Fire-proof box unde se gasesc asa ceva si ce ar fi ok
Postat 16 November 2006 - 11:05 AM
Ma intrebam zilele astea unde as putea gasi o cutie ignifuga pentru pastrarea si incarcarea bateriilor LIPO.
De asemenea ce trebuie sa am in vedere la achizitionarea unei asemenea cutii.
Asta dupa ce un acumulator Impulse Power de 1450mA 23C trei celule a inceput sa imi fumege in buzunar.
Problema a fost ca varnishul termic cu care era izolata toata bateria avea un mic defect in zona unuia din contacte de pe PCB, unde normal ca s-a atins borna de + si a tras un scurt mic. Nu s-a umflat, nu a luat foc, scurtul a fost de scurta durata, dar invelisul bateriei s-a topit usor in jurul contactelor unei celule si acum conduce asa ca la unele miscari mai facea cate o scantee. Asta o pun jos, nu cred ca are rost sa ma chinui cu reparatul, sa fiu sigur ca izolatiile sunt in regula din nou.
Voi ce faceti cu bateriile scoase din uz (LIPO) ? le puneti in apa cu sare (dupa descarcare si deteriorarea invelisului)sau le predati pe undeva...
Nemo
Postat 20 November 2006 - 04:57 AM
Este ieftin si foarte sigur.
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 20 November 2006 - 02:46 PM
Postat 20 November 2006 - 02:47 PM
Am corectat.
Multumesc frumos.
Postat 20 November 2006 - 06:19 PM
Intruder, la 16 Nov 2006, 11:05, a spus:
...
Voi ce faceti cu bateriile scoase din uz (LIPO) ?
Ati auzit careva (in tara) sa fi luat foc vreun acumulator la incarcare? Eu nu.
Oricum, cutia n-o sa-ti incapa in buzunar :wub:
Packurile stricate le dau foc si le zdrobesc cu bolovani. Nici macar asa nu au luat foc.
Se...,
Si pe cimp iesi tot cu vasul de sticla pe masina?
Se poate si asa dar mie personal mi-ar fi JENA :wub:
Ce vreau sa zic cu cele de mai sus?
Nu te mance grija! Selecteaza corect nr de celule la incarcare si n-o sa ai nici o problema.
Aceasta postare a fost editata de Red Sky: 20 November 2006 - 09:15 PM
Postat 21 November 2006 - 09:59 AM
Postat 21 November 2006 - 10:20 AM
Problema mea nu e neaparat incarcatul bateriilor, ci depozitarea lor. In casa nu incarc niciodata LiPo nesupravegheat, afara le pun cat de departe ma lasa firele de masina.
Nici cand tin bateria in buzunar nu imi trebuie fire-proof box, credema ca nu poti ignora fumul si sa stai linistit sa nu iti dai seama ca bateria e cam suparata :o
Treaba sta asa. Packurile devin tot mai puternice si miniaturizate cum trece timpul, culmea e ca si pretul scade. Normal ca mai toate sunt made in China si cost reducing-urile trase de companii ca sa fie competitivi pe piata, nu ma prea lasa sa stau linistit stiind ca am doua pack-uri puse pe raft in camera.
Ideea mea era daca stie cineva pe unde si cam pe la cat se invarte un fire-proof box, care arata ca un seif, cu cheie etc.
Problema mea cu vasul Jena e ca in cazul nefericit si dupa cum spune si RedSky foarte putin probabil ca bateria sa ia foc, nu cred ca va face fata.
Cu distrugerea bateriei ma interesa deasemenea care ar fi metodele corecte (nepericuloase si ecologice) de dezafectare sau unde se pot preda.
Partea a doua cu predatul e mai comoda, asa ca Germanos sta in picioare pana acum.
Aceasta postare a fost editata de Intruder: 21 November 2006 - 10:21 AM
Postat 21 November 2006 - 10:34 AM
eu stau cu lipo pe dulap...langa carti. e imposibil sa explodeze asa din senin.
Atty parca imi povestise ca un amic de al sau avea o celula LiPol daia de neam prost si cam dusa si vroia sa vada cum explodeaza. A facut cam asa
1. a legat bateria in scurt---> s-a umflat celula si s-a incalzit
2. a incarcat-o cu curent mult mai mare si voltaj la fel-->nimic
3. a legat 2 cabluri la bornele celulei si apoi le-a bagat in priza--> abia acum a facut celula poc.
ei daca nu cumva prin niste imprejurari SF ajungi sa legi packurile LiPol la 220 stai linistit ca nu fac poc.
iar daca folosesti un incarcator bun si selectezi corect numarul de celule si curentul de incarcare n-ai niciun stres.