Modelism - RHC Forum: navomodele mai "neobisnuite" - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

navomodele mai "neobisnuite"

#1 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 28-June 05

Postat 22 June 2006 - 06:03 PM

buna ziua!!!!
de ceva timp am o dorinta, aceea de a construi un navomodel putin mai deosebit (in comparatie cu cele obisnuite), adica sa fac un model de o dimensiune mai maricica (sa zicem de cca. 1-1,5m), cu un motor de o putere mai mare. M-am gandit, ca model, o nava de razboi (o vedeta sau altceva) sau un model care la marimea reala sa "cirule" cu viteze mai mari (exclud modelele hi speed). Ca motorizare mi-am propus sa folosesc un motor de la o motocoasa sau de la o drujba, sau alt gen de motor dar de dimensiuni mai mici si mai ales sa ruleze cu combustibili care sa fie ieftini si usor de procurat (benzina, gazolina...) Mentionez ca modelul sa il fac RC.
Pana acum sa zicem ca e usor (teorie multa dar practica.....), cu siguranta vor fi ceva probleme atat ce priveste constructia corpului vasului (materiale folosite la constructie lemn-plastic-tabla) dar si de elementele de comanda ale motorului.
CARE AR FI PROBLEMELE CE AR PUTEA SA APARA PE LANGA CELE CARE LE-AM ENUMERAT EU?
-cu siguranta vor interveni probleme legate de amortizarea vibratiilor produse de motor,
-executarea comenzilor de reglare a turatiei motorului,
-o eventuala distributie a transmisiei miscarii de la axul mororului la o a 2a elice,

A mai incercat cineva sa mai faca un astfel de model? Daca da ce probleme au intervenit...

ps: de ce m-am gandit la un astfel de model? ei bine la faptul ca e mai deosebit, o durata de "navigare" mai lunga, combustibili usor de gasit, viteza mai mare sau putere de "tractiune" mai mare , zgomotul motorului sa se faca simtit.....In general sa se faca remarcat. Nu doresc sa fie incadrat in regulamente competitionale ci doar de distractie.

VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSURILE DUMNEAVOASTRA!!!!
0

#2 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 June 2006 - 08:11 PM

chiar nu a incercat nimeni un astfel de navomodel? sau este asa de complicat de realizat?
0

#3 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2006 - 12:45 PM

am vazut si eu modele asemanatoare, dar parca ma cam strange in spate cand vad pretul...... asa ca as avea de gand sa o fac eu, la urma urmei cum a iesi am sa vad, buna-rea asta e, incercarea moarte nu are.
Placerea e mai mare atunci cand pilotezi un model facut de tine, la fel si mandria e pe masura, "e facut de mine" :huh:

a mai incercat cineva sa faca asa ceva? ce probleme ar putea interveni?
ps: multi vor spune : incearca si ai sa vezi!!!!!
0

#4 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2006 - 04:52 PM

se pare ca subiectul nu a trezit interesul nimanui........
daca operatorului i se pare ca topik-ul acesta nu are rost, il rog sa il stearga, sa lase loc altor subiecte mai usor de abordat.
va multumesc! :huh:
0

#5 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 11:52 AM

am o mica intrebare: a incercat cineva sa imbrace coca unui navomodel cu tabla reciclata de la dozele de bere, sau de suc?
care ar fi problemele care pot aparea la lipirea lor, cu ce substante se pot decapa mai bine aceste materiale (din cate ma obsetvat cu cositor nu prea merge, poate sa fie din cauza compozitiei din care este alcatuit acest material?) Am stat si m-am gandit ca in loc de lipire sa folosesm metode de imbinare a tablei prin indoire( sa zicem metode folosita la imbinatea tablei pentu acoperis).
Referitor la flotabilitate, dat fiind ca acest material din care sunt confectionate dozele este usor, banui ca va ajuta la o mai buna flotabilitate a ambarcatiunii, daca aveti alte sfaturi sau recomandari va rog sa imi spuneti si mie. Ideea mea este sa folosesc acest matreial, deoarece este mai maleabil, iar realizarea liniilor curbe cred ca se poate face mult lai usor decat in cazul lemnului de balsa sau a pvc-ului.

VA MULTUMESC
0

#6 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 23 July 2006 - 01:50 PM

PVC-ul nu se lipeste. Se sudeaza. Este un material plastic despre care nu stiu sa fie folosit la constructia navomodelelor tocmai pentru ca pe el nu poti lipi nimic.
Balsa este lemnul cu densitatea cea mai mica. Are densitate mai mica si decat aluminiul asa ca un metru cub de balsa este cu mult mai usor decat um metru cub de doze din alea de care vorbesti tu.
Si ca am ajuns la dozele alea de bere si suc, alea sunt facute din aluminiu. Aluminiu nu se cositoreste, nu poate fi lipit cu cositor, etc ... Daca vrei sa lipesti aluminiu foloseste rasina epoxi.
Bafta!
0

#7 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • Grup: Validating
  • Postari: 1089
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 23 July 2006 - 02:20 PM

Nu cred ca balsa ar fi portrivit. E prea moale.
La un navomodel sunt bune esente ceva mai tari. Depinde si de curburile pe care le ai.
Nucul (cel european, nu inlocuitorul african) se pare ca e f. bun si maleabil, plus ca are fibra densa si se finiseaza foarte frumos.
<a href="http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=8657" target="_blank">Remorcher cu aburi</a>
0

#8 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • Grup: Validating
  • Postari: 1089
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 23 July 2006 - 02:23 PM

Si inca ceva: poti folosi si placi metalice mai mici (aluminiu, cupru etc), pe care sa le imbini si sa le faci la margini "nituri" false (pur si simplu niste adancituri de pe verso cu un cui de fier sau alt obiect ascutit). La un model al unui vas mai vechi (ceva din perioada pana dupa primul razboi mondial) ar arata foarte bine.
<a href="http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=8657" target="_blank">Remorcher cu aburi</a>
0

#9 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 23 July 2006 - 02:42 PM

nu ocupa server-ul cu discutii interminabile despre proiecte condamnate din prima la uitare,nu mai discuta in pagini intregi despre materiale potrivite pentru ca asta s-a mai facut de zeci de ori.citeste intii subiectele mai vechi si apoi vino cu ceva concret.

Aceasta postare a fost editata de stamy: 23 July 2006 - 02:43 PM

Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 23 July 2006 - 03:19 PM

Crios, la 23 Jul 2006, 13:50, a spus:

PVC-ul nu se lipeste. Se sudeaza. Este un material plastic despre care nu stiu sa fie folosit la constructia navomodelelor tocmai pentru ca pe el nu poti lipi nimic.
Balsa este lemnul cu densitatea cea mai mica. Are densitate mai mica si decat aluminiul asa ca un metru cub de balsa este cu mult mai usor decat um metru cub de doze din alea de care vorbesti tu.
Si ca am ajuns la dozele alea de bere si suc, alea sunt facute din aluminiu. Aluminiu nu se cositoreste, nu poate fi lipit cu cositor, etc ... Daca vrei sa lipesti aluminiu foloseste rasina epoxi.
Bafta!

O mica precizare.
Polietilena si polipropilena nu se lipesc.
PVC-ul se lipeste excelent cu codez. Din PVC sunt instalatiile de apa rece din blocuri dinainte de revolutie. Sunt lipite.
0

#11 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 04:31 PM

multumesc mult tuturor pentru raspunsuri chiar si domnului Stamy pentru repros. As vrea sa precizez ca nu incerc sa ocup serverul cu discutii interminabile, ci doar am pus niste intrebari la care vroiam o parere pro sau contra. Din pacate vad ca deranjeaza unele subiecte. Nu cred ca ar trebui sa se intampla asa ceva, nu cred ca am molestat pe cineva daca am intrebat daca se poate face ceva cu cutiile de bere reciclate, a fost o simpla intrebare la care aveam nelamuriri si cred ca pe forum nu sa pus in discutie utilizarea cutiilor de bere in modelism, in cazul in care eu nu am gasit vreun reply in care sa se fi discutat imi cer scuze (forumul asta cred ca lam trecut de vreo 3 ori pana acuma, pentru ca imi place sa ma documentez mai mult, inainte de a pune in paractica). In priviinta PVC am comis o greseala, nu la el m-am referit ci la materialele plastice in general care se folosesc in modelism, balsaua a fost o alternativa, si am precizat-o pentru ca am folosit-o la o barca statica.
Daca va intrebati de ce am deschis acest topic, ei bine eu vreau sa incerc si alte lucruri, ca despre barci obisnuite si metode de constructie am tot citit pana acuma, cele electrice nu prea ma mai satisface asa de mult datorita timpului scurt de utilizare.

Cu ce greseste omul cand pune o intrebare plauzibila, daca intrebam de farfurii zburatoare sau barci propulsate de turbine mai spuneam.

