Modelism - RHC Forum: constructia elicei - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

constructia elicei metode ce constructie

#1 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 14 July 2003 - 11:52 AM

Am deschis acest subiect pentru a gasi raspunsul la cateva intrebari.
Cum se poate construi o elice de avion si cum se calculeaza?
Cum se poate construi o elice de elicopter?
Astept meseriasii http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 14 July 2003 - 02:51 PM

Asteapta-i tu mult si bine! Poate la toamna, dac-o fi ceva mai mult timp liber. Pâna atunci te invit la o baie la mare.O sa fiu acolo, pe plaja! Ai ochi ager, asa ca nu se poate sa nu ma vezi. De elice iti arde tie la ora asta? Si speri sa mai piarda cineva timpul pentru a N-a oara sa explice ce si cum se face? Putine sanse. Pune mâna pe vâsle si baga mare pe net. Singura solutie. Ca in cel mai fericit caz tot un nume de carte sau adresa de net o sa primesti de la meseriasi... Sau poate nu?
O sa mai intru pe net doar accidental, ca am vacanta si nu trag firul dupa mine...
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   Khyushu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-April 02

Postat 14 July 2003 - 03:01 PM

In primul rand tin sa iti spun (chiar daca alti modelisti nu sunt de acord cu mine) ca constructia unei elici este destul de dificila.
In primul rand ca o elice este de fapt o aripa care are un profil la diferite unghiuri de atac.
In al 2-lea rand o elice este destul de complicat de calculat pentru ca fiecare motor admite doar un anumit tip de elici.
Va trebui sa tii cont de anumite restrictii care se impun la alegerea materialelor.
In curiand o sa public un articol despre calculul si constructia elicilor(mai precis in luna august vor apare mai multe articole)
Ne mai auzim
0

#4 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2003 - 05:26 PM

Bitex anul asta nu cred ca vad eu marea ca deabea am terminat cu cununia ai pe 6 sept. am nunta asa ca bugetul si timpul este halit. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Astept sa termini cu vacanta si ne vedem la o berica sa ne povestim ce am facut si daca scap vreo doua zile pe la mare fi sigur ca te vad. Doar este o simpla plaje http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif .

O fi complicat dar pe mine ma intereseaza cum se face oricum nu ma apuc sa fac o elice care sa o pun la un avion vreau doar de teste la niste prototipuri.
Mai exact vreau sa stiu cum arata o elice de elicopter cata grosime are, ce unghi de atac, ce lungime, etc.
Vreau sa fac niste jucari micro si sa adaptez elicea la diferite motorase.
0

#5 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 14 July 2003 - 05:35 PM

Mai sapa prin forum ca s-a mai discutat subiectu'. oricum nu e tocmai simplu ce vrei tu, si nici nu se poate scrie in cateva pagini. proiectarea unei elici este foarte delicata si laborioasa. si ca sa obtii randamentul maxim pana la urma ajungi la ajustari in practica... de fapt elicea este o aripa complicata.

la elicopter esti si mai complicat ca ai pas variabil, miscare de batatie si de translatie. adica o articulatie cu mai multe grade de libertate pt. fiecare pala. apoi discul de variatie ciclica... domeniu vast, foarte vast...

asa ca ramane solutia cu bagatul nasului in biblioteca.

big
FROGS CAN FLY!
0

#6 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2003 - 05:50 PM

Pe mine ma intereseaza cum pot sa fac o elice gen aia de elicopter fara pas variabil si vreau sa o folosesc la un motor care sa ridice un mic ansamblu mic variind turatia motorului.
Daci vreau sa fac o elice simpla asemanatoare celei de elicopter.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu