nu stiam ca sunt seturi de tarozi
cred ca e cea mai buna idee cu ei
uitati ce am facut, dar nu radeti pt ca nu sunt un mare meserias :
eu am un singur tarod pe care l-am luat de la LIDL cu o trusa si m-am "bazat ca fac ceva treaba cu el"
eu am niste profile de la ITEM 40x80 cu doua gauri in profil (stim toti forma profilului )
va trebui sa prind unele in suruburi in ele la un moment dat
mai am niste placi de 15mm in care va trebui sa prind suruburi ( deci va trebui sa fac filet si acolo in gaurile alea) - placile sunt la un baiat aici la mine in oras dar nu prea are timp sa mi le puna pe cnc ca sa imi dea gaurile in ele si sa mi le frezeze
asa ca m-am hotarat sa fac un test pe profile
am incercat prima data sa fac filetul pe o distanta de 10mm ~ 15mm - e o gaura de la un profil (profilul ala imi permit sa fac un mic test pe el ) si la sfarsit filetul parea sa tina cind strangeam surubul , ... dar in acel filet cam juca surubul daca nu strangeam si nu mi s-a parrut deloc OK
a doua oara am inceput sa infiletez un surub cu cap hexagon in continuare in profilul meu cu cheia de 14 (intradevar mai cu forta ca e normal si sa mai dus vre-o 10 mm).incepuse sa-mi fie teama ca se rupe capul si raman cu surubul in profil si nu-l mai pot scoate.Am mai facut pe portiunea aia filetata un dute - vino cu surubul si cheia de 14 - si sa format astfel un filet acceptabil care parea sa imi tina f bine ...... dar asta nu e o treaba sanatoasa sa fac asa ceva si sunt convins ca n-o sa mearga la toate gaurile pe care va trebui sa le filetez
a fost doar un test
multumesc pt ideea cu tarozuii respectivi, sper sa gasesc asa ceva ,
strunjirea capului nu e o idee deloc buna, chiar daca nu te-ar durea mana dupa 5 suruburi
eu am strunjit odata 16 capuri de suruburi cu bormasina
pt ca nu vroiam sa mai astept pe ideea de mai sus
nu iti ies toate la fel la al 3-llea surub incepusem cu pauze pt ca ma durea mana
nu recomand decat pt max 20 buc ca sa mearaga treaba "repede"
si cu bormasina iti iese capul descentrat (sincer - am incercat eu) , noroc ca nu aveam nevoie sa fie capul pe centrul surubului unde le-am montat, ci doar sa fie capul mai mic
ca idee se pot face si lucruri de astea cu strungul dar, ca sa umbli prin oras cautand un strungar, ....... iar nu e prea eficient
Aceasta postare a fost editata de sz3bbylA: 02 May 2014 - 05:17 PM