Modelism - RHC Forum: Inaltime platforma vagon marfa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Inaltime platforma vagon marfa Vreau sa aflu inaltimea la platforma

#1 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 January 2006 - 10:11 AM

Am nevoie, pentru un proiect, de inaltimea la platforma a unui vagon de marfa acoperit pentru marfuri generele dar in UNIUNEA SOVIETICA, ma rog RUSIA
Trebuie sa proiectez o rampa de incarcare / descarcare din vagon cu motostivuitor.
Marfa consta in anvelope de autoturism.
Va multumesc anticipat
PS: pana acum n-am gasit decat ecartamentul care e diferit 1.524m fata de 1.435m la noi si alte informatii cum ar fi inaltimea la platforma de 945mm pentru vagoane Multifret sau 825mm pentru Megafret
0

#2 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 18 January 2006 - 08:39 AM

Pai eu cred ca pentru a afla ceea ce vrei tu, trebuie sa dai mai multe informatii.
Ca vagoane de marfa acoperite sunt de mai maulte feluri. Iar inaltimea podelei (ca platforma este denumirea generica data vagoanelor platforma - adica fara pereti) poate varia. Acum, exceptand cazul ca este un vagon constructie speciala, putem spune ca daca un vagon de marfa are roti cu diametrul de 920-1000 mm, atunci podeaua vagonului se gaseste ceva mai sus. Dar asta se intampla la cei care fac parte din UIC. Nu este cazul Rusiei.
In acest caz, solutia ramane sa afli ce fel de vagon este, si eventual sa iei legatura cu producatorul sa vezi ce si cum cu podeaua, sau sa faci sa faci o rampa ajustabila (din 2 bucati), adica ceva de genul
Podea vagon -- _____________
Partea mobila-/
-----Balama---*
Partea fixa--/
Pamant___/_________________

In acest fel, partea fixa o duci pana la 950 mm sa zicem sub un unghi acceptabil, in timp ce parte de sus (partea mobila) o inclini in functie de necesitati.
Atentie la unghiuri sa nu dai stivuitorul cu "burta" :lol: de pamant.
Mie cam asa mi-a venit in minte. Nu inseamana ca nu se poate altfel.
PS Cred ca chiar daca afli inaltimea podelei vagonului, tot va trebui sa faci rampa din doua bucati din diverse considerente:
- podeaua vagonului nu este la toate vagoanele la aceeasi inaltime (ea variaza, putin, dar destul ca sa nu fie o trecere prea placuta cu stivuitorul mai ales daca duce sarcini grele)
- pe masura ce se incarca/descara, inaltimea podelei incepe sa se modifice.
PPS Am vazut si locuri de incarcare fixe (platforme din beton sau lemn) dar ii face impresia ca sunt folosite la marfuri usoare de mesagerie.

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 18 January 2006 - 08:48 AM

Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#3 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 January 2006 - 08:28 AM

Am gasit ! Evrica
In principiu inaltimea la platforma e cam aceeasi pentru diferite tipuri de vagoane tocmai pentru a permite incarcarea descarcarea la acelasi chei.
Asa cum bine ti-ai dat seama daca vreau ca incarcarea descarcarea sa se faca mecanizat cu un motostivuitor trebuie sa am un dispozitiv "nivelator" care sa faca trecerea de la inaltimea fixa a cheiului la o inaltime variabila (intre anumite limite) a vagonului care are si el niste suspensii si in functie de incarcare are o inaltime
In fine pentru cei interesati inaltimea unui vagon tip CSI 1 ZM este de 1160mm adica o inaltime de 1200mm in practica. (vagon rusesc)
Am mai gasit si ecartamentul rusesc: 1524mm fata de 1435mm cel romanesc
Multumesc oricum.
0

#4 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 19 January 2006 - 09:20 AM

Asa ca o curiozitate pentru cei care nu stiu deja (out of topic). In materie de ecartamemente:
- ecartamentul (nominal) de 1435 mm se numeste ecartament normal;
- ecartamentul rusesc de 1524 mm se numeste ecartament larg bineintels :) ;
- dar, la ecartamente largi, mai largi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif :) sunt spaniolii si portughezii cu al lor 1674 mm.

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 19 January 2006 - 09:20 AM

Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu