Modelism - RHC Forum: Motoare electrice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Motoare electrice Cuplu mare si consum mic

#31 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 December 2006 - 12:09 PM

La motorizare ma refeream.
Ori randament foarte bun, ori pret mic, ori ceva de serie si usor de gasit, ori ceva cu masa (greutate) mica, ori electronica de comanda ieftina, ori un compromis acceptabil... Sunt sigur ca ai analizat toate variantele.
Am urmarit subiectul si imi place ce faci. Ti-ai stabilit concret performantele tehnice pe care vrei sa le obtii in final?
Masa proprie, masa incarcaturii, perioada de "functionare", un pret tinta si altele asemanatoare, astfel incat sa poti ajunge la problemele strict "tehnice" (putere motor, sursa de energie...)? Ti-ai impus un cost macar pentru prototip? Cum sunt construite modelele similare? E greu (dar nu imposibil) de reinventat apa calda. Imi cer scuze pentru duritatea expresiei, dar sunt solutii consacrate pentru asa ceva. Doar din lipsa de timp nu ma implic serios in discutie, ca stiu sigur ca nu te pot ajuta cu mare lucru in continuare. Din acelasi motiv nici nu comentez ideile. Sunt doar curios si mai scap cate o intrebare...
Poate iese ceva. Timpul este important si cred ca trece repede. Parerea mea. :D
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#32 Useril este offline   10 bete 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 13-July 06

Postat 27 December 2006 - 03:09 PM

Salutare,

Daca te ajuta iti pot dona una bucata motor 12 v max 360 watt.
Original este folosit la sistemele de servodirectie de pe opel corsa.
Trebuie sa mai sap pe net daca vrei si puntea H (adica sa bage ceva in baterii cind frinezi).
motorul e cu perii dar e super compact , are si reductor melcat dar se poate scoate.
Alta varianta ar fi un brushless de 480 watt dar trebuie sa faci driverul ca n-are
bafta

Aceasta postare a fost editata de 10 bete: 31 October 2007 - 01:46 PM

0

#33 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 18-November 06

Postat 27 December 2006 - 07:07 PM

Everybody is invited. So... orice idee merita spusa chiar daca nu se pune in practica, poate pentru mine sau vorbitor nu conteaza, dar la fel de bine poate aparea un z care ar fi interesat de idee pentru ca toti avem cate ceva in plus :D Pentru mine nu a fost dura expresia cu reinventat apa calda, sunt convins, si parca am dat niste exemple de scootere si alte dracovenii, ca exista alternative, dar parca as vrea sa mesteresc si eu cate ceva.
Putin off-topic: mi s-a pus pata si pe microcontrolere (atmel sau pic - sunt in dubii, am nevoie de sfaturi) si multe alte chestii; o buna parte din idei nu vor fi puse in practica niciodata dar merita luate in vizor si discutate pentru ca din orice inveti cate ceva; ca idee... am observat de cand am gasit site-ul, chestia aia cu acordul de folosire al forumului: mie mi se pare ca se discuta super omeneste, sau am nimerit dupa vreun holocaust http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif Timpul intr-adevar este inamicul public nr. 1 si imi pare rau ca nu s-a inventat ziua cu 48 de ore, dar in loc sa petrec juma de ora la tv mai bine ma lipesc de un forum :D
Revin: inca nu am facut calcule amanuntite, ma voi apuca de ele dupa ce vad ce componente voi gasi disponibile. Marea mea problema virtuala este: cum Doamne iarta-ma fac transferul de la ax-ul motorului la roata, dar sa pastrez si pedalele si eventual sa folosesc si schimbatorul de viteza, cred ca cer imposibilul :D
@10 bete: tu chiar ma faci sa cumpar bicicleta :D Te voi contacta pe privat.
0

#34 Useril este offline   10 bete 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 13-July 06

Postat 29 December 2006 - 09:33 AM

Salutare,

Pentru a pastra pedalele este suficient sa mergi in obor de unde poti cumpara de la nenicii cu piese de biticlu una bucata butuc spate biticlu copii.
Este un ax cu rulmentei si cuplaj tip roata libera.
daca vrei motor brushless se poate rezolva
numai bine
0

#35 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 18-November 06

Postat 29 December 2006 - 01:42 PM

Multumesc 10bete pentru motoare. O sa ma joc cu ele sa vad cum sta treaba.
Oameni prea pretiosi pe forumul asta!!!
In caz ca nu mai ma leg la forum pana la rev, va doresc tot ce-mi doresc si mie. Numai bine si La multi ani! Ia mai manati mai flacai...
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu