Marky, la Oct 3 2008, 07:33 PM, a spus:
Nu vreau sa va suparati pe mine, dar eu as spune sa lasati calculele pentru altcineva
Salut!
Nici o suparare, atata timp cat discutia e civilizata. Si este! :(
Calculele nu le pot lasa pentru ca din asta imi castig cozonacul de ani buni. Un calcul preliminar cu creionul pe hartie iti da o idee daca ceea ce incerci sa faci este realizabil sau nu.
Marky, la Oct 3 2008, 07:33 PM, a spus:
se vede treaba ca nu ati cautat toate datele problemei, dar ati tras deja o concluzie cit se poate de nepotrivita!
Asta ramane de vazut.
Marky, la Oct 3 2008, 07:33 PM, a spus:
Daca analizati cu atentie circuitul electronic din imaginea atasata
Exact asta am facut si concluzia mea personala e ca este o pocnitoare. De aia nici nu m-am obosit sa-l comentez. Uite de ce: Curentul tras de circuit se calculeaza f usor. Curentul este tensiunea de alimentare impartita la rezistenta apei dintre electrozi si totul inmultit cu factorul de umplere. Nu e absolut nici o magie aici. Curentul va fi maxim cand factorul de umplere va fi maxim, adica 100%. Dar in cazul asta circuitul electronic devine inutil. Exact acelasi efect il obtii bagand direct 2 fire in apa.
Ca sa te scutesc de munca fara finalitate si dezamagire dupa transpitratie, iti propun urmatorul experiment. Umple o cana cu apa si baga sondele unui ohm-metru. Probabil ca vei obtine cateva sute de ohmi. Pune niste sare si rezistenta o sa scada. Mareste suprafata electrozilor si rezistenta o sa scada in continuare, iar curentul o sa creasca. Fa o estimare aplicand o regula de trei simpla cu raportul dintre suprafata electrozilor reali si cea a electrozilor cu care masori rezistenta. Curentul maxim va fi exact raportul dintre 12V si rezistenta masurata/estimata. Orice introducere de factor de umplere va scade curentul sub valoarea maxima calculata.
Marky, la Oct 3 2008, 07:33 PM, a spus:
care este puterea calorica a unei flacari ce provine din gazul Brown? Cautati pe internet si va veti satisface curiozitatea.
Puterea calorica este un fel de densitate de putere. Cred ca i se mai spune "caldura specifica". Deci pot sa am un carburant cu puterea calorica a lui peste prajit. Daca am o cantitate f mica, marimea globala, adica energia disponibila, ramane tot mica. Nu stiu din ce e format gazul Brown (wiki nu m-a ajutat), dar daca ceea ce arde in el este hidrogenul, atunci puterea calorica e destul de mica.
Marky, la Oct 3 2008, 07:33 PM, a spus:
Iar pentru ceilalti domni, ideea mea (ca aplicatie concreta, daca voi reusi sa reproduc instalatia pe care v-am prezentat-o) este urmatoarea: alimentator 12 V 15A(alimentat din reteaua electrica) => instalatia gaz Brown => centrala pe gaz( se poate adapta una clasica) = costuri mici pentru incalzirea pe timp de iarna. Pentru dumneavoastra: multa sanatate si o iarna cit mai calduroasa!
Mult succes! Sunt foarte curios sa aflu care sunt rezultatele si sunt gata sa accept ca am facut o eroare, daca experimentul se dovedeste a fi reusit. Pana atunci, ma mentin in tabara scepticilor.
Cu stima,
Cirip
Aceasta postare a fost editata de Cirip: 03 October 2008 - 07:23 PM