Modelism - RHC Forum: Elicopter - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Elicopter Elicopter cu sus-n jos

#31 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 25 February 2006 - 01:13 AM

Daca va uitati cu atentie la filmat distanta de la sol o masoara cu o telecamera sau un sensor in microonde montat pe coada , sensor care in permanenta cu procesorul matematic masoara distanta impusa de trimeraj .
Nu stiu cum insa face stabilitatea in celelate axe ?
Sigur tot cu piezo dar probrabil au mai multe coordonate matematice !
Ce ziceti voi ?
0

#32 Useril este offline   Charly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 320
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 February 2006 - 02:49 AM

Din documentatia lor este clar ca au gyro pe cele trei axe. In anumite conditii in care senzorul optic nu mai raspunde corect ( mult prea intuneric, apa, zapada ) gyro ci de-o mai avea acolo preia in totalitate functia de stabilizare. Este posibil sa aiba si un senzor de altitudine.

Din ce am vazut in film pare sa-si dea seama si daca are deplasare deci este posibil sa fie si un accelerometru pe cele trei axe.
Cu rotor, viata-i mai frumoasa-n zbor !
0

#33 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 February 2006 - 09:43 AM

Deci eu am inteles ca senzoru care sesizeaza miscarea pe plan orizontal functioneaza pe principiul mouse-ului optic. In felu asta poate sesiza foarte fin deplasarea necontrolata in orice directie. Gyro are pentru controlul rotorului anticuplu. E posibil sa mai aibe si doua gyro inglobate in sistem , care controleaza inclinarea elicopterului. Controlul altitudinii se pare ca e rezolvat cu ceva optic.
Sunt curios sa vad efectul cand elicopterul zboara peste un rau care curge involburat si neuniform. Oare ar putea sta stabil deasupra sau l-ar afecta miscarea apei ?

Nu reusesc sa salvez filmuletu pe hard , ca direct nu pot sa-l vad probabil datorita vitezei scazute la net. Da il scot eu cumva din fisiere temporare.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 February 2006 - 09:53 AM

0

#34 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 February 2006 - 10:34 AM

In sfarsit am vazut filmuletu. D-le , da e fantastic !!! Ala zboara elicopteru cu mainile luate de pe statie. Si elicopterul sta singur , cuminte deasupra solului , cu mici variatii de altitudine . Omu nostru nici nu se prea uita la elicopter , mai mult la camera . Pai asa ceva caut eu de vreo doi ani , tre musai sa-mi iau . Oare nu o mai fi vreunu prin spate , in afara cadrului , care sa controleze aparatu ?

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 February 2006 - 10:38 AM

0

#35 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 25 February 2006 - 10:42 AM

Stai linistit ca nu este.
Am si eu un Copilot asemanator da, recunosc ceva mai putin precis, dar functioneaza. Din pacate, pe heli nu pot sa-l folosesc, caci mai am nevoie de inca nu stiu ce sa mearga si pe al treilea servo. Un fel de mixer sau asa ceva.
Dar pe avion l-am testat si este chiar ok. Am si pus un raspuns pe undeva pe forum cu multe poze.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#36 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2006 - 01:45 AM

Da domnilor e super treaba ..nu m-am uitat cat costa giro-ul asta ! Cat era scris pe site ?
N-as crede ca nemtii se joaca cu smecherii si sa nu fie adevarat filmatul acela !
Ceea ce am observat ca la un moment dat cand pilotul se intoarce spre telecamera elicopterul schimba cota ...daca va uitati atent !!!!!!!!!!
Cred ca probabil stick -urile sunt f.fine si fiecare miscare in aer al radiocomenzii chiar si fara mana pe ea este delicata !
Oricum am ajuns sa o vedem si pe asta !
Este interesanta idea comportarii heliului in alte conditii de sol ,apa .zapada ...cine stie cum o fi corectand pozitia in acest mod ?
Depinde ce tehnologie senzoriala foloseste !
S-au descoperit atatea efecte inductive ,optice si capacitive in ultimii ani ca nu mai e o noutate sa vezi asa ceva ...te astepti la orice !
Aici in vest de la o zi la alta apare ceva nou care este mai bun ca ieri !!
Asta e !! Noile tehnologii ne imbunatatesc viata !
Cu stima !
Marius
0

#37 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 26 February 2006 - 09:21 AM

@marius10 e freo 300 si ceva de oiro :D
PS super tare filmu sta acolo ca prostu cu cateva variatii de altitudine
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#38 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2006 - 06:50 PM

Pai la filmuletz am mici rezerve pentru ca de la bun inceput cand elicopterul vine in zbor , pilotu tine numai mana stanga pe statie , dreapta fiind clar in aer. Si la un moment dat elicopterul se opreste in dreptul sau si acolo ramane. Pai intrebarea e cum il opreste fara mana dreapta ? Ca in stanga are sticku de la acceleratie/pitch si anticuplu.
0

#39 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2006 - 07:00 PM

Sunteti niste carcotasi cu totii. Crezi ca daca nu poti sa realizezi live cu ce-ti dau ei ceea ce-ti arata ... nu s-ar gasi un destept sa-i dea in judecata? cu asemenea produse comerciale nu te joci si cu atat mai putin nemtii unde se stie ca deviza este "abber distiplinne maine liebe" (nu stiu cred ca asa se scrie si daca nu tot intelegeti despre ce este vorba)
Stiu multe faze in care un nebun s-a apucat sa incerce ce arata intr-o reclama sau alta si s-au platit bani grei despagubire unde nu s-a reusit. Exemplul clasic este cel cu masina lipita cu Loctite pe perete si nu a tinut unde omu' s-a ales cu fo 1mil$ si masina in schimb.
Asa ca hai sa ne potolim... cine vrea sa dea banii (poate chiar si in grup... eu subscriu) si daca nu merge sa vezi apoi belea.
0

#40 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2006 - 08:21 PM

Mda... E bine ca la nemti treaba cu reclama sta mai bine ca la noi.
@Marius10 , cred ca modificarile altitudinii provin totusi de la senzori si nu de la stick-uri. Daca ai obserevat si la camere video care isi regleaza focalizarea automat , se fac cateva rotiri in stanga si in dreapta pana gaseste pozitia potrivita. Cam asa pare sa faca si elicopteru in cazul de fata , deci cu senzoru asta s-a cam clarificat treaba. Nu stiu daca apare undeva scris si inaltimea pana la care actioneaza senzoru , ca precis nu sta si la 200m la fel.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 26 February 2006 - 08:23 PM

0

#41 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2006 - 11:40 PM

Sistemul sunt convins ca lucreaza doar la vreun metru sau doi fata de nivelul solului destul cat sa te ajute in cazul in care de sus ai gresit ceva si el vine intors pe dos ...sigur intre anumite limite !!
Dupa parerea mea nu are decat o specie de "telecamera " care face tot !!
Daca va uitati cu atentie cand telecamera apropie "cutiuta " se noteaza "ochiul " care seammana mult cu a unei fotocamere digitala !! Nu credeti ?
S-ar putea sa fie asa !!
Cu stima
0

#42 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2006 - 11:48 PM

Poza "ochiului "

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-27-1140990487.jpg

0

#43 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2006 - 09:52 AM

Mai fratilor...scanarea se face la fel ca la un soarece optic, si se "piloteaza" din statie cand sa inceapa scanarea. Se mai pot programa si alte functii, dar cititi descrierea produsului sa nu umplem topicul pe aici cu ce este deja descoperit. Lasati divagatiile pe aceeasi tema, cititi la Robbe
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu