Modelism - RHC Forum: pozitie zero radiocomanda - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

pozitie zero radiocomanda cum stabilesc?

#31 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 03 December 2006 - 09:13 AM

K !
Sa-l lasam pe @Geo sa ne lumineze cu ce vrea de fapt, ca vad ca noi discutam si el nu mai zice ... nika !

Offfffffff-topic !
La treaba cu ... moacele, te rog sa-mi dai voie sa editez un text, folosind ce am la'ndemana ... Uneori o moaca d-aia spune cat ... 5 fraze ! :D

Si ... legat de limba romana,

Citeaza

... dar si nenumaratele pociri ale cuvintelor frumoasei noastre limbi? Silviu cred ca a obosit de cind atrage atentia la proaspat-inscrisii pe forum sa nu procedeze asa ca se incalca regulamentul...
da-mi si mie un exemplu, din ... nenumarateleeeee ... alea, cum le zici, unde am pocit io limba romana sau unde am incalcat regulamentu' ... :)
Cred ca scriu destul de romaneste si nu-i cazu' sa-mi dai lectii de scriere !

Si poate, cu alte prilejuri, te documentezi un pic inainte de a lansa afirmatii gratuite de genu' :

Citeaza

Calu2, schema o are de la Ipsihi, si daca a mai pus-o pe aici ca fiind a lui, fara sa-i ceara acordul sau sa-l pomeneasca macar, ar fi fost culmea sa puna si cablajul baiatului, iar ca sa-l modifice un pic sa nu fie identic, era prea greu.
Nu cred ca tre' sa cer acordu' nimanui sa postez ce am facut io, nu crezi ? Chiar daca m-am documentat pe net ! Si daca crezi ca un cablaj cu 3 piese e vreo problema, cel putin din punctu' meu de vedere, atunci discutiile care ... este, nu prea au sens.

Pfuaiiii, ... ce m-am 'nervat ! :D
Unde esti ... @Valterila ?
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#32 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 December 2006 - 10:09 AM

alo alo !!!!
keep cool man,ca acusica inchid subiectu...
flying is my life...
0

#33 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2006 - 12:03 PM

Stai sa iau o ... BR cool, de la frigider ! :D :)
0

#34 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 03 December 2006 - 01:51 PM

domnu_doctor, la 3 Dec 2006, 09:13, a spus:

K !
...
nika !
...
la'ndemana
...
io
...
regulamentu'
...
cazu'
...
de genu'
...
tre' sa cer acordu'
...
io
...
punctu'
...
care ... este
...
'nervat

Citeaza

da-mi si mie un exemplu, din ... nenumarateleeeee ... alea, cum le zici, unde am pocit io limba romana

Asta nu e limba romana.

Citatele sint doar din ultimul post!

Citeaza

... :) ...

In citatul de mai sus erau toate moacele (zecile...) pe care le-ai folosit in subiectul asta.
Am vrut sa le pun pe toate dar m-a avertizat ca nu e permis sa abuzez si a trebuit sa inlocuiesc trei sferturi din ele cu "...".
Oricum nu mai era cazul sa stresez colegii de forum cu ele.

Citeaza

Cred ca si-a sapat singur o groapa si sta ascuns sa nu mai auda (vada) cum ii pocesti numele.

De restul nu comentez ca nu-i cunosc:

Citeaza

Nu, @navigatore
Bag, @Calule
vezi --> @Ciripone
Sa-l lasam pe @Geo

Sti macar ce inseamna caracterul acesta: @ ?
Invata cum trebuie folosit corect si apoi uzeaza de el daca chiar insisti.

In alta ordine de idei.

Ti-e ciuda ca a gasit cineva o solutie mult mai simpla si mai buna decit complicareala ta?

Si ca sa-ti demonstrez ca mai exista o gramada de solutii mai simple si mai bune decit a ta, stai sa vezi ce am facut eu la radiocomenzile mele: vezi foto.

Folosesti arcul lamelar care are o mica denivelare la mijloc.
Tai cu un cutter dintele care corespunde cu pozitia de zero.
Gata.

Necesita putina indeminare dar e chiar o solutie mai buna daca nu vrei ca stickul sa revina singur pe zero.

Acuma folosesc o solutie MAI buna cu care nu mai "simt" dintii de-alungul cursei stickului, dar pe asta o tin secret numai pentru mine.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1165146701.jpg

www.redsky.ro
0

#35 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 03 December 2006 - 05:32 PM

Am stat in dubii daca sa mai raspund, caci mesajul meu critic era pentru atentionare si autoindreptare dar vad ca nu si-a atins scopul. Intre timp a raspuns Silviu, ceea ce m-a mai temperat. Acum ca vad ca nu lupt singur am sa-ti raspund totusi, nu de alta dar tu mi-ai cerut-o (desi in mare a argumentat Red Sky cam cum as fi facut-o si eu).

"K, nika, nenumarateleeeee, tre', acordu', io, punctu', discutiile care ... este" sint extrase doar din ultimul tau mesaj. Din alte doua de mai inainte, mai pot scoate "fro, haveoane, led dashtept, tocma', pesele" plus ca sa nu uitam deja celebrele "doo, poci, chipan".

Regulamentul il incalci atunci cind postezi de 2-3 ori la rind la interval scurt de timp si cind nu a mai postat nimeni dupa prima ta postare. In acest caz, trebuie sa folosesti butonul de editare.
Plus ca interventia intr-o discutie doar ca sa postezi o exclamare si nelipsitele moace cu inimioare sau limba scoasa, fara sa aduci nici o informatie, cind e facuta foarte des, poate fi socotita si asta o incalcare a regulamentului.

Cititul fara atentie al mesajului celui care a initiat subiectul nu ar trebui sa fie o scuza pentru raspunsul eventual gresit, dat. In cazul de fata (desi s-a mai intimplat si altadata, nu ma pune sa caut ca sti ca eu am memorie buna si gasesc), GEO13 a specificat inca de la prima postare ca nu a desfacut emitatorul si ca isi dorea sa fie o rezolvare mecanica. Era clar ca GEO13 nu e doctor in statii de telecomanda, nici macar un utilizator cu experienta. Discutia trebuia indreptata mai intii pe directia chestionarii acestuia, pentru obtinerea de informatii suplimentare: modelul statiei, eventual daca a fost cumparata second hand de la un pilot de aeromodele (caz in care prima lui actiune putea fi chestionarea vinzatorului despre modul cum se schimba modul "liber" cu modul "cu aducere mecanica la 0". Omul, cind a vazut ce raspunsuri cu 14 sau 16 picioare primeste, si-a luat unditele probabil si a dat fuga la balta unde chiar se relaxa.

Inca odata: critica este mama perfectionarii, lauda este cea a plafonarii
:D (ca sa nu mai pun "cinci fraze")

0

#36 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2006 - 05:47 PM

Off-topic !
Vad ca ai si avocat, navigator!
Se pare ca el nu stie, ce semnnificatie au apostroafele sau prescurtarile. Daca alea-s greseli, atunci orice discutie e ... inutila.
Sa revin la problema initiala !

Citeaza

nu am desfacut o radiocomanda, si nu as face-o daca nu a mai modificat cineva. noaptea cred ca s-ar putea rezolva, prin aprinderea unui led puternic pe barca, ce s-ar aprinde cand este alimentat reversul?

Nu asta era cerinta ? Sau mi se pare mie ? :D
0

#37 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 03 December 2006 - 05:52 PM

DomDOctor, poti sa-ti spui parerea intr-un subiect nou despre un power panel care tine bujia la temperatura relativ constanta, in functie de turatia motorului? Schema, ceva idei, detalii....
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#38 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2006 - 06:00 PM

Nu poci, mon'sher, momental, ca ... ma strange un ciorap ! (((:D)))

Stima,
0

#39 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 December 2006 - 06:00 PM

Doamne!!! ce am spus eu mai sus? ca daca citeai cu atentie si nu numai vedeai

Citeaza

stiu ca sunt regulatoare cu zero extins, dar se poate cumva mecanic?
nu am desfacut o radiocomanda, si nu as face-o daca nu a mai modificat cineva.
dar si analizai aceste fraze ii dadeai si tu raspunsul optim.
E drept ca nu mai aveai ocazia sa-ti expui cunostintele despre detectia latimii impulsului, comanda unui led cu curent constant, etc. Chiar nu intelegi nimic din toate astea? Sau mai trebuie sa-mi apara avocati. Dar daca eu sint avocatul multor altora?

Dar chiar, un subiect

Citeaza

despre un power panel care tine bujia la temperatura relativ constanta, in functie de turatia motorului
ar fi dorit de multi si ar fi urmarit cu mult interes.

0

#40 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2006 - 07:50 PM

navigator, la 3 Dec 2006, 18:00, a spus:

...
Dar chiar, un subiect

Citeaza

despre un power panel care tine bujia la temperatura relativ constanta, in functie de turatia motorului
ar fi dorit de multi si ar fi urmarit cu mult interes.

Da, am ... inteles ...

... navigator, daca nu mai alte argumente, lasa te rog mesajele asa cum sunt ! Nu mai solicita stergerea lor !
Cred ca discutiile astea sterile, nu-si au sensu' !
Io am raspuns solicitarii initiale a lu' GEO13, cu led-u' si ... celalalte. Nu aveam schema aia de cablaj facuta si mi-a luat cam 20'j de minute s-o desenez. Macar asta ai putea sa apreciezi. Poate-i va fi utila cuiva, inclusiv ... tie.
Daca ai alte pareri, este dreptu' tau si te rog, nu mai avansa alte afirmatii, daca nu esti pe problema, de genu' ... dreptului de autor, cand netu' e plin de informatie !
In fond, pe forum se discuta ... de toate ...
0

#41 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 December 2006 - 08:23 PM

doctore, cu afirmatia ta

Citeaza

... navigator, daca nu mai alte argumente, lasa te rog mesajele asa cum sunt ! Nu mai solicita stergerea lor !
Cred ca discutiile astea sterile, nu-si au sensu' !
ma faci sa ma gindesc la ceva mult mai rau.

Eu nu am cerut nimanui sa stearga ceva, din contra, as dori sa ramina cit mai mult timp ca sa fie citit subiectul de citi mai multi membrii si sa judece ei.

Eu intotdeauna vorbesc doar daca am argumente, cred ca te-ai convins de ceva vreme.

Vad ca de fapt ti s-a facut un serviciu ca s-a sters un post (cel mult doua) de ale tale care la cit erau de copilaroase, nu-ti faceau deloc cinste. Sincer imi pare rau ca au disparut, din motivul mentionat mai sus.

Cu "drepturile de autor" stiu ca nu ai retineri, mai acum citeva zile mi-ai cerut sa postez schema de la attack, care era desenata de cineva de pe net dar care nu trebuia sa fie pusa pe aici, cel putin exact in forma originala si cu denumirea fisierului neschimbat. Eu l-am trimis la toti ce mi-au solicitat pe M.I. si ti-l trimiteam si tie, neconditionat. Dar la indemnul tau, unul dintre cei ce l-au primit l-a pus pe forum, fara macar sa specifice provenienta pe care i-as fi comunicat-o daca ma intreba (apropo era unul din cele 2 mari forumuri externe).
Eu luasem hotarirea sa nu ma mai cobor sa-ti mai raspund, asa ca te rog sa incetezi.

edit:
Postez mai jos ca intre timp ai raspuns.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 December 2006 - 08:32 PM

0

#42 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2006 - 08:27 PM

navigator, la 3 Dec 2006, 20:23, a spus:

...
Eu luasem hotarirea sa nu ma mai cobor sa-ti mai raspund,

Bine , ... inaltimea ta ... :lol:
0

#43 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 December 2006 - 08:33 PM

Cit priveste utilitatea cablajului (mie?!) iti amintesc ca pe vremea cind te-ai apucat de construirea tankului lui DjGenove, adica prin vara, acum peste 4 luni, m-ai intrebat cum sa faci toate "tunarile" alea, si ti-am dat schema de pe Conrad, de fapt linkul spre pdf cu tot cu cablaj, ideea cu "chipanul dashtept" ce inregistreaza citeva secunde de sunet insa ti-am lansat provocarea sa-l faci modulat in functie de viteza si ideea cu lanternutele alea chinezesti de la care ti-am spus ca doar reflectoarele sint de intrebuintat. Deci chiar nu vad ce mi-ar fi mie de folos din cablajul sau schema aia. Singurul lucru ce te-am consultat : aprinderea stopurilor de frina NUMAI PE PERIOADA EFECTIVA A FRINARII nu ai stiut s-o rezolvi si mi-ai zis ca-s prea pretentios.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 December 2006 - 08:34 PM

0

#44 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 December 2006 - 08:35 PM

domnu_doctor, la 3 Dec 2006, 19:00, a spus:

Nu poci, mon'sher, momental, ca ... ma strange un ciorap !   (((:lol:)))

Stima,

Citeaza

Bine , ... inaltimea ta ...  

eu ti-am sters mesajul ,dar vad ca numai navigator a sesizat ca de fapt ti-am facut un serviciu....

daca ai impresia ca mesajele pe care le-am citat isi au locul aici pe forum te inseli....si ai sute daca nu mii de mesaje de acelasi gen.
mesaje care nu ajuta cu nimic pe nimeni,din contra devin obositoare si enervante.

@geo13....
cand revii cu informatii noi ,si daca mai ai nevoie de informatii noi din tigania asta de subiect da-mi un mi si-l redeschid.

p.s. o sa fac si curat in el pana la urma sa ramana doar informatie utila....dar pana atuci avem stop joc!

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 03 December 2006 - 08:37 PM

flying is my life...
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu