Constructie parapanta Se poate?
Postat 27 June 2003 - 01:45 PM
La noi daca dai cu banu se cumpara aproape orice.
De exemplu socramiu era cu camionul ducea ceva boabe si a venit un (cred) magazioner la el si zicea ca are doua parasute de vinzare si ca i le vinde sa le puna pe camion sa nu-i zboare vintul boabele.
Tipul le dadea la 200.000 lei bicata si erau parasute bune. Da 200 mii lei/bic am scris bine.
Din pacate a lasat hirtia cu nr de telefon pe bordul masini si soarele a sters scrisul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif .
Ma gandeam sa caut un tip care are asa ceva de vinzare si sa cumpar vreo doua parasute.
Daca le iau merg modificate sa-mi fac parapanta din ele?
Postat 27 June 2003 - 02:27 PM
Daca vrei parapanta cu 200 de euro poti sa-ti cumperi una. mai pui ceva pt. o seleta si o casca si gata treaba.
Big
Postat 27 June 2003 - 02:47 PM
Am retinut ce ai spus intr-o discutie anterioara ca la asa ceva nu trebuie sa ne calicim ca depinde de viata noastra dar as da orice pentru un zbor.
Am fost la socri acasa (au o casuta cu etaji la munte Buzau-Meledic (Vulcani noroiosi mai departe)) si am urcat pe culmile cele mai inalte. Acolo la inaltime era o senzatie minunata parca-mi venea sa-mi iau zborul.
M-am hotarit sa-mi achizitionez o parapanta si sa incerc un prim zbor. Nu trebuie asteptat ca viata curge asa repede incat trebuie sa proiti de orice si sa faci tot ce simti ca vine o perioada cand nu mai poti si-ti pare rau.
Cred ca Big stie mai bine numai ca cl inca mai poate http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif .
Postat 30 June 2003 - 10:44 AM
1. zborul da dependenta cronica. adica dupa ce ai bagat prima oara deshtu' in borcanu' cu miere, vrei sa te lingi toata viata, si daca se poate zilnic, si in plus pe ambele maini!
2. daca nu te duci la un instructor risti sa iti cumperi niste ghips ieftin, ceva bandaje, compot si compasiunea celor apropiati. Doamne fereste, nu ma gandesc la mai mult! Bonus, daca totusi scapi numai cu semne usoare, va fi o serie intreaga de deprinderi gresite dar pe care tu le vei sustine ca fiind bune pana la prima dovedire practica, dupa sistemul impamantenit pe la noi!
Avertisment repetat: vorbim de aviatie si vorbim de viata noastra. Ce poate fi mai valoros decat viata? Un zbor? 2 salarii? 10 salarii? 10 doze de orgoliu? 4 experiente adrenalitice? Peste toate astea mai curge un sirop : daca nu inveti corect ce inseamna zborul, nu vei ajunge la satisfactiile pe care acesta le ofera...
Dixit
big
Postat 01 July 2003 - 11:48 AM
Am glumit.
Iti multumesc pentru sfaturi si primul lucru la care ma gandesc este viata ....... ca daca nu cand eram mic saream cu cearceaful de la etaj :o .
Sa am eu mierea si dupaia invat cat trebuie sa ma ling sa nu-mi vina rau.
Eu vreau intai sa cumpar parapanta si cele mai bune accesorii de securitate si dupaia sa caut un instructor bun.
Asta cu instructorul este mai greu ca nu prea ma trage inima sa ma las pe pina altuia si deasta trebuie cineva de incredere.
Eu nu vad cum poate cineva sa te invete sa zbori cu o parapanta ca daca doar iti explica la sol nu prea este acelasi lucru cu practica si nici nu-mi inchipui cum sa zboare doi cu o parapanta.
Care este cea mai simpla/ieftina parapanta care se poate cumpara? (asta nu inseamna cea mai proasta cum am spus intai siguramta).
Dupa ce-mi iau para. poate vin un concediu pe langa tine sa iau ceva lectii.
Postat 01 July 2003 - 12:08 PM
big.
Postat 01 July 2003 - 12:56 PM
Nu prea cred ca no sa-mi placa zborul cu parapanta.
Eu ma multumesc si cu aia de scoala. Conteaza sa ma ridic de la sol nu vreau sa fac nebuni prin are.
As da orice pentru un zbor.
Ce ziceai de cumparat aripa cum adica?
Eu vreau sa zbor linistit.
Exista vreun loc si cineva unde sa pot sa fac un zbor cu un avion dinala mic utilitar?
Vreau sa vad si eu cum este in aer.
Big cam cat costa scoala/
PS: cand ma duc la socri la munte merg pe autostrada Bucuresti-Urziceni si undeva inainte de intrarea in jud. Ialomita este o gospodarie/ ferma unde sunt doua avioane. Intr-o dimineata pe la 6:00 cand am plecat unul dintr avioane zbura iar celalalt tocmai decola. M-am uitat o gramada dupa ele si pitici dupa creiersapau si dadeau cu tirnacopul in neuroni. Imi lasa gura apa.
Postat 01 July 2003 - 01:16 PM
Cursul de initiere costa in jur de 150 de euro cu variatiuni pe aceeasi tema in functie de instructor. pt. felii de curs vorbim la momentul potrivit.
Cand va fi sa iti cumperi aripa sau alte-cele pt. zbor te consiliez, sau chiar iti fac rost de ce iti trebuie, ca am contacte puternice. Dai si tu o salata pe un gratar stropit cu un vinishor, drept comision.
Un T.P. cu motodelta iti fac daca ajungi prin zona, si nu te cost nimic, decat poate daca vrei tu sa dai gratarul ala de te laudai cu el mai sus!
Daca vrei sa zbori cu avion te pun in legatura cu cineva care are, poate si face chestii din astea.
piticii ca piticii dar sa stii ca daca incepi sa zbori vei deveni dependent! te-am averizat!
Big
Postat 01 July 2003 - 01:44 PM
150Euro toata scoala sau ora? Dupa ce fac scoala imi da ceva la mina sau nu ma intreaba numeni de ca zbor? Vreun sticlete al areului :o .
Cu cine poti sa ma pui in legatura care are avion?
Cat costa?
Deabea astept sa ne intilnum la gratarul ala si sa ne infruptam cu ceva bunatati fierbunti si sa la racim cu ceva berici?
Caut transportul terestru si vin singur sau cu nevasta, catelu' si purcelu' sa avem ce pune pe gratar?
Postat 01 July 2003 - 07:16 PM
cu parapanta poti sa zbori oriunde sau numai in locuri "speciale" cum este RR care are nu stiu ce fel de curenti?
Postat 02 July 2003 - 06:45 AM
Sticletii aerului se numesc inspectori si sunt baieti faini in general, ca doar si ei sunt piloti! Iar daca ai hartiile ok, nu are nimeni treaba cu tine.
Te pot pune in legatura cu 2 persoane: unul are un avion ultrausor dragutz, altul are un avion mare si fain, o Wilga PZL 104. Unul este din Bucuresti, celalat de pe langa mine. Tu doar imi spui pe care il alegi si eu vorbesc cu omul si apoi iti dau nr. de telefon. OK?
Cu parapanta se zboara de pe dealuri. e important sa ai vantul din fata sau sa nu bata deloc, caz in care vei face doar un zbor planat din deal in vale. daca bate vantul poti sa plutesti pe curentii dinamici si sa stai pe sus cu orele. De ex. recordul meu personal este de 7 ore si 45 de minute. La Costinesti, pana nu era taluzat malul, s-a stat mai mult pe sus, parca vreo 10 ore.
big
Postat 03 July 2003 - 01:38 PM
Big am facut o treaba buna. Am un prieten care este foarte virusat si a spus ca asigura transportul asa ca este posibil sa-ti fac o vizita cu sotia si prietenul asta.
Poate facem o mica Re: RR .
In legatura cu cei doi tipi cred ca-l prefer pe cel din Bucuresti ca este mai aproape dar daca vin la Alba poate facem un zbor si cu avionul ala mare.
Important este ca nevasta-mea de acord cu pitici mei dupa creieri. :D
Postat 04 July 2003 - 06:33 AM
big
Postat 09 July 2003 - 12:53 PM