Modelism - RHC Forum: am nevoie de ajutor din partea electronistilor. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

am nevoie de ajutor din partea electronistilor.

#1 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 16-April 04

Postat 01 July 2006 - 09:45 AM

Salut, am si eu nevoie de un sfat sau chiar de piesa respectiva.
Am o orga Roland care are o problema cu convertorul DA, cipul respectiv este facut de firma Burr-Brown si are codul PCM69A sau AP parca. E, cipul asta se incinge tare, chiar si cu iesirea in gol tot se incinge, daca nu opresc alimentarea, cred ca ar scoate fum, nu cred ca ar fi ceva probleme pe partea de intrare digitala, am cautat cipul asta peste tot prin Romania, am intrebat si pe afara pe la firmele rezultate dintr-un search cu Google, degeaba. Vreau sa intreb, din descrierea lui tehnica, se poate face inlocuirea lui cu altceva, eventual o combinatie de doua convertoare DA, care sa preia functia lui. Sta orga aia care a costat o gramada de bani degeaba din cauza la un cip de 2 bani.
Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, o solutie ceva, multumesc.
0

#2 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 01 July 2006 - 10:58 AM

Salut.
Uite ce ar fi acel PCM.

Citeaza

FEATURES
l 18-BIT RESOLUTION DUAL AUDIO DAC
l EXCELLENT THD PERFORMANCE:
0.0025% (–92dB) at F/S, K Grade
1.0% (–40dB) at –60dB, K Grade
l HIGH S/N RATIO: 110dB typ (IHF-A)
l DUAL, CO-PHASE
l SINGLE SUPPLY +5V OPERATION
l LOW POWER: 75mW typical
l CAPABLE OF 16X OVERSAMPLING
l AVAILABLE IN SPACE SAVING
16-PIN DIP OR 20-PIN SOIC
l OPERATING TEMP RANGE:
–25°C to +85°C
l EXTREMELY LOW GLITCH ENERGY

In Romania nu am gasit decat convertoare pe 16 biti sau 20 biti. Poate te ajuta cineva care e mai aproape de Texas Instruments. Din pacate nu are echivalent direct, iar schimbarea lui ar implica cam multa munca.

Bafta!

Costel

Fisiere atasate

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#3 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 July 2006 - 02:08 PM

Mersi Pavel, am gasit si eu acel .pdf si de acolo am vazut ca este dual, ma gandeam sa folosesc 4 convertoare DA, 2 de 1 bit si 2 de 18 bit, paralelizate ca sa zic asa, si am vrut sa stiu daca este posibil asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de Omu: 02 July 2006 - 02:08 PM

0

#4 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 July 2006 - 02:23 PM

Nu ai incercat sa reduci putin alimentarea ? sau sa disipi energia degajata? cu un radiator, flux de aer?... (gindeste-te la un radiator de procesor)

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 02 July 2006 - 02:24 PM

0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 02 July 2006 - 04:44 PM

vlad1, la 2 Jul 2006, 14:23, a spus:

Nu ai incercat sa reduci putin alimentarea ? sau sa disipi energia degajata? cu un radiator, flux de aer?... (gindeste-te la un radiator de procesor)

Este de departe cea mai eleganta solutie.
Tinand cont de dimensiunile cipului ar merge si un radiator cu cooler-ul lui destinat placii de baza....zic si eu.
0

#6 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 02 July 2006 - 05:33 PM

Ma bag si eu cu o intrebare :D !
Manifestarea asta ... termica s-a produs de la inceput :D sau a aparut ulterior?
Or fi uitat sa puna radiator baietii de la ansamblare ? ;)
Verificarea tensiunii de alimentare este o sugestia buna, pentru ca s-ar putea sa fi suferit ceva traume regulatorul serie al alimentatorului sau ma rog, ce are el acolo. ;) Prin comparatie cu tensiunea specificata in *.pdf-u' lui poti trage conculzii in ceea ce priveste starea de ... sanatate a sursei si in cazul asta o sa cauti o ...sursa !

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#7 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 July 2006 - 09:48 PM

Multumesc pentru raspunsuri, am verificat toate tensiunile de pe piciorusele cipului, sunt exact ca in .pdf, problema alimentarii cade, problema supraincalzirii din cauza lipsei unui radiator sau alt dispozitiv de eliminare a caldurii cade si ea, cipul este in caspula SOIC, cu o gramada de alte piese pe langa el, nu ar fi loc fizic pentru un radiator sau altceva, in plus de asta am verificat functionarea orgii si tot ce inseamna parte analogica+sursa alimentare functioneaza corect (etaje amplificare, preamplificare, reglaje ton, volum etc). Acel cip este defect, si trebuie inlocuit sau improvizat din alte convertoare DA.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu