Salut,
am doua bete de carbon de 4mm rotunde si vreau sa le imbin cap-la-cap cu o bucata de teava de Al de 4mm diametru interior, de vreo 6 cm lungine. Problema e ca au fix acelasi diametru, nu intra carbonul in teava de aluminiu. Poate ar intra ciocanind usor dar vreau sa fie demontabila imbinarea. Nu vreau sa pilesc bara de carbon ca devine prea fragil... la capete se plesnesc oricum destul de usor betele astea.
Sfaturi, trucuri, cugetari?
Mersi,
Cezar
Pagina 1 din 1
largire interior teava putin doar
Postat 20 June 2006 - 09:34 PM
O solutie simpla : un electrod de 2,5-3mm crestat cu o panza de bonfaier cam 1-1,5cm in care introduci o fasie de smirghel fin. Roluiesti smirghelul o tura s-au doua pe electrod cat permite diametrul tevii. Sarma electrodului o prinzi an bormasina si freci interiorul tevii anainte-anapoi constant si verificand periodic sa nu rectifici prea mult .Fiind vorba de cateva sutimi n-ui greu.
Postat 21 June 2006 - 02:52 PM
Cauti pe cineva care are o scula ca cea din poza si iese perfect.
(http://magtool.net/tubeexpanders.html)
(http://magtool.net/tubeexpanders.html)
Fisiere atasate
-
R11087.jpe (14.39K)
Number of downloads: 76
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 21 June 2006 - 02:58 PM
Postat 21 June 2006 - 11:00 PM
ctotth, la 20 Jun 2006, 19:07, a spus:
Salut,
am doua bete de carbon de 4mm rotunde si vreau sa le imbin cap-la-cap cu o bucata de teava de Al de 4mm diametru interior, de vreo 6 cm lungine. Problema e ca au fix acelasi diametru, nu intra carbonul in teava de aluminiu. Poate ar intra ciocanind usor dar vreau sa fie demontabila imbinarea. Nu vreau sa pilesc bara de carbon ca devine prea fragil... la capete se plesnesc oricum destul de usor betele astea.
Mersi,
Cezar
Mersi,
Cezar
Cred ca mai indicat este sa te duci in talcioc si sa cumperi un alezor de 4,2 mm.Introduci alezorul in tzeava de Al si alezezi putin cate putin pana obtii ce diametru vrei, nu trebuie sa ajungi la 4,2.
Aceasta postare a fost editata de crystymoon: 21 June 2006 - 11:02 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1