Ampenejele sint si ele din PVC injectate intr-un singur bloc
care le face tot indestructibile pt ca sint foarte elastice.
Postat 04 August 2003 - 07:12 PM
Postat 04 August 2003 - 09:13 PM
Interesant cu P.V.C.-ul Dar cum ai modelat P.V.C-ul sa aibe o forma aerodinamica pt.con.(sper ca nu intreb despre chestii enervant de simple dar mie acum nu imi vine in minte nici o idee despre asta)
Postat 07 August 2003 - 07:53 PM
crede de cuviinta sa-l publice nu inainte insa de al comprima. taia (daca mai are ce) si spinzura pt.
a putea fi vizionat.Pt. vizionare in original aveti nevoie de Quick Time Video.
Postat 09 August 2003 - 06:16 PM
in format AVI ca si asa e scurt are numai 2 sec.