PITPALACUL CE SI CUM?
Postat 22 May 2007 - 01:27 PM
Multumesc pentru e-mail, Victor.
In alta ordine de idei,
ce fel de motor electric ma sfatuiti sa folosesc, cu ce fel de reductor ?
Coastele si carena intentionez sa le fabric din placaj de tei (am o promisiune de o placa de 4mm), si
ranforsate cu baghete de pin de 4x4mm.
Se poate folosi balsa de 1mm pentru imbracare ?
Cat de mare trebuie sa fie elicea (diametru) si cu ce pas ?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
In alta ordine de idei,
ce fel de motor electric ma sfatuiti sa folosesc, cu ce fel de reductor ?
Coastele si carena intentionez sa le fabric din placaj de tei (am o promisiune de o placa de 4mm), si
ranforsate cu baghete de pin de 4x4mm.
Se poate folosi balsa de 1mm pentru imbracare ?
Cat de mare trebuie sa fie elicea (diametru) si cu ce pas ?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Postat 22 May 2007 - 08:39 PM
Salut Mogodan.Eu am in lucru acest pescador Pitpalacul si l-am facut dupa desenul coastelor mari ce se afla in revista Modelism.Mi-a iesit coca cu urmatoarele dimensiuni: L 50 cm, l 16 cm., si h 8.5 cm fara bordaj (balustrada).Il echipez cu un motor din seria 400 care are 19200 rot/min, reductorul va fi de 1/5 comparat sau artizanal iar elicea va fi de 35 mm diametru.Tu mai intai horataste-te ce dimensiuni va avea modelul tau si mai vedem .Nu este un model de viteza, urmareste discutia de la TEHNICE, subiectul "CE sa fac", pag. 12 din 56 .Salut si numai bine domnilor.
:lol: :)
:lol: :)
Postat 25 May 2007 - 11:26 PM
Nu.Este facuta din tabla de cupru ce a rezultat din desfasurarea unei bucati de teava.S-a folosit pila menghina, ciocan rabdare si multa pasiune.Turnarea fara centrifugare si o matrita metalica nu cred ca da rezultate satisfacatoare.Salut si numai bine domnilor.