Modelism - RHC Forum: Aceeasi Marie cu alta palarie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Aceeasi Marie cu alta palarie Navomodel utilitar

#1 Useril este offline   ovidiu_f 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 11-August 06

Postat 19 August 2006 - 08:15 PM

Nu doresc sa fiu critic, dar site-ul acesta a devenit si un "camp de lupta" pentru realizarile si succesele membrilor. Este o lupta pasnica, prieteneasca care ma "provoaca" si pe mine.
Doresc sa fac ceva si nu ma consider priceput in unele chestii, de aceea solicit ajutor in partea teoretica.
Proiectul in sine doresc sa fie ceva mai deosebit, pentru ca vreau sa fie unul complex si complet (dar nu neperfectibil), realizat impreuna cu cei ce au bunavointa de a ma sprijini si impreuna cu care doresc sa il finalizez.
Mentionez ca nu am plafonat bugetul pentru proiect, dar doresc sa obtinem ceva deosebit.
Acum sunt in faza in care structurez ideile pentru a putea elabora foarte clar tema.
Daca considerati ca merita efortul dati-mi un semn de viata, pentru ca nu doresc sa fac public un proiect care nu are adepti.
In functie de ecoul produs, voi trece la pasii urmatori.

Cu stima,
" Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" - Albert Einstein
0

#2 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 19 August 2006 - 08:26 PM

salut.nu-ti fie teama sa-ti faci publice ideile ,vei gasi colegi sa te indrume.cit despre realizari pe aici,mai putin.laude insa.....
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#3 Useril este offline   rba 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 720
  • Inregistrat: 04-August 06

Postat 20 August 2006 - 09:28 AM

Omule totul seste posibil .Savieam ecel mai ieftin.SArealizam cate ceva este cel mai minunat.Spuneti pasul si ...totul e posibil.RBA
.
0

#4 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2006 - 11:43 AM

corect.sa realizezi ceva,indiferent de rezultat,satisfactiile apar in timp si cu multa munca.e foarte usor pentru unii sa-si cumpere nu stiu ce barca rtr si apoi sa se dea mari navomodelisti.bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
0

#5 Useril este offline   ovidiu_f 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 August 2006 - 05:49 PM

Recidivez in masura timpului disponibil.
Am hotarat numele provizoriu pentru proiect :"SALVATOR 1"

Tema proiectului:

Navomodel utilitar care sa aiba urmatoarele caracteristici:
1. Greutate transportata (echipamente aditionale fara cele folosite strict la navigatie)--- 10 kg
2. Sarcina tractabila pe apa cu greutate max. transportata --- aprox. 150 kg
3. Platforma superioara libera (pentru echipamente aditionale) 300 x 500 mm (poate fi folosita de ex. pentru montarea unui brat robot sau minimacara)
4. Dimensiune zona transparenta sub corpul navei (pentru fimari subacvatice) 100 x 150 mm
5. Posibilitatea modificarii stabilitatii pentru evitarea rasturnarii in cazul ridicarii unor greutati din apa
" Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" - Albert Einstein
0

#6 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2006 - 05:55 PM

eu te pot ajuta cu o marita pentru corpul navei,are cam 1,7 m lungime ,60 cm latime si cam 50 cm adincime.i-ti pot spune miine dimensiunile exacte daca te intereseaza.bafta
0

#7 Useril este offline   ovidiu_f 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 August 2006 - 06:03 PM

Salut Stamy,
Iti multumesc, dar doresc chiar daca este mai greu, avand in vedere experienta in domeniul proiectelor noi sa nu ma pripesc. Doresc sa imi clarific exact de ce am nevoie, sa fac o documentatie beton (desene de executie) si apoi sa ma apuc de treaba.
Am pierdut de multe ori timp si bani nerespectand etapele astea si in final am ajuns la concluzia ca rezultatul este un lucru improvizat tocmai din aceasta cauza.
Acum vreau sa respect etapele si sigur rezultatele vor fi pe masura.
Nu renunt la ajutorul tau, pentru ca voi putea trage unele concluzii care sigur vor ajuta.
Eu totusi as opta pentru o dimensiune undeva la 1200mm pentru ca ar putea fi manevrata de o singura persoana.
0

#8 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2006 - 10:23 PM

nu dimensiunile pun problema manevrarii ,trebuie sa ai toate accesoriile proportionale lor si ma refer la motor ,elica ,cirma si servomecanisme.toate astea sunt rezolvabile cu ajutor din partea noastra.bafta
0

#9 Useril este offline   geo_sim 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 19-April 06

Postat 21 August 2006 - 10:01 AM

PROIECTAREA acestei nave iti recomand s-o faci cu Delcam PowerShape, generaza suprafetele super si e usor de utilizat. Il gasesti pe net, e versiune Trial, gratis.
Graupner MC-24, 40Mhz, canal 61
0

#10 Useril este offline   scristi 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 20-January 05

Postat 21 August 2006 - 10:32 AM

saluatre, imi place ideea ta dar intrebare, cum crezi ca poti face opera vie a corpului transparenta ?
mai ales ca vrei pentru filmari subacvatice ceea ce necesita claritate mare, o optiune dupa parerea mea ar fi montarea unei camere subacvatice. ai cumva in cap un model au o oza dupa o nava reala care ar putea semana cu ceea ce vrei tu sa faci? ca sa ne facem o ideea cam cum ar vrea sa arate modelul tau, ciao
0

#11 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 29-May 05
  • Interests:Machete

Postat 21 August 2006 - 05:24 PM

ovidiu_f, la 20 Aug 2006, 17:49, a spus:

4. Dimensiune zona transparenta sub corpul navei (pentru fimari subacvatice) 100 x 150 mm

Avand in vedere lungimea preconizata ( 1200 mm ) nu cred ca o sa fie o problema incorporarea unei zone transparente de 100 x 150 mm , undeva in zona chilei...; mai costisitor va fi la modificarea stabilitatii; pentru asta iti trebuie niste tancuri de balast, iar asta inseamna in primul rand pompe..; uite aici niste idei.. http://www.fmx.dk/pr...e/sub_ohio.html ; in rest, multa bafta
Tara te vrea prost! N-o dezamagi...
0

#12 Useril este offline   ovidiu_f 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 August 2006 - 04:29 PM

Am rezolvat problemele legate de executia modelului pentru carena (din polistiren decupat pe CNC), aprovizionarea cu materialele necesare pentru matrita si executia propriu-zisa, dar nu stiu daca exista ceva formule pentru calculul curburilor (dimensiunile pot sa le aproximez pentru a obtine flotabilitatea necesara).
Daca exista asemenea aparate matematice va rog sa imi aduceti la cunostiinta.
0

#13 Useril este offline   ovidiu_f 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 August 2006 - 04:37 PM

Fratilor in "suferinta",
Sa stiti ca nu am abandonat proiectul desi merge mai incet (din cauza timpului liber destul de putin)
Dupa sfaturile primite (mutumesc !!!) am reusit sa aleg forma si dimensiunile de la coca (1200 mm lungime, 400 mm latime si 200 mm inaltime)
Am folosit Hullform 95, de unde am luat forma de coca de trawler, pe care am exportat-o in format .vrl in progamul 4dcinema (stie sa preia formatul), dupa care am reusit sa il import in programul 3d studiomax, care salveaza cu extensie .dwg.
Pentru ca deoamdata nu ma descurc in Autocad in 3D bine, am "sunat un prieten" si am reusit cu ajutorul programlui ALLPLAN 2004 (pentru arhitectura) cu ajutorul caruia am reusit sa fac sectiuni succesive in plan orizontal prin coca din cm in cm. Pentru partea de jos am facut primele sectiuni din 5 in 5 mm (forma are o curbura foarte pronuntata)
0

#14 Useril este offline   ovidiu_f 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 August 2006 - 04:56 PM

Mi-au rezultat mai multe forme de sectiuni, succesive, pe care acum le corectez putin in Autocad, dupa care am sa le tai din polistiren. Dupa asamblare ele vor fi baza modelului pentru realizarea matritei de turnare.
Avand fisierele prelucrate in acest mod, taierea am sa o fac pe o masina cu comanda numerica la care adapez acum un dispozitiv cu sarma de nichelina.
Probabil in saptamanile urmatoare voi definitiva modelul si voi face si niste poze cu "incercarile" prin care am tecut sa le prezint in fata dvs.

Tema pentru ajutor:
Doresc sa pun 3 motoare pe barca, 2 care sa lucreze in tandem (mai mari si din a caror variatie a turatiei sa pot realiza manevrarea ei, montate in spate pe lateral) si un motor cu sistemul de carma montat in mijloc spate (motor de rezerva sau pentru deplasari mici si fara siaj mare). As fi interesat de experienta si sfaturile dvs. cu privirela aceasta probema.
De asemenea doresc o parere si asupra tipului de motoare care le-as putea folosi (electrice sau termice) precum si a caracteristicilor lor.

Cu stima, Ovidiu
constructor la "SALVATOR 1"
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu