Modelism - RHC Forum: Aripa zburatoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aripa zburatoare B4 bomber

#31 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 29 November 2006 - 11:25 PM

Catalin,

Domnu doctor a pus virgula sub tz. Domnu doctor, nu te plictisesti sa ai mereu dreptate? :)

Masoara rezistenta motoraselor, ala bun si ala nasol. Sunt jde motoare care arata la fel, dar au bobinajele diferite si nu se poate zbura cu ele. Am avut o problema similara... Era bine sa nu desfaci motorul, dar acuma... asta e.

Asambleaza motorul prajit la loc (adica pune-i capacul cu lamele colectoare), ia un ohm-metru si tine-l bine pe borne. Trebuie sa ai legaturi bune, nu tinut cu mana de la picior. Ideal ar fi cositorit, dar merge si cu niste fire cu crocodili la ambele capete.
Citeste rezistenta. Invarte axul pana la urmatoarea pozitie stabila (se simt un fel de tzacuri de la atractia magnetilor). Masoara rezistenta. Exploreaza toate pozitiile stabile dintr-o revolutie completa. Rezistentele tre sa fie foarte apropiate ca valoare. Daca nu esti sigur cum se interpreteaza masuratorile, posteaza aici rezultatele.

Atentie, nu invarti cand citesti. Lasa axul sa stea pe loc si asteapta sa se stabilizeze ohm-metrul. Daca nu sunt egale citirile, fie ai periile uzate, fie ai un fir dezlipit de la una din bobine. Eu cred ca ai carbunii uzati. Treaba se rezolva arcuind putin lamelele, dar data viitoare cand crapa, e dus pe Apa Sambetei.

Probabil ca motorul e N20. Daca ai face o poza clara a capacului dinspre terminale, as putea sa ma dumiresc mai bine. Dar si N20 e pe categorii. Exact aceleasi dimensiuni si motorul e ptr diverse tensiuni. Diferenta e numai la rezistenta.

Sper sa iti fie de folos.
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#32 Useril este offline   catalinschumy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 27-December 05

Postat 30 November 2006 - 10:16 AM

Aham...despre carbuni nu stiu ce sa cred,sunt cam in regula,nu par uzati,insa ii voi arcui putin si poate,poate... .Daca nu am sa masor asa cum m-ati invatat,pacat ca am un aparat de masura analogic,nu digital.Pt nalamuriri mai postez pe aici.... Oricum in viitorul apropiat cred cca iau un Cessna 182,cu eleroane.
0

#33 Useril este offline   acsaba 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 06-May 05

Postat 03 December 2006 - 12:11 PM

catalinschumy, la 29 Nov 2006, 17:57, a spus:

@acsaba:la ce pret este?

mokka. .. tu sa platesti doar transportul.
Tre sa caut perechea lui ... streseaza-ma la telefon sa nu uit.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu