Din pacate ceea ce am ca planuri ale locomotivei Pacific, sunt cele publicate in revista Modelism.
Poate ca prin arhive se vor mai gasi altele, dar eu nu le am.
Recomandarea mea: ia de baza acele planuri, mergi (daca ai posbilitatea) si fa poze la o locomotiva reala (daca nu ma insel este una in parcul rece de la Resita, parc pe care il recomand pentru ca are multe locomotive) si da-i bataie. Eventual masoara cate ceva pentru a-ti face un plan mai bun.
Cat despre locomotiva seria 142.000 nici la aceasta nu am planuri. Acum cativa ani era una inca functionala la depoul Arad. Nu imi amintesc sa fi vazut una similara in alta parte. La Arad, am dat peste un inginer pasionat de locomotive cu abur - dl. inginer Silviu Darlea. La cate stie omul acesta despre locomotive cu abur, si cate poze probabil are... Eu tocmai trecusem muntii cu o locomotiva electrica modernizata Siemens, pe Valea Jiului si omul a tinut sa ii faca o poza pentru ca zicea ca era prima venita pe acolo.
Tot la Arad, la intrarea in depou se afla expusa o locomotiva seria 230.000 (astea ii plac lui dl. Darlea), iar in depou au una functionala (sau era cel putin la vremea la care am fost eu).
Alte exponate mai gasiti in gara Brasov (seria 150.000) si in gara Craiova (seria 230.000).
Si daca nu ma insel la Sibiu este un muzeu cu exponate in aer liber.
PS: Pacific 231.000 si locomotivele seria 142.000 sunt locomotivele din parcul CFR care imi plac cel mai mult, dar din pacate la vremea la care le-am vazut eu pe cele doua, nu aveam camera foto digitala, ca macar poze ti-asi fi dat.
Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 20 November 2006 - 09:40 AM