Modelism - RHC Forum: UNA PROBLEMA LA MINE - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

UNA PROBLEMA LA MINE in cadrul turnari unei matrite

#1 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 14 August 2006 - 07:14 PM

SALut!
am deschis acest pt ca am o problema in privinta turnarii unei matrite.VOI CUM O FACETI FRATZILOR???DIN PLASTIC???FIBRA???Zicetim si mie cea mai buna metoda de turnat matrite.
MULTUMESC MULT
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#2 Useril este offline   pp@ul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 278
  • Inregistrat: 31-October 04

Postat 14 August 2006 - 08:52 PM

eu fac din fibra!daca ai nevoie de ceva sa-ti fac MI
w w w . rc4fun . r o
0

#3 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 15 August 2006 - 11:29 AM

eu am auzit de o metoda cu un adeziv de la BISON si fibra de sticla da nu stiu cum, o turna pe barca??? sau cum
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#4 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 October 2006 - 11:42 AM

salut florin 100%
abia acum am citit acest subiect al tau
eu sunt incepator dar uite cum am facut eu la barcuta pe care o fac acum.
dupa taierea bucatilor de plastic conform planului (daca se poate spune asa ceva despre schita facuta de mine cu precizie ochiometrica ), le-am lipit o parte cu un mastic de la bizon care s-a terminat brusc (nu mai aveam suficient) si oricum fixarea era rigida dupa cateva zile si apoi am luat kit d emontaj tot bizon.
asta lipeste super bine, e ceva in genul prenadezului, si se intareste destul de repede ca sa poti manevra barcuta si pentru lipirea altor componente.dupa o finisare asa mai in "mare" am aplicat banda ce se doloseste la rigips (arata asa ca o plasa)si apoi am aplicat un star subtire de chit de fibra de sticla (la orice magazin de auto).atentie mare cand il aplici cu intaritorul si cu mirosul (sa vezi ce parfum "paco di chito" degajam in jur :rolleyes:).dupa ce se intareste finisat cu smirghel si apoi dat la vopsit(la mine asta urmeaza).
sper ca ti-am fost de folos cu ceva, daca nu tie macar altora.

o alta varianta ar fi macheta din polistiren, acoperita cu tifon si impregnat cu aracet (cateva straturi), si apoi pe final faza cu chitul de fibra.o cutie de 200g e in jur de 9,5 ron.

bafta
0

#5 Useril este offline   mmarian 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 31-October 06

Postat 07 November 2006 - 07:02 PM

florin100%, la 14 Aug 2006, 19:14, a spus:

SALut!
am deschis acest pt ca am o problema in privinta turnarii unei matrite.VOI CUM O FACETI FRATZILOR???DIN PLASTIC???FIBRA???Zicetim si mie cea mai buna metoda de turnat matrite.
MULTUMESC MULT

Cea mai buna (si, cred, cea mai ieftina) este din rasina armata cu fibra de sticla. In mare, fazele tehnologice ar fi:
  • construirea modelului (preferabil din lemn).
    Obs. modelul poate fi constituit din insusi un navomodel existent, cu luarea masurilor de precautie necesare pentru evitarea distrugerii sau defectarii sale pe timpul turanarii si extragerii matritei.;
  • inlaturarea tuturor defectelor (fisuri, microcratere etc.) prin chituire cu chit auto;
  • finisarea si lustruirea suprafetei modelului;
  • aplicarea pe model a catorva straturi succesive de demulant pasta special (agent de decofrare), cu timp de uscare intre straturi si slefuire cu o laveta care nu lasa scame dupa fiecare strat, urmata de aplicarea unui strat de solutie de alcool polivinilic. In lipsa acestora, stratul de demulare poate fi ceara de parchet.
  • dupa uscarea ultimului strat de demulant, se aplica pe model un strat de max. 0,6 mm de gel coat. In lipsa, acesta se poate prepara dintr-un amestec de rasina poliesterica si talc f. fin in raport de 90% rasina si 5% talc. Optional, se poate introduce in acest gel coat un pigment pasta de culoare inchisa (preferabil negru) pentru evidentierea eventualelor defecte ale matritei. Aplicarea gel coatului se poate face cu pensual sau cu pistolul de vopsit cu aer comprimat;
  • dupa intarirea stratului de gel coat, se aplica peste acersta un strat de rasina poliesterica, apoi un strat de stratimat din fibra de sticla cu densitatea de 100 grame/metru patrat care se tufuieste cu pensula si se roluieste pentru completa eliminare a aerului din fibra;
  • dupa intrarea in faza de gelifiere, se aplica straturi succesive de stratimat preimpregnat cu rasina, (tufunid si roluind fiecare strat) pana cand se obtine grosimea dorita (max. 2,5... 3 mm pentru modele de 500... 1000 mm lungime);
  • se lasa modelul pentru polimerizarea completa a rasinii cca. 3-4 zile, dupa care se extrage matrita asfel obtinuta de pe model.

La realizarea modelului, este absolut esential ca acesta sa nu aiba curburi negative care impiedica extragerea matritei. In cazul in care, prin insasi proiectarea lui, modelul are astfel de curburi, matrita se confectioneaza din mai multe elemente care se separa intre ele la turnarea matritiei prin planuri de separatie.
0

#6 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 07 November 2006 - 07:15 PM

Florinache baga tare... asa te vreau, vezi ca ce a spus mmarian este ok! deci baga si daca nu merge cautal pe pp@ul face orice....bafta!!!!
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu