Modelism - RHC Forum: informatii - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

informatii radiocomanda robbe

#1 Useril este offline   rupp 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 02-December 06

Postat 05 December 2006 - 06:40 PM

Salut, am gasit pe undeva o radiocomanda Robbe Terratop 40Mhz la 20 de euro (second hand) si ma gandeam sa cumpar aceasta chestiuta.Faza e ca nu am gasit nici o documentatie pe net despre ea si nu stiu la citi metri transmite si alte date tehnice. Daca stiti careva dintre voi ceva despre radiocomanda asta sau aveti vre-un link cu un "datasheet" ceva as fi recunoscator daca va veti imparatsii cunostintele cu mine :mellow:

Pun aici si o poza cu comanda asta

Cu stima

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1165336819.jpg

0

#2 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 05 December 2006 - 08:16 PM

Cred ca problema se pune asa: la citi metri vezi tu avionul?

Asta imi aduce aminte de vesnica si omniprezenta intrebare a unor "gura-casca" in timp ce pilotezi: Nenea, nenea, cit de sus poate sa zboare?
www.redsky.ro
0

#3 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 05 December 2006 - 08:30 PM

rupp, la 5 Dec 2006, 18:40, a spus:

Salut, am gasit pe undeva o radiocomanda Robbe Terratop 40Mhz la 20 de euro (second hand) si ma gandeam sa cumpar aceasta chestiuta. ...

Fiind sh, iti recomand calduros un ... range test, ca sa stii pe ce te bazezi (dai banii) !
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#4 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 05 December 2006 - 09:58 PM

rupp, daca o iei de la cineva din orasul tau sau de pe aproape, intr-adevar, e bine s-o probezi ca raza de actiune (iti trebuie si un receptor plus un servo si pack ptr receptie), dar si ca uzura a potentiometrilor de la manse. Asta o faci vizualizind servoul, sa nu aiba sarituri cind misti uniform si incet, pe toata cursa, fiecare mansa pe ambele directii.

Daca cumperi emitatorul din strainatate (e cel din Olanda?), mai bine renunta. Taxa de transport, plus o eventuala taxa tva (vama nu cred ca vei plati), va face pretul platit prea mare pentru acest emitator vechi si uzat. Poti gasi ceva similar in Romania, pe probate.

Raza de actiune depinde si de receptorul pe care-l ai, de desfasurarea si orientarea antenelor. Asa ca e greu de zis cit ar trebui sa bata. (300-800 la sol)

Aceasta postare a fost editata de navigator: 05 December 2006 - 10:12 PM

0

#5 Useril este offline   rupp 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 December 2006 - 10:35 PM

navigator, la 5 Dec 2006, 21:58, a spus:

Daca cumperi emitatorul din strainatate (e cel din Olanda?), mai bine renunta.

:mellow: da e cel din Olanda.. faza e ca eu sint in Olanda (cel putin pt inca vreo 3 saptamani) ... problema e ca nu pot proba ca nu stiu exact unde e magazinul asta daca este vre-un magazin "fizic" nu virtual si nici nu prea pot sa ma deplasez chiar pe oriunde prin Olanda. Proba ar fi cea mai buna solutie dar daca nu m-as putea rezuma la un datasheet si apoi sa risc ca parca 20 de euro nu e chiar asa mult. (e mult daca iau ceva care e busit total :lol: )

Cu stima
0

#6 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 06 December 2006 - 12:30 AM

@rupp:
am avut acum mullti ani in gheare o statie la fel. Este o statie simpla, cred ca are 4 canale, si nimic mai mult. Raza de actiune este ok, daca asa cum sugerau antevorbitorii mei, nu este troznita. Trebuie vazut ce vechime are cristalul din emisie. Daca trec de un anumit numar de ani, se decalibreaza usor si ai probleme. In rest... nimic de semnalat.

big
FROGS CAN FLY!
0

#7 Useril este offline   rupp 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 December 2006 - 01:36 AM

Multuesc tuturor pt sfaturi si am sa vad eu ce fac, am sa ma gandesc de doua ori inainte sa dau banu :mellow:

Cu stima,
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu