De aproape 1 an si jumatate tot ma chinuie gandul de a zbura o aripa zburatoare de 2,15 metri anvergura. Construit aripa, dotat cu tot ce-i trebuie electric (fara sa dau spargere la banca)-> mai precis pus un Speed 600 cu 3:1 gearbox... un 3300 mAh NiMh (8 celule; da stiu.. 10-12 celule probabil ar fi fost mai bine).. controller adecvat... Problema este ca aripa este submotorizata puternic si din micile creioneli si softwariceli am tras concluzia ca un setup electric minim care sa o zboare asa cum trebuie ar costa undeva spre 300 dolari.
Nu vreau sa fac o asemenea investitie intr-un setup electric asa ca m-am gandit la varianta utilizarii unui 7.5 cmc (termic). Sugestii? Sfaturi?
Stiu ca Zozo incercase asa ceva pe o aripa zburatoare dar n-am reusit sa gasesc rezultatele zborului. Poate ne da ceva detalii referitoare la prinderea motorului de aripa, masa finala obtinuta (comparativ cu un setup electric de "aceleasi" performante"). De asemenea... exista probleme la contactul dintre combustibil si polistirenul utilizat in constructia aripilor zburatoare? Din cate stiu eu (si din ce-am probat acasa pe o bucata de polistiren EPS) nu apar probleme. Ma interesau insa aspectele de lunga durata.
Ce timpi de zbor sunt obtinuti?
edit: o alta problema... motoarele termice sunt consistent mai grele decat cele electrice. Cum se descurca aripa cu greutatea respectiva atarnata in bot?
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 20 November 2006 - 12:17 AM