Modelism - RHC Forum: Tuning aripa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tuning aripa Aripa de polistiren ce si cum

#1 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 28 July 2003 - 10:35 AM

Marea majoritate a modelistilor pe care i-am vazut pe la Clinceni sau in Tineretului au cate o aripa de polistiren. Stiti voi de care .... Unii au cumparat-o altii si-au facut-o.
Ma gandeam sa impartasiti si voi din experienta voastra aici pe forum , sa ramana scris pentru eternitate .
Cum ati facut aripa , ce imbunatatiri ati facut la ea , cum ati marit rezistenta fara sa afectati greutatea , ce elici folositi ce motoare cum v-ati descurcat cu servourile normale in loc de cele micro , cum se stabileste CG -ul la asa ceva , cum zboara , e mai bun mixerul de pe ea sau ala de pe statie , cum se repara daca o strici , improvizatii si alte chestii .
Merci
PS : RHC de ce nu vinde asa ceva daca e atat de populara intre zburatori ?
DT
0

#2 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 28 July 2003 - 07:56 PM

Pe mine ma intereseaza cum se face aripa din spuma poliuretanica (sau altele asemenetoare) ca am vazut ca se gasesc de vanzare astfel de aeromodele.
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#3 Useril este offline   dorelcretu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 31 August 2006 - 05:38 PM

Sunt incepator (foarte, foarte). Chiar daca viata am inceput-o mai de mult (50) , modelismul de o luna cu un aeromodel cumparat ,electric, mic, din polistiren. Normal , la primele zboruri ..........
Intrebare:stiti pe cineva care confectioneaza aripi din polistiren?
Se pare ca acestea sunt obtinute in matrita. Nustiu daca pot sa dau tipul aeromodelului. E unul foarte ieftin.
Multumesc.
0

#4 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 31 August 2006 - 06:00 PM

se taie cu firul cald eventual cu cnc dar merge si manual,nu e nici o matrita.
daca cauti un pic pe forum ,o sa gasesti info destule,despre cum se taie manual cu firul de nichelina.
cunosc pe cineva care confectioneaza aripi din polistiren....daca te intereseaza da-mi un mi.
flying is my life...
0

#5 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 August 2006 - 06:05 PM

prima aripa... 1300 mm anvergura. receptor standard, servo-uri standard, NiMH 2000 mAh si SPeed 400 cu elice 5X5... urmatoarea aripa identica dar cu Brushless Himax 2800-3000...
lonjeroane de carbon paralele cu bordul de atac si de-a lungul anvergurii...

Urmatoarea aripa: 2 metri si 20 cm anvergura... lonjeroane similare dar mai groase (8 mm diametru). Servo-uri si receptor standard... va urma probabil un Brushless adecvat si un Lipol de 3000-4000 mAh pe ea.

Centrarea aripilor am facut-o la camp... metoda planarii... o lansezi si te joci cu pozitia bateriei pana-ti convine cum zboara http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

MIG-29
0

#6 Useril este offline   figaro 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-March 03

Postat 31 August 2006 - 08:11 PM

Prima aripa=primul aeromodel( aripa tip ZAGI, 1200mm anvergura, 28dm2 suprafata,600g)
Prima data am incercat sa o tai cu nichelina la mana dupa sablon, dar rezultatul a fost nesatisfacator.Asa ca mai intai am facut masina cu care sa tai aripa.
Prima aripa taiata a avut un lonjeron de brad 6X6 dealungul anvergurii, acoperita cu scoth,acu. li-po 11.1/1300,speed 400,GWS 7x3.5, servo-uri nano.A zburat frumos, motorizarea era buna, dar inca putin ar fi fost mai bine zic eu, in schimb era facuta din polistiren expandat de 11kg/mc si s-a rupt repede.
A doua aripa am facut-o din polistiren expandat de 15kg/mc , nu i-am mai pus lonjeron si nici nu am mai acoperit-o cu scoth.Am incercat altceva: am intarit-o cu plasa de rosturi pe care o folosesc zugravii, pe care am lipit-o cu aracet pentru parchet. A rezultat o aripa trainica care a vazut mute aterizari "barbatesti" si a scapat cu viata.
I-am schimbat motorizarea cu un BL, bm 2409-18/GWS 9x5 si acu. li-po 11.1/1800mA . Acum zboara mult mai mult si cred ca in mainile unui pilot mai experimentat ar face si acrobatie, ca la mine doar se zbenguie.
Centrajul a fost prima data facut cum era in planuri dar l-am mutat cu 5mm mai in spate pentru ca mi se pare ca-i mai bine.
Urmatoarea aripa as vrea sa fac o INFINITI, dar nu am planuri. Asa ca, cu ocazia asta rog pe cei care au si vor sa ma ajute, sa posteze aici sau sa-mi trimita un plan cu aceasta aripa.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu