Modelism - RHC Forum: Incepere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepere sunt mai pe la inceput si am nevoie s-a

#1 Useril este offline   Antonel 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 28-October 06

Postat 05 November 2006 - 11:10 AM

Mi-am luat si eu un aeromodel Cessena 182.L-am montat da nu prea am inteles cu telecomanda aia cum aleg programul ca are 3.
Si mai exact cum incep primu zbor,cu ce il ridic cu profundoru sau ce eleroanele,ca la telecomanda pe care am primit-o,la cum am inteles s-a fixez io telecomanda,eleroanele merg doar pentu viraje da s-a ridic avionu nu merge decat profundoru.
0

#2 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 05 November 2006 - 11:16 AM

Asa si trebuie
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 05 November 2006 - 11:22 AM

rasfoieste forumul bine de tot si o sa te luminezi.pana atunci poate inveti sa si scrii corect si coerent.
flying is my life...
0

#4 Useril este offline   Antonel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 November 2006 - 03:12 PM

Deci pentru a ridica un aeromodel de la sol trebuie s-a ma folosesc de de profundor.(Cessna 182)
Va rog ajutati-ma si pe mine!!!(Sunt un fel de incepator)
Ma mai puteti ajuta si cu configurarea telecomenzii.
0

#5 Useril este offline   vanio 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 04-September 06

Postat 05 November 2006 - 03:35 PM

mergi la Clinceni cu baietii si o sa te lamureasca

Bafta!
Zboara tot ce se mananca.....?
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2006 - 03:51 PM

vad ca nu vrei sa te lasi,deschizi subiecte...
uite incepe cu vademecum
daca dai click pe poze au si animatie.

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 05 November 2006 - 03:52 PM

flying is my life...
0

#7 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 05 November 2006 - 06:43 PM

Antonel, la 5 Nov 2006, 11:10, a spus:

Mi-am luat si eu un aeromodel  Cessena 182.L-am montat da nu prea am inteles  cu telecomanda aia cum aleg programul ca are 3.
Si mai exact cum incep primu zbor,cu ce il ridic cu profundoru sau ce eleroanele,ca la telecomanda pe care am primit-o,la cum am inteles s-a fixez io telecomanda,eleroanele merg doar pentu viraje da s-a ridic avionu nu merge decat profundoru.

Daca asa pui problema, :o inseamna ca nu ai nici cea mai mica idee despre rolul suprafetelor de comanda: profundor, directie si eleroane ... ! :( si despre mecanica ... zborului ...
Pentru a te dumiri cam cum stau lucrurile ia de te documenteaza pe unde poti tu mai bine (carti, net, forum, etc. ) si dupa ce ai inteles cam ce si cum, ... poti sa treci la ... simulatoare de zbor ... ! :)
Si dupa ce ai trecut cu bine si de faza asta poti sa ... incerci live, da' ar fi indicat sa incerci sub supravegherea unui (unor) zburator(i) care are (au) ceva experienta de zbor, ca altfel vei incepe prea de ... timpuriu -_- cu ... lipitu' ! Oricum la faza asta vei ajunge, da' in felu' pe care ti-l sugerez io si au facut-o si zburatorii de mai sus, vei reusi sa o faci cat mai ... tarziu posibil ! :)

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#8 Useril este offline   Iceman575 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 05 November 2006 - 09:12 PM

Nu exista zburator care sa nu fi lipit avion vreaodata :)

Si iti zic din experienta ca ajungi repede acolo.

E inevitabil dar nu te lasa descurajat.

Si fara sa iti arate cineva ce si cum, chiar daca incerci sa inveti de pe net, nu vei avea succes la primu zbor.

Atentie mare ca nu zboara avionu de unu singur asa ca in filmele care le gasesti pe net -_-

Deci neaparat sa iti arate cineva cum se zboara. Poate chiar sa iti trimeze avionu sa iti fie tie mai usor :)
0

#9 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 05 November 2006 - 10:23 PM

Deci ala nu este avion .... dupa parerea mea este cel mai naspa avion pentru incepator .... nu este stabil este violent la schimbari de directie ... asa ca baga simulator la greu ca sa ai manuta fina pt. ala .... inca o data ala nu este avion....scuze pt critica da asa este ...spuneti voi un singur lucru bun la av. asta?
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#10 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 05 November 2006 - 10:55 PM

GRESESTII 100%
Io zburasem planoare de f3j si motoplanoare si aveam experienta asa ca nu ma pot da examplu pe mine dar am invata un prieten sa zboare cu cessna care nu zburase nimik inainte ..( numa vo 3 ore de simulator alaturi de mine) si a stiu sa zboare singur .....(io l-am dus sus si de acolo pana la partea cu aterizarea care am facut-o tot io ,a zburat numa el ) si nu a avut probleme
asa ca cessna e un model de incepatori
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#11 Useril este offline   claudiuxxx 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 133
  • Inregistrat: 17-August 06

Postat 05 November 2006 - 11:02 PM

de acord cu tine red da sincer daca tu ai facut decolarea si tot tu ai facut aterizarea el ce a facut? dadea la manivela sa invarta elicea?

aterizarea si decolarea sunt cele mai importante
Nu`mi da`ti sfaturi stiu sa gresesc si singur
0

#12 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 November 2006 - 01:57 AM

RedBaron, la 5 Nov 2006, 22:55, a spus:

GRESESTII 100%
Io zburasem planoare de f3j si motoplanoare si aveam experienta asa ca nu ma pot da examplu pe mine dar am invata un prieten sa zboare cu cessna care nu zburase nimik inainte ..( numa vo 3 ore de simulator alaturi de mine) si a stiu sa zboare singur .....(io l-am dus sus si de acolo pana la partea cu aterizarea care am facut-o tot io ,a zburat numa el ) si nu a avut probleme
asa ca cessna e un model de incepatori

Promit ca este ultima data cand mai scriu in acest sens. Tot ce ai spus demonstreaza ca nu-i model pentru incepatori.
Ar fi zburat prietenul tau SINGUR acest model? Dar fii sincer.
Cate Cessne mai sunt intregi?
Amaratul ala rosu de care va place sa radeti.....cu toate ca nu l-a incercat nimeni....m-a invatat sa zbor. Este INTACT. l-am facut cadou unui alt incepator. Si poate va mai invata inca unul.
Daca incepatorul are sansa de a avea un mester langa el problema se schimba radical.
http://www.rcuvideos.com/view_video.php?vi...d8ddf7d06d26ab5

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 06 November 2006 - 02:35 PM

0

#13 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2006 - 03:14 PM

da sunt 100% sigur ca prietenul meu l-ar fi zburat singur complet .. dar sincer cati dintre voi ar risca modelul lui sa il dea unui prieten care nu a pus mana pe mansa ??? el l-ar fi zburat dar fiind investitia mea nu am vrut sa il las ....
si chestiul ala rosu de care tot spui tu acolo e pentru incepatori si doar pt incepatori ...man noi suntem in romania nu ne permitem (cel putin io) ca atunci cand am invatat sa decolez, zbor , aterizez sa imi iau ceva mai performant.. de aia noi ne gandim sa folosim modele mai complexe
cum e si cessna.. pe asta inveti sa si zbori dar poti sa mai si faci un "tonou"!
daca iti permiti sa le schimbi ca pe sosete atunci ia moshule un silence , da cu el de mama terra pana inveti ca trebuie sa dai de stick in jos ca sa urce ... dupa aia ia un ranger , si asa mai departe .. dar io unu mai bine bag banii intr-un al planor decat sa trec prin toate fazele astea...
dar daca esti in stadiu in care e omul nostru nou venit , INTREABA INAINTE SA DAI BANII, ca o sa fii ajutat sigur de cineva ...
i baga frate 100 de ore pe simulatoare (alte subecte ,ai de cautat) si abea apoi te rogi de careva de pe forum sa vina cu tine la zbor...si o sa vezi ca e usor ....
KIT GUPPY
0

#14 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2006 - 03:20 PM

RedBaron, la 6 Nov 2006, 16:14, a spus:

sunt 100% sigur................ ar risca modelul lui

te contrazici....100% sigur =risc 0 (zero)

daca incepi si imi spui ca de fapt exista o posibilitate sa dea cu el de pamant inseamna ca riscul nu mai este zero,tu nu mai esti 100% sigur....
adica teoria chibritului.
pentru inceput ezstar.cessna este prea nervoasa si "avansata" ca sa zic asa.
flying is my life...
0

#15 Useril este offline   Jimmy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 927
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Aeromodelism

Postat 06 November 2006 - 05:44 PM

Salut!
La primavara ,va fi botezul focului pt. un prieten.
Intre timp terminam impreuna modelul LUI!
Deci va risca propriul model.
Eu am invatat sa "ma descurc" cu primul R/C ,neavand la momentul respectiv model. Nu e usor nici pt proprietar nici pt. "pilot" ( cu modelul "inchiriat" )sa vada in aer, modelul pe mana unuia ce n-a mai zburat, decat eventual pe simulator!
La primul "zbor" nu a existat decolare si aterizare ci numai zbor drept si viraje ( decolarea si aterizarea a facut-o cel ce m-a asistat ).
E mult, e putin, pentru mine a fost ENORM! la momentul ala!
Deabea la al 3-4- lea "zbor" am decolat modelul.
Si cred ca la al 10-lea l-am "aterizat", cei drept cam sifonat.
Si dupa "experienta" celor 10-12 "zboruri" am decolat si aterizat propriul model, construit de mine....cu succes!
Sunt probabil oameni mai curajosi,mai indemanatici ce iau taurul de coarne din prima!
Bravo lor!
.
RISC?
.
Exista INTODEAUNA!
Si la primul si la al 100-lea zbor.
Sunt prea multe lucruri de care depinde un zbor, ca acesta sa poata fi considerat sigur, de la decolare pana la aterizare....
SE-5a powered by YS Yamada
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
0

