vinylester ce este?
Postat 19 June 2006 - 02:00 PM
cautind date despre fibra de sticla si carbon am gasit pagina aceasta http://www.rqriley.com/xr2.htm si vad ca un tip si-a facut o bicicleta din fibra de carbon. ce e interesant e ca nu a folosit metoda cu vid pentru ca, zice el, ar fi folosit o rasina numita vinylester.
ce e cu rasina asta? ce parere aveti?
Postat 19 June 2006 - 06:18 PM
Poate ca gresesc,
Dar am impresia ca daca nu videzi e indicat (sau obligatoriu) ca rasina sa aiba o consistenta mai aproape de gelatina... sa poata fi intinsa dar sa nu se scurga de pe fibra. Deci nu ca mierea, ci ca o maioneza care sta acolo asa cum ai pus-o, cu forma care i-ai dat-o. Cred ca asta e posibil si la epoxy, sunt adaosuri speciale.
cezar
P.S. M-am uitat pe net si vad ca exista si rasini vinilesterice bazate pe epoxy... sincer sunt in ceata. Tixotropice sunt rasinile care "stau" si non-tixotropice alea care curg.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 19 June 2006 - 06:31 PM
Postat 19 June 2006 - 06:42 PM
Am vazut la magazinul din targ un epoxi ce se da peste fibra de sticla sau de carbon speciala pentru a fi data manual fara vid. In plus poate fi smirgheluita usor.
Postat 19 June 2006 - 07:56 PM
Se poate si asa ?, la 19 Jun 2006, 18:42, a spus:
Am vazut la magazinul din targ un epoxi ce se da peste fibra de sticla sau de carbon speciala pentru a fi data manual fara vid. In plus poate fi smirgheluita usor.
Ok, si ce proprietate anume o face capabila sa fie data cu mana? nu tixotropia?
Postat 20 June 2006 - 12:08 PM
Principala ei calitate e ca e mai ieftina ca si cea epoxy rezista bine la agenti
corozivi si se poate folosi in industria alimentara pentru confectionarea recipientilor.
O alta calitate e ca nu ataca materialele de umplutura bazate pe polistiren cum o face de exemplu rasina poliesterica,care sint folosite la constructiile sandwich.
Si la calitatea aceasta cred ca s-a referit tipul cu bicicleta.Vidarea se foloseste numai la constructiile tip sandwich pentru a mari aderenta intre materialul de umplutura si invelisul din rasina si fibra de armatura.
Tixotropia unei rasini se poate controla cu ajutorul adaosurilor tixotropice.
De obicei rasinile care se folosesc la confectionarea matritelor sint tixotropice
pentru a nu permite scurgerea de pe matrita pozitiva.
Tixotropia unei rasini se va creste si in cazul in care se lamineaza pe verticala sau pozitia "peste cap" pentru a nu da posibilitatea rasinii sa se scurga de pe matrita.De asemenea se creste tixotropia cind se creeaza amestecuri adezive impreuna cu balonase mici de silicat de citeva sutimi de mm in diametru sau cu fulgi de bumbac.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 20 June 2006 - 02:20 PM
ctotth, la 19 Jun 2006, 19:56, a spus:
Se poate si asa ?, la 19 Jun 2006, 18:42, a spus:
Ok, si ce proprietate anume o face capabila sa fie data cu mana? nu tixotropia?
Nu stiu sa raspund.
Dar principala ei calitate era ca se poate smirghelui usor.
Postat 20 June 2006 - 02:43 PM
esti sigur ca vinilesteru nu ataca polistirenu? Ca pe site-ul cu bicicleta zice ca a folosit un bloc de
"Urethane foam" de 64$
Postat 20 June 2006 - 02:47 PM
Sa-i fac proba ma refer.
Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 20 June 2006 - 02:48 PM
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.