Pentru automodelisti...
Postat 28 July 2003 - 11:08 PM
cu organizarea competitiilor oficiale de automodele, doresc sa ma adresez colgilor din tara.
Ma bucura in mod deosebit faptul ca maturitatea a luat loc copilariilor din acea perioada. Numai o activitate bine organizata, desfasurata cu fair-play si respectand regulile stabilite inainte de primul fluier, poate duce la un real progres. Suntem cei mai buni prieteni, mai putin intervalul de timp rezervat efectiv curselor, unde veti avea in mine si in echipa pe care o conduc, un adversar fara "pardon".
Pentru CristiM : nu cunosc si nici nu am calitatea de a sti motivele care te-au determinat sa te retragi in urma cu 6 ani. Este foarte bine ca ai avut taria sa revii. Nu te impiedica de amanunte. Pentru organizarea unei etape de campionat, oriunde in tara, se cer anumite conditii minime : suprafata de joc, facilitati privind cazarea, alimentatia, arbitrajul. Ori, la aceasta ora, locul propus pentru desfasurare, la Palatul Copiilor Bucuresti, nu le poate realiza. Isi asuma cineva responsabilitatea de a le garanta?
Pentru Lucian : Intr-o lunga perioada de aproximativ 10 ani, toate, absolut toate competitiile oficiale s-au desfasurat in Bucuresti. Daca etapa a 3-a a Campionatului la clasa 1/8 se va desfasura la Bucuresti sau la Pucioasa, pentru mine tot 550 km raman de strabatut. Si sa stii ca nu ne este deloc frica de Bucuresti. Aici Cristian a realizat cea mai categorica infrangere a adversarilor, cand intr-o finala de 6 la 1/8, a
realizat un rezultat pozitiv care nu a putut fi intrecut nici prin cumularea rezultatelor celorlalti 5 competitori. Iar
motorul utilizat de noi la 4wd, la Amara, nu a fost un Picco P6, ci un MoKI pe 3 canale, conceput acum 10 ani. In ultimele 10 minute de cursa, Cristian a alergat cu cureaua de fata rupta (fara dinti).
Sportul pe care il practicam este un sport foarte complex si nu o activitate de timp liber. Numai de noi depinde sa nu-l lasam sa alunece pe panta jucariilor de genul "masinute cu telecomanda" ale unor "baieti" care se "dadeau" cu ele. Vom reusi acest lucru numai printr-o organizare deosebita a competitiilor si a etapelor de campionat, in asa fel incat privitorii sa inteleaga ce se intampla de fapt.
Am legat intotdeauna finala Campionatului organizata la Arad (nu este important la care clasa) de desfasurarea in aceasi timp a unui Mare Premiu. este putin probabil ca Federatia Romana de Modelism sa aduca si sa ofere la fiecare finala a Campionatului si premii (cupe) atribuite individual castigatorilor. Si atunci, tocmai acesta este rolul acestor Mari Premii. Organizatorul poate efectua o premiere in nume propriu, unde sa ofere tot ceea ce crede el de cuviinta. Vedeti foto atasat cu premiile oferite in 2002 la Arad.
Legat de rolul mecanicilor la clasele 1/8 si 1/10 IC, acesta este esential in desfasurarea cursei. Pilotul trebuie sa aiba deplina incredere in "omul din umbra" a carui munca se vede mai putin, sa aiba certitudinea ca va fi chemat la alimentare sau ca orice problema mecanica aparuta va fi rezolvata in cel mai scurt timp. In urma cu multi ani, mecanicul se situa pe acelasi loc cu pilotul si urcau amandoi pe podiumul de premiere (ca si in
cursele de rally - pilot+copilot).
Va doresc numai bine si se ne vedem cu toti la urmatoarea etapa de campionat la clasele 1/8 si de ce nu, la sfarsitul saptamanii la Arad.
Faur Fanel,
Hobbyland Racing Team Arad
VICECAMPION EUROPEAN 2006 !!!
Postat 29 July 2003 - 10:25 AM
Ma bucur ca putem dialoga pe tema automodelismului, dupa parerea mea primul pas fiind dialogul (dupa cum am incercat sa-i explic si d-lui Manolache la ultima intalnire) si nu impunerea unor hotarari unilaterale sau ambitii personale. Trebuie sa intelegem ca frumusetea acestui sport o dau concurentii participanti, nu cluburile si cu atat mai putin Federatia. Dupa cum bine spuneati, "Numai o activitate bine organizata, desfasurata cu fair-play si respectand regulile stabilite inainte de primul fluier, poate duce la un real progres." Din moment ce s-a stabilit un program pentru campionatul national cu trei etape, indiferent unde s-au ales locurile de desfasurare, de ce venim in mijlocul sezonului si schimbam. Oare nu s-a stiut de la inceput ca sunt probleme cu cazarea, cu pista, sau orice alte probleme reclamati acum?? Mai exista pista de la Semanatoarea!! Acesta este lucrul care ma deranjeaza cel mai mult, tot timpul trebuie sa schimbam ceva pe parcurs. Daca se stabilea de la inceput ca cele trei etape se vor tine la Pucioasa si Amara, nu aveam nimic de spus. Este o chestie de principiu, nu un amanunt!!. Pe de alta parte, in ultima vreme, incercam o popularizare a acestui sport, iar dupa parerea mea cel mai propice loc este Bucurestiul (astept contraargumente).
Motivele pentru care m-am retras acum 6 ani le-am spus atunci si le spun si acum: aranjamentele care se faceau la concursuri si arbitrii partinitori. Si asta pentru ce, o hartie si o medalie!. Nu a contestat nici unul dintre noi vreodata calitatile de pilot ale lui Cristi. Nu am vrut decat sa ni se recunoasca, atunci cand a fost cazul, eforturile de a deveni la fel, si de nu, mai buni ca el. Automodelismul nu inseamna numai pilotaj. Construirea si setarea unui model sunt la fel de importante. De cate ori am venit cu vreo inovatie (vezi 1/12 4wd) am fost "pusi la punct".
Faptul ca masinile se deterioreaza pe parcursul cursei, face parte din realitate, si asta este. La Pucioasa am mers cu doi dinti lipsa la servo-ul de directie. Si ce?
La partea cu mecanicul aveti 100% dreptate. Este un pion foarte important, si multi s-au fript pe tema asta.
Totusi, va repet, hotararea mea ramane. Daca nu se respecta programul nu am sa particip.
Cu stima
Cristian Marin
Aceasta postare a fost editata de CristiM: 29 July 2003 - 12:53 PM
Postat 30 July 2003 - 01:17 AM
Hobbyland, la 28 Jul 2003, 23:08, a spus:
Nenea Faurelu' sa-ti zic verde-n fata nu vad ce te deranjeaza la stomac "baietii" care se "dau" cu masinute, sunt asha multi automodelisti incat cei care o fac doar de distractie sunt in plus?
Daca vreti sa devina ceva serios, tratati ca atare problemele ivite, nu argumentati cu probleme gen cazare, mancare si alte alea... daca nici in Bucuresti nu gasesti de toate pt toti inseamna ca dv. locuiti in uNgaria!
Postat 30 July 2003 - 08:10 AM
Postat 30 July 2003 - 09:45 AM
Hobbyland, la 28 Jul 2003, 23:08, a spus:
Aaaa... ma bag si eu in vorba, ca ma simt cumva vizat....
Care este diferenta intre profesionist si amator? Profesionistul este omul care-si castiga painea de pe urma distractiei amatorului. Avand in vedere ca eu am deja o profesie, voi ramane incadrat in categoria AMATORI.
Si acuma, sa vedem cum vad eu lucrurile, ca amator.
Sportul asta pe care-l practic POATE fi si o activitate de timp liber.
La serviciu lucrez 8-10 ore si in afara de o tastatura si un monitor nu prea am nimic de mesterit pe aici, nu-mi ramane DECAT timpul liber.. sa-l exploatez pentru modelism.
In cazul asta, ca tot vad ca se impune trasarea unei linii de demarcatie, sa o stabilim foarte clar: amatorii cu amatorii si profesionistii cu profesionistii.
Profesionistii se duc la campionate, castiga titluri si medalii.... si alte chestii.
In timp ce amatorii raman sa se distreze duminica la pista... prin parcarile din metro, pe unde s-o gasi sau s-or organiza. E bine asa???
Fara absolut nici o suparare. Eu n-am nici o problema cu profesionistii... Si nici n-am de gand sa ma bag in jocul lor. N-as face decat sa-i incurc si sa ma simt penibil. Asa ca, raman spectator... cat timp mi-o place, iar dupa spectacol, ma dau si eu cu masinutza prin parcare.
Si Bogdanele, daca tot faci obseratii cum ca nu s-a inteles corect problema, de ce nu ne luminezi? Asa.. ce faci: arunci goanga si fugi....??
alexella
Postat 30 July 2003 - 05:13 PM
Problema, daca se poate spune asa, este ca odata stabilit programul competitional si aici ma refer si la locatie, nu inteleg de ce se vine acum si se schimba locatia?
S-a stabilit clar, prima etapa la Pucioasa unde de altfel am si participat, a doua etapa la Arara unde, din nou, am participat si a treia etapa la Bucuresti!
Nu asa a fost stabilit?
DOMNILOR, DE CE SCHIMBATI PROGRAMUL.
Daca stiam de la inceput ca anumite persoane se vor eschiva in legatura cu participarea la Bucuresti, nu mai participam de la bun inceput si cu asta basta.
URAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Se vorbeste despre sportivitate.Asa intelegeti dvs. sportivitatea?
Inca o data, se comfirma ceea ce cu ceva timp in urma spuneam: aceste competitii sunt organizate dupa diverse interese personale!
URAT!
Inca ceva, daca ultima etapa nu va fi tinuta la Bucuresti asa cum a fost stabilit, ma voi prezenta la concurs dar voi alerga in sens invers.
Atunci sa vad cine are tupeul sa imi spuna ceva!
Postat 30 July 2003 - 05:52 PM
Postat 01 August 2003 - 09:20 PM
Postat 04 August 2003 - 11:11 AM
Inca o data, parerea mea (si nu numai...).
Cat despre ultima etapa: se zicea mai sus ca Bucurestiul nu are cum sa asigure diverse pentru Pista de la Palat... Hmmm... Dar la Amara a avut cineva 220V??? Noi n-am avut....
Flickr - pozele mele
Postat 04 August 2003 - 01:09 PM
Teorie, Medicale, Atletica Grea, Atletism, Gimnastica, Jocuri Sportive ......
Aceasta postare a fost editata de VIPER: 04 August 2003 - 01:21 PM
Flickr - pozele mele
Postat 04 August 2003 - 02:36 PM
Flickr - pozele mele
Postat 04 August 2003 - 03:03 PM
Nu e neaparat un criteriu, asa nici motocrosul, raliul, formula 1, nici planorismul, parasutismul, nici sahul nu au sectii la ANFS si totusi raman sporturi.
Sport este prin definitie orice intrecere de masa organizata...ca exemplu, olimpiada de matematica este sport daca nu ai stiut!!!! :D
Cu rabdare si ciocan.
Postat 04 August 2003 - 03:06 PM
Flickr - pozele mele
Postat 04 August 2003 - 03:13 PM
Pina la urma concursul de 1/8 se va tine 99% la Pucioasa.Am inteles motivele in drum spre Arad si acolo, unde toata lumea era de acord cu organizarea acestui concurs la Pucioasa.
Bog
Postat 04 August 2003 - 04:00 PM
Cat despre chestia cu ultima etapa la Pucioasa... Bogdanele... Nu stiu ce ti s-a zis si ce ai inteles, dar nu cred ca se face asa ceva... S-a stabilit un calendar, pai se tine acel calendar! Nu se schimba ca vor 20% din concurenti, cand restul de 80% vor in Bucuresti!!! Mai gandeste-te!!!
Flickr - pozele mele
Postat 04 August 2003 - 05:19 PM
...se pare ca te-ai Arad-izat de tot.Cum adica "am inteles motivele pentru care concursul se va tine la Pucioasa, unde toata lumea era de acord"!!????
Care bai frate toata lumea, noi astia din Bucuresti, care pana la urma am facut tot spectacolul de la Pucioasa si Amara suntem pielea p---?
Cum adica?
Am avut dreptate cand am afirmat ca esti linge c--.
Acolo unde iti este tie bine acolo te duci.Gata ti-a rezolvat nenea "x" problema cu cazarea gata si tu, ii canti in struna!
Esti chiar l-----u?(stiu ca esti)
Si ca totul sa fie pe fata, pun si eu cateva intrebari domnului Faur:
- vorbiti cu atata patima de spre sportivitate insa, dvs. sunteti cel care deschide primul cutia Pandorei.De ce domnule Faur incercati (si se pare ca botistii au si deschis gura), prin orice mijloace, sa mutati ultima mansa de 1/8 la Pucioasa?De ce?
Va este teama de ceva de fugiti de Bucuresti ca "raia de apa"?
Am inteles ca ati afirmat, intr-un cerc restrans, ca daca ultima mansa se tine la Bucuresti dvs. nu veti participa!
De ce?
Sa inteleg ca pilotul echipei dvs. stie doar pista de la Pucioasa si Amara?
Pana la urma ce doriti, sa castigati un concurs alergand singur pe pista?
Daca da, noi toti automodelisti din Bucuresti va declaram invingator de pe acum, nici nu mai ere rost sa va stresati sa veniti la concurs.
Sincer, atunci cand v-am cunoscut prima oara, la primul concurs organizat la Pucioasa, am crezut ca sunteti integru din pct. de vedere moral, dar daca va pretati sa faceti presiuni la modul ca daca nu se tine la Pucioasa nu veniti, sunteti de..... neinteles!
Aceasta postare a fost editata de Buggy-man: 05 August 2003 - 09:38 AM
Postat 04 August 2003 - 10:23 PM
Toti erau de acord pentru ca le convine cu cazarea, etc.
LA Bucuresti nu se organizeaza concursul de federatie deoarece nimeni nu s-a oferit sa organizeze nimic aici.Daca organiza cineva concursul cum s-a organizat la prima si la a-II-a etapa, concursul se tinea in Bucuresti.
Postat 05 August 2003 - 03:17 AM
ok
Poate sa se desfasoare si la Arad, eu unul va zic ca particip, cu toate ca financiar nu-mi permit, fac pe dracu in patru sa am material de concurs pt 5-6 septembrie. Nu credeam ca poate fi chiar asa de nesimtita treaba cu concursurile oficiale si atat de usor de manipulat. Daca se pot face atatea magarii in afara pistei, cu toate regulamentele si calendarele agreate de federatie, singura varianta si cea mai simpla oferita este aceea de a nu participa. Bine, bine da nu cumva asta se si doreste? Probabil ca lipsa concurentei din anii trecuti a devenit o rutina care acum tinde sa dispara odata cu aparitia atator concurenti. De ce sa participe pe o pista necunoscuta cum au facut-o cei din Bucuresti la Pucioasa si Amara, probabil pt prima data, se poate...nu. Recunosc, atat cat ma pricep sa vad, Cristi Faur e ok pe pista, insa de aici si pana la manevre e cam mult, cam multa bataie de joc pe banii altora, personali in cele mai multe cazuri.
Multa veselie s-ar instala pe chipul unora daca la data concursului ar fi singuri la start...ehe, tocmai de aia cred ca se impun niste variante:
;) varianta 1: sa nu fie lasati singuri si nesupravegheati;
:D varianta 2: sa fie lasati singuri, vorba aia ei reprezinta automodelismul din Romania;
;) varianta 3: sa-l oferim pe Bogdanel ofranda zeilor automodelismului in speranta unor numeroase concursuri lipsite de interese.
Voteaza si ai sansa sa participi la un concurs organizat in unul din urmatoarele orase: Bucuresti, Pucioasa sau Arad. * daca ai ajuns in unul din orasele mentionate, nu inseamna ca acolo se desfasoara si concursul!
Postat 05 August 2003 - 07:56 AM
bogdanut, la 4 Aug 2003, 22:23, a spus:
RHC-ule, te bagi sa organizezi un concurs?? Unde vrea muschiuletul tau!!!
Iko....., esti bestial!!
Postat 05 August 2003 - 09:07 AM
Bogdanele, care TOTI????????? Crezi ca ma dau banii afara din casa???? Lasa ca intri tu pe mainile noastre la pista... Sau poate nu mai vii cand vin toti, de frica sa nu ramana urme de cauciuc pe unde nu e cazul...
Flickr - pozele mele
Postat 05 August 2003 - 09:48 AM
Este simplu sa iti vezi numai si numai interesul tau.
Nu inteleg de ce au unii senzatia ca in Bucuresti alearga cainii cu covrigi in coada si ca toti bucurestenii sunt plini de bani!
Asa cum ######, Viper, URK, Flop, PiccoMaster, Cristi M, Mitzone, Rallyman, si subsemnatul, am scos bani din buzunar pentru cazarea de la Pucioasa si Amara asa sa faca si cei care vor sa vina la Bucuresti.Si nu putini!
Chiar asa totul de-a moaca nu se poate.
Cat despre organizarea concursului "national de automopdelism" Federatia ar face bine sa il organizaze ca doar este concurs "national", nu?
Postat 05 August 2003 - 01:53 PM
Postat 05 August 2003 - 06:47 PM
Bog