Elicopter Elicopter cu sus-n jos
Postat 25 February 2006 - 01:13 AM
Nu stiu cum insa face stabilitatea in celelate axe ?
Sigur tot cu piezo dar probrabil au mai multe coordonate matematice !
Ce ziceti voi ?
Postat 25 February 2006 - 02:49 AM
Din ce am vazut in film pare sa-si dea seama si daca are deplasare deci este posibil sa fie si un accelerometru pe cele trei axe.
Postat 25 February 2006 - 09:43 AM
Sunt curios sa vad efectul cand elicopterul zboara peste un rau care curge involburat si neuniform. Oare ar putea sta stabil deasupra sau l-ar afecta miscarea apei ?
Nu reusesc sa salvez filmuletu pe hard , ca direct nu pot sa-l vad probabil datorita vitezei scazute la net. Da il scot eu cumva din fisiere temporare.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 February 2006 - 09:53 AM
Postat 25 February 2006 - 10:34 AM
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 February 2006 - 10:38 AM
Postat 25 February 2006 - 10:42 AM
Am si eu un Copilot asemanator da, recunosc ceva mai putin precis, dar functioneaza. Din pacate, pe heli nu pot sa-l folosesc, caci mai am nevoie de inca nu stiu ce sa mearga si pe al treilea servo. Un fel de mixer sau asa ceva.
Dar pe avion l-am testat si este chiar ok. Am si pus un raspuns pe undeva pe forum cu multe poze.
Postat 26 February 2006 - 01:45 AM
N-as crede ca nemtii se joaca cu smecherii si sa nu fie adevarat filmatul acela !
Ceea ce am observat ca la un moment dat cand pilotul se intoarce spre telecamera elicopterul schimba cota ...daca va uitati atent !!!!!!!!!!
Cred ca probabil stick -urile sunt f.fine si fiecare miscare in aer al radiocomenzii chiar si fara mana pe ea este delicata !
Oricum am ajuns sa o vedem si pe asta !
Este interesanta idea comportarii heliului in alte conditii de sol ,apa .zapada ...cine stie cum o fi corectand pozitia in acest mod ?
Depinde ce tehnologie senzoriala foloseste !
S-au descoperit atatea efecte inductive ,optice si capacitive in ultimii ani ca nu mai e o noutate sa vezi asa ceva ...te astepti la orice !
Aici in vest de la o zi la alta apare ceva nou care este mai bun ca ieri !!
Asta e !! Noile tehnologii ne imbunatatesc viata !
Cu stima !
Marius
Postat 26 February 2006 - 06:50 PM
Postat 26 February 2006 - 07:00 PM
Stiu multe faze in care un nebun s-a apucat sa incerce ce arata intr-o reclama sau alta si s-au platit bani grei despagubire unde nu s-a reusit. Exemplul clasic este cel cu masina lipita cu Loctite pe perete si nu a tinut unde omu' s-a ales cu fo 1mil$ si masina in schimb.
Asa ca hai sa ne potolim... cine vrea sa dea banii (poate chiar si in grup... eu subscriu) si daca nu merge sa vezi apoi belea.
Postat 26 February 2006 - 08:21 PM
@Marius10 , cred ca modificarile altitudinii provin totusi de la senzori si nu de la stick-uri. Daca ai obserevat si la camere video care isi regleaza focalizarea automat , se fac cateva rotiri in stanga si in dreapta pana gaseste pozitia potrivita. Cam asa pare sa faca si elicopteru in cazul de fata , deci cu senzoru asta s-a cam clarificat treaba. Nu stiu daca apare undeva scris si inaltimea pana la care actioneaza senzoru , ca precis nu sta si la 200m la fel.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 26 February 2006 - 08:23 PM
Postat 26 February 2006 - 11:40 PM
Dupa parerea mea nu are decat o specie de "telecamera " care face tot !!
Daca va uitati cu atentie cand telecamera apropie "cutiuta " se noteaza "ochiul " care seammana mult cu a unei fotocamere digitala !! Nu credeti ?
S-ar putea sa fie asa !!
Cu stima
Postat 27 February 2006 - 09:52 AM