Multumesc mult celor care stiu ca acorde un ajutor.
Domnule Stamy, am o rugaminte: stergeti cele scrise in topic ca sa nu mai ocupe serverul degeaba. Va rog din suflet....
Sper din suflet ca nu am suparat pe nineni, nu am avut nici o intentie ci doar am simtit o mahnire in suflet....
0

#12 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 23 July 2006 - 04:47 PM

@bogota
nu te supara pe mine dar din cate stiu eu stamy este un modelist serios ,cu lucrari valoroase la activ.
si nu cred ca a vrut sa te supere....
eu cred ca el a vrut sa-ti comunice ca daca tin-can-urile erau bune la ceva (avand in vedere ca pana in anii 90 la noi in tara nu existau) ,in mod sigur forumurile si site-urile de modelism de afara erau pline de navomodele facute din asa ceva .
dar dupa parerea mea o "doza" de aluminiu e mult mai moale si mai flexibila decat balsa.
flying is my life...
0

#13 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 05:31 PM

@silviu66
perfecta dreptate aveti domnule silviu. Poate am fost cam agresiv, iar modul meu de vorbire nu a vrut sa supere pe nimeni.
Din pacate 'mea culpa' ca nu m-am interesat mai mult pe net de aceste "doze". Il respect si port toata stima pentru domnul stamy, nu am vrut sa supar pe nimeni ci doar un amarat de raspuns. Sunt atatea discutii pe forum care sunt de zeci de ori discutate...
Dupa cum am mai spus eu vreau sa fac ceva mai neconventiunal sa spunem, cum a fost si cu ideea de a realiza un navomodel cu un motor de la o motocoasa sau drujba de la ce o fi fost.

Cu stima si respect.
0

#14 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 05:44 PM

nu sunt domnule , ci simplu silviu66.

uite ca avem si la aero ,curajosi cu cutii de bere..... :D

ia citeste aici
flying is my life...
0

#15 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 05:51 PM

multumesc mult de link. Asta vroiam sa mi se spuna : se poate dar este mult mai greu.... ca sa-l citez pe domnul de la aero.
Acum m-am lamurit, degeaba am facut atata zarva... tot la materialele conventionale am ajuns.
Inca odata mii de scuze pe ntru cele afirmate...

ps: Daca se pot sterge din mesajele anterioare si care nu prezinta interes, cine are acces sa o faca, daca nu tot topikul.
Multumesc inca o data.
0

#16 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 06:58 PM

Se poate si asa ?, la 23 Jul 2006, 15:19, a spus:

Si ca am ajuns la dozele alea de bere si suc, alea sunt facute din aluminiu. Aluminiu nu se cositoreste, nu poate fi lipit cu cositor, etc ...  Daca vrei sa lipesti aluminiu foloseste rasina epoxi.
Bafta!

O mica precizare.
PVC-ul se lipeste excelent cu codez. Din PVC sunt instalatiile de apa rece din blocuri dinainte de revolutie. Sunt lipite.

Aparentele insala! PVC-ul ala de care vorbesti nu este lipit ci mufat la cald si dat cu codez pentru etansare. Si daca nu crezi, lipeste tu cu codez doua bucati de teava din PVC cap in cap si cand zici tu ca s-a facut lipirea trage de ele sa vezi ce se intampla. Acelas lucru cu canal de cablu sau teava de instalatii care sunt din PVC. Daca era asa simplu, tamplaria din PVC ar fi fost lipita nu sudata la inbinari. Iesa mai ieftina.
Bafta!
0

#17 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 07:32 PM

Si despre asta din imagine se spune ca lipeste PVC.
Eu am facut testele despre care am scris. Lipitura nu tine. Este de forma nu de rezistenta.
Bafta!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1153675975.jpg

0

#18 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2006 - 07:58 PM

am precizat mai sus ca m-am exprimat gresit folosind PVC, ma refeream la plasticul folosit la reclamele luminoase imi scapa denumirea, acel plastic a fost foarte bun si mam impacat foarte bine cu el, pacat ca nu mai am.
Nu vrau sa se ajunga la discutii contradictorii pe seama PVC-ului...
Inca odata scuze
cu stima!
0

#19 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 23 July 2006 - 09:23 PM

bogota, poti acoperi o nava mare, daca vrei sa fie metalica, cu tabla tip "conserve". Bine inteles ca nu recuperata din ambalajul alimentelor ci cumparata sub forma de folie mare cu grosimea de 0,3mm (nu mai stiu de unde o cumpara un amic in epoca de aur a filtrelor tv care curatau imaginea de dungi :D ).
Se aplica pe schelet cu coaste (eventual tot metalice, facute din platbanda sau "clasice"- din placaj), sub forma de fisii lipite cu cositor. Acum un an, doi, cind cautam material pe net despre o corveta, am dat de un astfel de navomodel care nu arata rau, desi inca nu era terminat.

0

#20 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 23 July 2006 - 09:34 PM

nu a fost un repros numai ca au fost zeci de discutii de acest gen pina acum,toate soldate cu un esec.eu sunt de parere sa incepi prin a consulta forumul,sa analizezi discutiile anterioare si apoi sa tragi concluzii.daca vrei parerea mea,fibra de sticla sau de carbon ramine pricipalul material folosit de cei care incearca modele experimentale,asa ca tine.vei gasi binevoitori care te vor sfatui sa folosesti fel de fel de materiale super usoare gen balsa sau cutii de bere fara sa se gindeasca la dimensiunile modelului tau,la sarcinile care apar,etc.si inca un sfat,incearca cu modele mai mici, la o scara mai mica decit cea initiala si apoi i-ti perfectionezi tehnica si indeminarea.multa bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#21 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2006 - 01:07 AM

Crios, la 23 Jul 2006, 18:58, a spus:

Se poate si asa ?, la 23 Jul 2006, 15:19, a spus:

Si ca am ajuns la dozele alea de bere si suc, alea sunt facute din aluminiu. Aluminiu nu se cositoreste, nu poate fi lipit cu cositor, etc ...  Daca vrei sa lipesti aluminiu foloseste rasina epoxi.
Bafta!

O mica precizare.

Aparentele insala! PVC-ul ala de care vorbesti nu este lipit ci mufat la cald si dat cu codez pentru etansare. Si daca nu crezi, lipeste tu cu codez doua bucati de teava din PVC cap in cap si cand zici tu ca s-a facut lipirea trage de ele sa vezi ce se intampla. Acelas lucru cu canal de cablu sau teava de instalatii care sunt din PVC. Daca era asa simplu, tamplaria din PVC ar fi fost lipita nu sudata la inbinari. Iesa mai ieftina.
Bafta!

Nu vreau sa intru in polemica. Toate instalatiile sanitare din PVC sunt lipite (cu exceptia celor etansate cu O-ringuri). Doar anumiti "mesteri" de pe santiere le mufau la cald. Si mufau doar pentru a prelungi tevi. Cum mufezi la cald un "T" de exemplu? Lipitura tine perfect datorita suprafetei mari de contact. Precizez ca adezivul folosit contine solventul PVC-ului.

La tamplaria din PVC este alta poveste. Acolo avem un contact "cap la cap" deci o suprafata mica de contact.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 24 July 2006 - 01:20 AM

0

#22 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2006 - 01:48 AM

@ bogota. Te rog sa ma scuzi ca sunt in balarii in subiectul tau.
Am scanat un articol despre instalatiile sanitare din PVC.
Am facut multe instalatii din PVC, CPVC si ABS lipite si afirm in cunostinta de cauza ca nu se foloseste caldura.
In fotografii sunt conducte de scurgere. Deoarece sunt mai mari si sunt mai vizibile. Aceeasi tehnica se aplica si in instalatiile sub presiune si (sau) pentru agenti corozivi.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1153698502.jpg

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 24 July 2006 - 01:58 AM

0

#23 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2006 - 01:49 AM

pag2

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1153698596.jpg

0

#24 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2006 - 01:52 AM

pag3

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1153698758.jpg

0

#25 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2006 - 01:55 AM

pag4

Si daca tot nu ma crezi fa un test. Cumpara o bucatica de teava din PVC de 1/2" si un cot sau ce gasesti tu mai ieftin. Lipeste cu codez si povesteste-ne daca ai reusit sa desfaci dupa 15 minute imbinarea.
Te rog sa ai grija si sa cumperi adezivul pentru materialul din care ai teava si mufa.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1153698921.jpg

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 24 July 2006 - 02:00 AM

0

#26 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2006 - 05:17 AM

SUBIECT VARZA !!
IL INCHID CA PANA LA URMA AJUNGEM LA RETETE DE SNITZELE.
DACA DORESTE CINEVA SA-L REDESHID SA-MI DEA UN MI.
flying is my life...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu