Salut.
Am si eu o problema care ma framanta de multa vreme.
Unde pot gasi si eu un magazin de unde pot sa cumpar bobine, din acelea in carcasa?
Se gaseste doar bobina fara spire,la vanzare?
Are cineva un tabel cu numarul de spire diametru etc pt a putea construi mai usor o bobina de care ai nevoie fara sa faci prea multe calcule?
Poate sa mi-o trimita si mie?
Cam atat.Cred ca sunt destule intrebari.
Pagina 1 din 1
Bobine Magazine,producere etc.
Postat 10 July 2003 - 12:24 PM
Din pacate nu este chiar asa de usor de facut bobine dupa tabel !!!
Valoarea pe care vrei sa o obtii depinde de mai multi factori: miezul bobinei, diametrul bobinei, diametrul sirmei, distanta dintre spire, numarul de spire...
Cred ca mai intii trebuie sa faci rost de suportul pentru bobinat si de miez si abia pe urma te apuci de calculat.
Pentru frecvente mai mari se fac si bobine in aer, adica nu sint bobinate pe vreun suport.
Eu unul, folosesc bobine recuperate din diverse TV, radio defecte pe care le cumpar din tirg.
Cele de mai sus sint valabile pentru bobine de radiofrecventa. Daca vrei bobine pentru filtrare (pt alimentare, deparazitare...) exista bobine gata realizate, se gasesc pe la magazinele de electronice, cred ca si Vitacom si Conex au asa ceva in oferta sau gasesti si miez, pentru bobina, mult mai usor.
Stie cineva vreo firma care poate aduce toruri de ferita de radiofrecventa ?
Sper ca te-am lamurit cit de cit si scuze ca m-am bagat cu intrebarea peste tine.
Valoarea pe care vrei sa o obtii depinde de mai multi factori: miezul bobinei, diametrul bobinei, diametrul sirmei, distanta dintre spire, numarul de spire...
Cred ca mai intii trebuie sa faci rost de suportul pentru bobinat si de miez si abia pe urma te apuci de calculat.
Pentru frecvente mai mari se fac si bobine in aer, adica nu sint bobinate pe vreun suport.
Eu unul, folosesc bobine recuperate din diverse TV, radio defecte pe care le cumpar din tirg.
Cele de mai sus sint valabile pentru bobine de radiofrecventa. Daca vrei bobine pentru filtrare (pt alimentare, deparazitare...) exista bobine gata realizate, se gasesc pe la magazinele de electronice, cred ca si Vitacom si Conex au asa ceva in oferta sau gasesti si miez, pentru bobina, mult mai usor.
Stie cineva vreo firma care poate aduce toruri de ferita de radiofrecventa ?
Sper ca te-am lamurit cit de cit si scuze ca m-am bagat cu intrebarea peste tine.
Postat 10 July 2003 - 03:01 PM
Salutare! Din moment ce intrebi de bobine cred ca e destul de clar ca ai si skeme de radiofrecventza (si din moment ce esti modelist,skeme de statzii de telecomanda) pe-acas'. Pe mine ma intereseaza in special cele de statzii de telecomanda. Io imi fac bobinele ca nu prea se gasesc de cumparat sau le recuperez si io din TV sau de pe unde pot, asa ca nu prea pot sa te ajut, da' cred ca tu potzi sa ma ajutzi pe mine.O faci? Multzam!
"You can't just shrink a 747 proportionally down to 6 inches and expect it to fly."
Postat 11 July 2003 - 12:49 PM
Spune-mi ce bobine iti trebuiesc si nu mai da bani pe vechituri ca-ti dau eu gratis :lol: .
Am acasa cateva tone de vechituri dar bune.
Aici este bine sa fi cat mai la subiect si sa spui exact ce vrei sa faci sa stie omu' ce vrei sa te ajute. De exemplu: vreau sa fac asta si-mi trebuie bobina aia.
Atunci stie omu' exact ce vrei si te trimite exact unde gasesti.
Am acasa cateva tone de vechituri dar bune.
Aici este bine sa fi cat mai la subiect si sa spui exact ce vrei sa faci sa stie omu' ce vrei sa te ajute. De exemplu: vreau sa fac asta si-mi trebuie bobina aia.
Atunci stie omu' exact ce vrei si te trimite exact unde gasesti.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1