Modelism - RHC Forum: Amplificare semnal placa de retea - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Amplificare semnal placa de retea ....

#1 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 28-October 05

Postat 20 September 2006 - 02:42 PM

Mi am propus sa conectez 2 calculatoare prin placi de retea. O sa spun pe scurt: diatanta prea mare ,o placa de retea bate maxim 300m (outdor) distanta dintre calculatoare e de 1-2 km,daca aveti o schema potrivita sau cunostinte astept un raspuns.

Link placa retea referinta
http://www.dcshop.ro/produs-TEW-423PI-wire...oor-6016-39.htm

Multumesc.
0

#2 Useril este offline   Nadielf 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 01-September 05

Postat 20 September 2006 - 02:45 PM

Am facut si eu asa ceva dar numai cu switchuri din suta in suta de metri sau pe aproape si le-am alimentat de pe stalpii de joasa tensiune (cam cum sunt alimentate amplificatoarele de cablu )
P.S. asta e valabil pentru conexiunea pe cablu...

Pentru wireless ai nevoie de repetoare radio sau antene exterioare de castig ridicat si vizibilitate directa intre antene...

Aceasta postare a fost editata de Nadielf: 20 September 2006 - 02:49 PM

0

#3 Useril este offline   expo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 21 September 2006 - 05:01 AM

da o cautare pe google la "wireless cantena". potzi face sau cumpara si merge point-to-point pina la chiar 7mile
expo (Gabi)
0

#4 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 September 2006 - 12:36 PM

Eu am dat cautate si am gasit ,se pun urmatoarele probleme:nu am vivibitilate intre antene sau daca e sa dau o oarecare vixibilitate trebuie sa urc antena pe bloc si am citit ca distanta dintre placa de retea si antena nu trebuie sa fie mai mare de 1.5 m ..amplificatoare de semnal in comert am vazut maxim 400mw :D
si scumpe

Aceasta postare a fost editata de bethowen: 21 September 2006 - 01:02 PM

0

#5 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 September 2006 - 01:12 PM

ca sa numai zic ca mai exista si antene de connex pe trseul de semnal...si referitor la vizibilitate intre antene.. nu vad de ce nu s-a poate,,adica radio-amatorii cum transmit si nu au nici o problema cu vizibilitatea intre antene?

Aceasta postare a fost editata de bethowen: 21 September 2006 - 02:55 PM

0

#6 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 September 2006 - 06:23 PM

Cam de la 60 MHz in sus, unda radio incepe sa capete (progresiv) proprietatile de propagare a luminii (adica merge tot mai greu pe reflexie, numai pa directa). La frecventa wireless-lului comercial poti s-o uiti fara repetor (fie el si pasiv).
0

#7 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 September 2006 - 02:38 PM

Deci sa inteleg ca din start ideea cu placile wireless ne prea merge ..Parca le au facut intentionat sa nu mearga. Ma aujuta cineva cu o ideea daca nu alta solutie?
0

#8 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 September 2006 - 09:57 AM

Ba da, de ce sa nu mearga wireless? Daca ai vedere directa, merge cu antene directive, altfel trebuie sa pui un repetor activ (asta din cauza frecventei de lucru). Trebuie totusi sa iei placi cu putere mai mare (garantata) din cauza distantei.
0

#9 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 September 2006 - 06:42 PM

Placi cu putere mai mare nu gasesc de aceea am solicitat un amplicator :rolleyes:
0

#10 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 September 2006 - 07:22 PM

un link cu niste chestii interesante.. pe langa altele o schema de convertire de la 2.4 ghz la 700mhz..pacat ca e incompleta.. asta a fost cu intentie.
0

#11 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 24 September 2006 - 09:51 AM

Cand ai spus de "retea wireless" deja te-ai referit la un standard in care este specificata si puterea lor. Nu face nimeni placi de retea wireless "de putere mai mare" pentru ca nu ar fi compatibile cu standardul respectiv. E ca si cum ai vrea ca un producator de masini auto sa construiasca (in serie) automobile de 10m latime...este drept ca in anumite conditii (pe drum cu 2 benzi) vor putea circula dar este o tampenie. Vor exista "coliziuni" :rolleyes:
Sistemul wireles a fost gandit foarte bine asa cum este acum. Daca vrei o legatura de date la o distanta mai mare si fara vizibilitate directa atunci e clar ca NU "wireless LAN" este solutia ta.

Dat fiind faptul ca in accesi zona de frecventa (2.4GHz) sunt foarte multi useri care folosesc wirelles LAN iti imaginezi ce s-ar intampla daca un user dintr-un capat al orasului s-ar "auzi" cu un un user din celalat capat!? Inseamna ca toata lumea din Bucuresti s-ar auzi cu toata lumea. Ar fi un "vacarm" in frecventa aia si nu ar mai putea "transmite" nimeni tocmai din cauza coliziunilor Sau viteza ar fi f mica. Sistemul este gandit ca solutie "locala". Frecventa de 2.4 s-a ales tocmai pentru ca propagarea ei este mai slaba decat 144MHz sa zicem si ar asigura o oarecare "izolare" intre grupurile de useri. Si puterea placilor lafel. Deasemenea s-a ales 2.4 si din considerentul ratei de biti / secunda care trebuie transmisa, etc. Poate ai auzit de bluetooth..Un alt standard de comunicatie tot pe la frecventa aia... la cate device-uri exista...

Amplificatoare pentru banda aia exista dar ar trebuie sa fie oarecum "bidirectionale". Ca sa nu mai spun ca arhitectura iesirii placii de retea wireless, la iesirea de antena, nu este gata sa primeasca un etaj de amplificare banal in 2.4GHz.

Sper ca te-am lamurit.

Aceasta postare a fost editata de charlie: 24 September 2006 - 09:56 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu