Pagina 1 din 1
Raga-Hemp-lansare 5 Iulie 2003 prima mea lansare
Postat 06 July 2003 - 08:00 PM
In weekendu asta am facut proba "de foc" la motoare.
A iesit super bine, racheta s-a comportat excelent, numai ca eu am
subestimat puterea exploziei finale de declansare a parasutei, si nu
am protejat firul care lega parasuta si conul de racheta, asa ca a firul
a fost ars, si parasuta mea cu conul s-au intors separat de racheta :D
Am invata o lectie importanta, si la urmatoarea lansare o sa lipesc firul
de legatura pe exteriorul rachetei, asa cum a spus si Marinaru (da io nu
l-am ascultat :D )
Oricum, totul a iesit mult mai bine decat ma asteptam, si avand in vedere
ca asta e prima mea racheta lansata, consider ca a fost un succes. :D
O sa pun ceva mai incolo si pozele pe care le-am facut impreuna cu o schita si cu
datele tehnice ale rachetei, dar sa developez pozele intai. :D :D
A iesit super bine, racheta s-a comportat excelent, numai ca eu am
subestimat puterea exploziei finale de declansare a parasutei, si nu
am protejat firul care lega parasuta si conul de racheta, asa ca a firul
a fost ars, si parasuta mea cu conul s-au intors separat de racheta :D
Am invata o lectie importanta, si la urmatoarea lansare o sa lipesc firul
de legatura pe exteriorul rachetei, asa cum a spus si Marinaru (da io nu
l-am ascultat :D )
Oricum, totul a iesit mult mai bine decat ma asteptam, si avand in vedere
ca asta e prima mea racheta lansata, consider ca a fost un succes. :D
O sa pun ceva mai incolo si pozele pe care le-am facut impreuna cu o schita si cu
datele tehnice ale rachetei, dar sa developez pozele intai. :D :D
Postat 07 July 2003 - 12:34 AM
felicitari,dar data viitoare anunta-ne si tu ca sa vedem si noi live!
Postat 07 July 2003 - 10:39 AM
Pai nu am facut lansarea in Buc, a fost undeva la tara. :)
In Buc nu prea stiu pe unde as putea sa lansez.
?
In Buc nu prea stiu pe unde as putea sa lansez.
?
Postat 09 July 2003 - 03:40 PM
in Buc. lansezi de pe balcon sau din mijlocul ztrazi sa ai loc ca doar nu ai o racheta de 5 Km.
Postat 09 July 2003 - 09:19 PM
Nu te supara pe mine, dar io de pe balcon nu lansez.
Sincer, nu mi se pare DELOC o chestie buna, si gandeste-te la recuperare. Imagineaza-ti cata lume o sa vada chestia, si gandeste-te daca mai recuperez ceva din ea
Sincer, nu mi se pare DELOC o chestie buna, si gandeste-te la recuperare. Imagineaza-ti cata lume o sa vada chestia, si gandeste-te daca mai recuperez ceva din ea
Postat 11 July 2003 - 09:20 AM
da ,asa e .Am incercat si eu o lansare deasta de pe balcon dar a iesit scandal cu vecinii....
F=m*a
Postat 11 July 2003 - 10:49 AM
Nu prea e treaba mea sa dau sfaturi, dar cu unu tot as face-o.
Incercati sa evitati lansarile riscante (din balcoane, aproape de alti gura-casca, in zone sau perioade cu pericol mare de incendiu, sub unghiuri mari de la verticala etc). Lansarea poate deveni prea costisitoare daca apar efecte nedorite de genul accidentelor sau incendiilor. Uneori distantele la care ajunge modelul sunt mari daca directia nu e cea verticala, sau ceva nu a fost construit bine, motorul poate arde si dupa atingerea solului in multe cazuri, ba chiar e posibil sa existe probleme si sa te trezeti cu un incendiu in "curtea" vecinului fara sa-ti dai seama ca de fapt e de la modelul tau. Uneori si iarba uscata se aprinde usor... Si nici macar nu mai poti interveni sa stingi. Sa zicem ca astea-s doar sfaturi de la un piroman iesit la pensie.
Voi faceti cum vreti ca suntem o societate de consum in cele din urma...
Incercati sa evitati lansarile riscante (din balcoane, aproape de alti gura-casca, in zone sau perioade cu pericol mare de incendiu, sub unghiuri mari de la verticala etc). Lansarea poate deveni prea costisitoare daca apar efecte nedorite de genul accidentelor sau incendiilor. Uneori distantele la care ajunge modelul sunt mari daca directia nu e cea verticala, sau ceva nu a fost construit bine, motorul poate arde si dupa atingerea solului in multe cazuri, ba chiar e posibil sa existe probleme si sa te trezeti cu un incendiu in "curtea" vecinului fara sa-ti dai seama ca de fapt e de la modelul tau. Uneori si iarba uscata se aprinde usor... Si nici macar nu mai poti interveni sa stingi. Sa zicem ca astea-s doar sfaturi de la un piroman iesit la pensie.
Voi faceti cum vreti ca suntem o societate de consum in cele din urma...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 July 2003 - 10:52 AM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 11 July 2003 - 12:33 PM
Eu mi-am gasit deja un loc bun pe Vacaresti linga Dimbovita este groapa aia mare cu diametru de vreo cativa Km si acolo nu patrste nimeni numic. Acum cativa ani ma duceam acolo la "vinatoare" sa-mi antrenez cainele. Da intai sa construiesc eu racheta ca o lansez si in baie :lol:
Postat 22 March 2009 - 04:45 PM
Salut , vad ca posturile sunt facute cu mult timp in urma dar totusi as vrea sa te intreb ceva : nu cumva motorul este de la ceva artificiu ? Ca pare foarte asemanator cu un motor pe care l-am scos dintr-un artificiu de revelion .
Arata acest topic
Pagina 1 din 1