#16 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2006 - 05:59 PM

Jimmy, la 6 Nov 2006, 18:44, a spus:

Intre timp terminam impreuna modelul LUI!
Deci va risca propriul model.

cam stiu eu ce construiesti tu jimmy.....cam la ce incarcare alara o sa iasa modelul pe care il construiti impreuna?
ca daca citim textual "el isi va risca propriul model" intelegem ca el va pilota modelul.
daca modelul este in genul machetelor facute de tine la 100-120g/dm2 sansele sunt zero absolut pentru prietenul tau.(daca il zboara el)
si tu stii asta foarte bine.
flying is my life...
0

#17 Useril este offline   Jimmy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 927
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Aeromodelism

Postat 06 November 2006 - 06:35 PM

@Silviu
Insinuezi ceva? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Chestii de-astea nu le-as face nici dusmanilor mei.....de pe forum :D ( la cat sunt de shmecheri, s-ar prinde imediat! ).
.
.
Este un trainer de 1600 cu motor de 6.5 METANOL! care nu va avea mai mult de 3.0kg/48dm! ( poti sa faci socoata la gr/dm )
Planul e TESTAT!
S-au mai construit 2 modele in prealabil.....care si-au facut datoria de trainer-e.
.
.
Sa-ti fie rusinica daca te-ai gandit la ceva parshiv!
SE-5a powered by YS Yamada
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
0

#18 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2006 - 06:46 PM

Da Silviu m-am contrazis asa ca trebuie sa ma corectez....
Cred ca ar fi fost in stare sa il piloteze ... in aer nu e nimic sigur..poate si tu dai cu un cessna de pamant ... aia inseamna ca nu stii sa pilotezi ??
oricum raman la ideea ca cessna e bun pt un incepator... adu-ti aminte ca la Sanpetru , Silviu ca tu l-ai zburat pe al meu primu .. si apoi io by my own .. fara helper fara nimik. Chiar daca aveam experienta tot a fost ceva ca era primu Avion zburat de mine.... si nu am avut probleme ...
EZ-ul e foarte bun sa te dai cu el la inceput e perfect pentru incepatori dar totusi cu ala nu ai viteza nu ai nimik .. dupa ce inveti sa zbori tre sa il dai ca nu mia ia ce face cu el ...
KIT GUPPY
0

#19 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2006 - 07:00 PM

RedBaron, la 6 Nov 2006, 19:46, a spus:

dupa ce inveti sa zbori tre sa il dai ca nu mia ia ce face cu el ...

si cessna ta oare ce soarta o sa aibe? si daca tin bine minte modelul tau de baza era un ezstar.....ca tu ziseshi ca eu am dezvirginat cssna ca io uitasem.

@jimmy

Citeaza

Sa-ti fie rusinica daca te-ai gandit la ceva parshiv!

nu m-am gandit la nimic rau in afara de cele ce am exprimat acolo....
flying is my life...
0

#20 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2006 - 08:50 PM

Nu ,Ez-ul era a lui john dar pana de curand l-am zburat numa io...
si cessna tu l-ai dezvirginat ca mie imi era prea frica ..:D
KIT GUPPY
0

#21 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 26-September 05

Postat 10 November 2006 - 09:56 PM

Antonel, cred ca ar trebui sa citesti si sa te informezi mai mult inainte de a intreba asa ceva... oricum si din raspunsurile ce le-ai primit anterior ar trebui sa concluzionezi ca lumea nu e rea intentionata cand te critica, insa daca nu ai mai zburat vreun avion pana acum ai mari sanse sa il dai repede de pamant si sa renunti la acest hobby, ceea ce nu e o solutie. Te sfatuiesc ca inainte de a incerca sa-l zbori sa faci rost de un simulator pentru comp cum e FMS (flight model simulator) care e free si sa-ti conectezi radiocomanda la el ca sa te deprinzi cu zborul. Una e sa joci pe comp flight simuri unde stai in cabina sau vezi avionul din spate si alta e sa comanzi un avion de la sol-foarte mare diferenta ! Vei vedea ca atunci cand avionul vine din fata se cam schimba comenzile... si alte lucruri de genul asta. Incearca un simulator pentru radiocomanda, neaparat !

mult succes si nu te descuraja

sic
0

#22 Useril este offline   Antonel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 November 2006 - 11:51 AM

Multumesc pentru sfat sic1
0