Modelism - RHC Forum: Formarea unui pack mai mare din 2 pakuri identice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Formarea unui pack mai mare din 2 pakuri identice Incarcat sau descarcat?

#1 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 26 July 2006 - 05:15 PM

La formarea unui pack de 12 celule din 2pakuri identice, pakurile componente trebuie sa fie full incarcate sau full descarcate? :)
0

#2 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 26 July 2006 - 06:18 PM

Daca sunt accu Li-po recomand sa fie full incarcati, proaspat as putea zice, deaorece tensiunea la finalul incarcarii este 4.20V +/-0.05V pe celula, deci nu apare pericolul ca intre cele doua celule sa apara curenti mari pentru egalizarea potentialelor. Iar dupa ce i-ar pus la un loc as recomanda sa nu ii mai separi, sa ii incarci mereu in acelasi timp.
Ceea ce am zis se refera la conectarea in paralel.

La conectarea in serie nu conteaza daca sunt incarcati sau descarcati, dar o sa ai dileme de genul ca nu ii incarca chargerul baterii de 22.2V :)

Pt acumulatorii NiXX e mai delicata treaba daca vrei sa ii legi in paralel. Atunci trebuie sa sa stai sa masori cu voltmetrul ce tensiune au, si cand sunt egali la precizie de 0.05V sa ii conectezi.

Zboruri frumoase si aterizari reusite.

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 26 July 2006 - 06:18 PM

0

#3 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 26 July 2006 - 06:38 PM

Dragut nu a pomenit de Lipo ci de 12 celule, deci banuiesc ca e vorba de Nixx si am eu o banuiala ca vrea sa-i faca feciorului un pack pentru barca. Nu a specificat daca vor fi inseriate sau in paralel dar in ideea ca vor fi inseriate, regula de baza e ca sa fie egal incarcate sau descarcate cele 2 packuri initiale caci altfel vei obtine un pack "neegalizat". Eu ti-as recomanda sa le descarci total pe ambele si sa le incarci dupa ce le-ai unit.

In cazul ca vrei sa le pui in paralel, vei folosi neaparat 2 diode Schotky (exista capsule ce cuprind 2 diode legate cu catodul comun) de curent mai mare decit vei consuma(au caderi mici de tensiune pe ele, max 05-06V la curenti foarte mari). Incarcarea se va face separat pe fiecare pack. De fapt aici e mai problematic (cum sugera si MrSpace) dar e posibil.

Am uitat sa te avertizez ca cu cit ai un pack format din mai multe celule, creste riscul ca la descarcarea profunda sa ai o celula care sa se descarce prima si sa inceapa sa se incarce invers de la celelalte. Deci pragul de oprire a descarcarii trebuie stabilit cu mai mare atentie.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 26 July 2006 - 06:45 PM

0

#4 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2006 - 07:41 PM

pakul e Nixxxx.
E pentru barcuta....
Sunt stock adica NOI NOUTE, scoase din tipla.... :)
Am intrebat deoarece am constat ca pakurile de 3300 se incarca odata la 3800 odata la 3600.....
la descarcare se descarca oare la fel? sau se opresc la aceiasi tensiune ... de aceea am intrebat!
0

#5 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2006 - 08:08 PM

Le-am pus deja la incarcat!
Deci 2 pakuri fiecare incarcare separata!
Se face pachetul mare
Se face inca un ciclu de descarcare - incarcare la tot pachetul!

SUBECT INCHIS! :)

PS: Va mai exista un post cu rezultatele obtinute!

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 26 July 2006 - 09:00 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu