Modelism - RHC Forum: tesla coil - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

tesla coil ajutor

#31 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 03 January 2006 - 09:04 PM

Salut
Eu iti recomand sa-ti faci rost de un transformator de tensiune (20kV/100V sau 6kV/100V ) folosite in mod uzual pt masura la inalta tensiune . Daca ai fi mai aproape , as putea sa-ti fac rost eu de ceva 6kV/100V. Eventual sa contactezi pe cineva la tine in zona , de la Electrica ....
Transformatoarele 20k/100 au miezul de foarte buna calitate, tip potcoava ,cu sectiunea de aproximativ 38cmp , si pe aici prin zona lumea face din ele aparate de sudura , deci corespund din plin ca putere. Cele de 6kV nu stiu exact cat au , da sunt mai mici. Secundaru (20kV , folosit la masura ca primar) poate ramane asa cum e iar primaru poti sa bobinezi ceva spire separat si inseriate cu cel de 100V dupa cerinte .

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 03 January 2006 - 09:22 PM

0

#32 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 28-October 05

Postat 03 January 2006 - 10:11 PM

niste formule de calcul m-ar ajuta, daca mi a ti putea da, in cazul in care singura solutie ramane sa rebobinez alt traf
merci
0

#33 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 04 January 2006 - 02:12 PM

Bethowen,negocieaza cu Sir Vaska 2 buc. si ai rezolvat problema.Mai ales ca-i achizitie aproape en-gros.Daca sunt gata facute nu merita sa te chinui deoarece nu formula-i problema ci materialele.La tensiunea dorita de tine traful tau daca nu ar fi bine izolat ar putea lumina ca si pomu de craciun.Da asa ca bonus nu mi-ai putea explica si mie cum merge ozeneu"?
0

#34 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 January 2006 - 03:08 PM

Ehh OZN ul asta cum ii zic tu mere cam asa... si nu mi cere o explicatie fff ampla pt k nu o sa ti-o pot da... is 2 bobine.. un traf sa zic asa, una induce pe cealalta,miezul este constituit practic din aerul inconjurator .
Toata treaba asta se intampla la o frecventza mare (v respectiv la fel),intra intr- o anumita rezonanta si la terninatiile secundarului se descarca in aer...

ASTEPT in cont niste ideii....
0

#35 Useril este offline   teslina 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 05 January 2006 - 05:31 PM

Bethowen, eu zic sa o lasi balta. Cu traful de masura nu te joci, daca te-ai curentat te-ai dus. mai bine iti cumperi de la magazin cu 500.000 lei un plasma globe care e f frumusel si este sigur in functionare. ce zici?

teslina
http//www.geocities.com/teslinasite
0

#36 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 05 January 2006 - 11:47 PM

10 apr. 2005 este data ultimului mesaj al unui subiect identic.Poate mai gasesti ceva interesant pe acolo.
Bafta!
0

#37 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 January 2006 - 12:03 AM

hmm.. merci pt griji, o sa am grija...am mers prea departe k sa dau inapoi :)

Stima

Aceasta postare a fost editata de bethowen: 06 January 2006 - 12:05 AM

0

#38 Useril este offline   RazvanTI 

• Nick Anterior:incepator_rau
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 252
  • Inregistrat: 05-February 06

Postat 05 February 2006 - 07:22 PM

GZZZZZZZ :o http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic.gif :o
asta daca stai doar la 2 metri de el ...

Aceasta postare a fost editata de incepator rau: 05 February 2006 - 07:24 PM

Über den Wolken !!! de natura broscar :)
http://modelmania.110mb.com/home.html
0

#39 Useril este offline   mirin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 28-January 06

Postat 05 February 2006 - 08:41 PM

SALUT BAIETI MA BAG SI EU IN VORBA

nu pot sa dau prea multe deteli dar o lampa PL36 scoate pe anod cam ce vrei tu . cred ca pe netu de afara gasesti mai multa documentatie .

E O IDEE "NU STI DE UNDE SARE IEPURELE"

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1139164881.gif

0

#40 Useril este offline   mmc 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-May 04

Postat 05 February 2006 - 10:40 PM

Sir_Vaska, la 3 Jan 2006, 21:04, a spus:

Salut
Eu iti recomand sa-ti faci rost de un transformator de tensiune (20kV/100V sau  6kV/100V ) folosite in mod uzual pt masura la inalta tensiune...

Cred ca totusi este o diferenta mare intre un transformator Tesla in sensul dat de subiectul discutiei si transformatoarele electrice "clasice" (chiar daca la iesirea lor se obtin zeci de KV):
  • in timp ce un transformator ridicator de tensiune se poate realiza pe baza de calcule si este caracterizat printr-un randament de aseamenea calculabil (totdeauna subunitar), "bobinele tesla" nu mai respecta regulile iar aparent randamentul este - aparent - mult supraunitar;
  • la o realizare ingrijita, si raportul tensiunilor dintre secundar si primar este mult mai mare decat raportul dintre numarul spirelor secundar-primar;
  • exceptand transformatoarele speciale, la care micsorarea numarului de spire al secundarului se face pe sama folosirii unei armonici impare a fecventei de comanda, "bobinele tesla" de regula lucreaza in acest mod;
  • in principiu transformatoarele tesla au bobinele coaxiale, cu carcase fara miez; pe acest considerent, ele pot lucra intr-o plaja de vrecvente foarte larga;
  • dimensiunile relativ mari ale transformatoarelor tesla, dictate de necesitatea obtinerii unei energii mari in secundar, fac posibila realizarera bobinajului cu conductori izolati cu invelis de polietilena (de ex. cel folosit in instalatiile telefonice), facandu-le in acest mod mai usor de construit.

Se pare ca in controversatul "Experiment Philadelphia" s-a exploatat tocmai principiul transformatorilor tesla, concentrandu-se atat liniile de camp magnetic cat si electric pe aceeasi directie, idee sustinuta de tulburarile psihice ale celor care opereaza cu astfel de dispozitive haotic si fara cunostinte intemeiate privind functionarea si efectele lor.

Tot pe baza bobinelor tesla functioneaza si "incarcatura de lupta" a bombelor, torpilelor si rachetelor cu impulsuri electromagnetice, ale caror experimantari au avu efecte distructive asupra aparaturii electronice, dar si nocive asupra organismelor vii (inclusiv umane).

Ca sa inchei, se pare ca si caile de "mind control" folosite de catre unii "producatori de software interactiv" (unele jocuri "de strategie") si de cateva "organisme guvernamentale" din SUA se bazeaza tot pe produsul final al transformatorilor tesla, deci atentie, cei interesati de experimente cu ele!
0

#41 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 05 February 2006 - 10:45 PM

@mmc
nea Vaska recomanda sa ALIMENTEZE bobina tesla cu un transformator dela. ca si la bobinele tesla daca vrei rezultate iti trebuie sa le dai curenti de ordinul Kv
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#42 Useril este offline   mmc 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 February 2006 - 11:00 PM

bethowen, la 3 Jan 2006, 18:39, a spus:

... nu  am  gasit  o  sursa care sa imi  alimentexe  toata  dracia...

Cel mai simplu este sa bobinezi primarul direct pentru reteaua de 220V/50Hz (cu masurile de precautie de rigoare atat in ce priveste alimentarea primarului cat si cele legate de tensiunea din secundar).
Desi frecventele de ordinul gigahertzilor sunt uzuale in astfel aplicatii "tesla-coil", majoritatea celor realizate de amatori sunt alimentate direct din reteaua electrica.
Pana cand te familiarizezi cu jucaria, evita tensiunile de secundar mari (cu un raport teoretic de maxim 1:150 poti obtine pana la 100...200 KV) si incearca sa faci o constructie care sa-ti permita reglarea mecanica a cuplajului magnetic intre primar si secundar si cu separarea galvanica a secundarului.
Un electroscop cu camera de ionizare ti-ar fi foarte util ca sa determini potentialul electrodului de descarcare fara sa il atingi.
0

#43 Useril este offline   mmc 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 February 2006 - 11:08 PM

D3xt3r_Jr., la 5 Feb 2006, 22:45, a spus:

@mmc
nea Vaska recomanda sa ALIMENTEZE bobina tesla cu un transformator...

De acord, dar se pare ca domnia sa mananca pe paine astfel de transformatori si nu lucreaza de ieri-de azi in domeniu, insa un novice, oricat de atent ar fi, poate foarte usor sa ajunga "sa ranjeasca" la ei!

Recomandarea pe care o fac tuturor incepatorilor este sa nu se aventureze de prima data sa-i ia lui Sf. Ilie pita de la gura!
0

#44 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 February 2006 - 11:13 PM

Momentam is pe uscat.. tot nu am facut rost de ceea ce-mi trebuia,
am secundara tesla facuta pe un tub de pvc gri (0.5 mm Cu)
pe o lungime de 48 cm, cu diametru teava de 11
Primara facuta din 6m de teava cupru de 8 mm.
si niste condensatoare din niste sticle provizoriu.
0

#45 Useril este offline   mmc 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2006 - 01:14 AM

bethowen, la 5 Feb 2006, 23:13, a spus:

Momentam  is   pe  uscat..   tot  nu  am facut  rost de ceea  ce-mi  trebuia,
am  secundara   tesla  facuta pe  un  tub   de pvc gri (0.5 mm Cu)
pe  o  lungime  de  48  cm,   cu diametru  teava  de  11
Primara  facuta  din  6m  de teava  cupru de 8 mm.
si  niste  condensatoare  din  niste   sticle   provizoriu.

Daca nu ai rezolvat alimentarea bobinei si nu mai vrei sa o modifici in sensul sugerat la cel de-al doilea post al meu in pagina anterioara, inceraca sa-ti procuri un stator de motor electric de 2-3KW de la un depozit de deseuri metalice (preferabil din cele protejate in carcasa de antimoniu pe care o inlaturi):
  • in functie de dimensiunile statorului determini sectiunea transformatorului:

S[cmp] = H[cm] x (D[cm] - d[cm]) / 2

unde H este inaltimea transformatorului, masurata pe generatoarea statorului, D reprezinta diametrul exterior al statorului iar d diametrul interior, masurat la fundul canalului de bobinare;
  • calculezi puterea pe care o absoarbe transformatorul din reteaua electrica:

P[W] = 1,5 x S[cmp]

• pe baza sectiunii, calculezi numarul de spire din primar:

np[sp] = 11000 / S[cmp]

• calculezi curentul prin infasurarea primarului:

Ip[A] = 0,0045 x P[W]

• diametrul conductorului din primar, acceptand o incarcare de 3 A/mmp

dp[mm] = 1,3 x RIp[A]

(RIp[A] este radacina de ordinul doi din curentul primarului)

• numarul de spire din secundar

ns[sp] = Us[KV] / 0,22

• curentul prin infasurarea secundarului

Is[A] = P[W] x Us

• diametrul conductorului pentru secundar, acceptand aceeasi incarcare

ds[mm] = 1,3 x RIs[A]

Cu toata simplitatea lor, aceste relatii asigura o aproximare destul de buna a datelor transformatorului.

Intrucat pentru primar iti va iesi un diametru al conductorului destul de mare, greu de gasit si de bobinat, el poate fi obtinut prin bobinarea in paralel a unui numar corespunzator de conductori flexibili din cupru izolat in polietilena, folositi in instalatiile electrice.

Bobinarea se face toroidal, introducand conductorul in interior prin canalele bobinajului initial.
Dupa terminarea bobinarii primarului, in spatiul ramas liber in canale (in lipsa unei rasini poliesterice de uz electric) se topeste polietilena pana se ajunge la nivelul interior al statorului. Se procedeaza la fel si pe exterior, dupa care se infasoara 2-3 straturi din fasii de ploietilena sau scotch.

Secundarul se bobineaza de asemenea toroidal, preferabil tot cu conductor izolat in polietilena. Pe suprafata interioara, acesta va fi cu spirele adiacente iar pe exterior cu fire pe cat posibil uniform distantate. Toate straturile trebuie foarte bine izolate intre ele. In masura in care se poate, capetele infasurarii secundare este bine sa fie dispuse diametral, cu trecere prin tuburi din ceramica electrotehnica.
0

#46 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 06 February 2006 - 04:47 PM

Pentru a genera tensiunea aceea mare, poti folosi un transformator de alimentare a tubului de la cuptorul cu microunde.
Acel transformator produce cam 1-1,5 Kvolti si are o putere de probabil
1 Kw. Am vazut asa ceva la un cuptor mai vechi si am ramas impresionat de dimensiunea si greutatea lui.
Transformatorul serveste la producerea tensiunii anodice pentru un tub care genereaza microunde si arata aproape ca un transformator de sudura, numai ca avea in secundar 1 Kv/1Kw
Multiplici tensiunea cu niste diode si poti obtine atat cat iti trebuie.
Poti folosi cate 2-3 transformatoare, inseriind tensiunile de iesire sau direct bobinele din secundar.
Trebuie sa stii meserie ca sa te joci cu kvoltii si kwatii.
Trebuie sa ai grija, nu poti gresi de doua ori.

Albastru
0

#47 Useril este offline   teslina 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2006 - 07:06 PM

Beethowene, am o idee.....
Pana reusesti sa pui mana pe un traf ridicator de tensiune, poti sa faci un montaj mai mic alimentat cu o bobina de inductie sau cu un traf de linii de la televizor.

Uite aici un link:
http://www.geocities...gtccontest.html

De la step1 la step 4 am dezvoltat un design de SGTC care foloseste ca alimentare o bobina de inductie de la masina, alimentata de la 220 V, cu un variator de putere si un limitator de curent capacitiv

Uite aici un filmulet cu el. Funtioneaza destul de bine si poti sa tragi arcuri de 15 - 20 cm cu obiecte de metal

http://d.turboupload...vseq06.mpg.html

De la "Step6 la Step 9" este prezentat un alt design care foloseste ca alimentare un traf de linii de la televizor. Inalta tensiune furnizata de traful de linii trebuie sa fie redresata, asa ca mai bine folosesti un traf de la un TV nou color, care scoate tensiunea deja redresata.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

As avea un OBIT disponibil, dar nu este chiar ce iti trebuie tie (este de doar 5000 V la 15 mA, deci sub 100 VA). Tie , la dimensiunile la care ai construit bobina iti trebuie pe putin 450-500 VA.

teslina
http://www.geocities.com/teslinasite
0

#48 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 February 2006 - 07:34 PM

Am incercat sa rebobinez primara de la un traf de tv, l-am rebobinat dar mai avea si o parte electronik care nu cred ca mi functioneaza, avea pe primar 2 bobine practic. O sa ii pun si o poza
Pana atunci asta e schema.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1139333660.gif

0

#49 Useril este offline   teslina 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2006 - 07:55 PM

Tare bine ar fi daca ai putea face poze la piesele pe care le folosesti, pentru ca o poza face cat o mie de cuvinte....

Schema pe care mi-ai aratat-o este bine cunoscuta pe net (oscilator cu autoblocare cu un singur tranzistor). Pot sa iti spun din experienta ca nu functioneaza daca vrei sa alimentezi cu ea un traf tesla (puterea montajului este prea mica si nu reuseste sa incarce condensatorul din circuitul primar). Pentru asta iti trebuie un oscilator cu putere mai mare cum sunt de exemplu inverterele cu alimentare in curent de tip push pull:

UIte aici un link
http://www.geocities...slina/Rfly.html
Schema electronica este aici (facuta cu IGBTs de putere):
http://www.geocities...lina/Rfsch.html

daca vrei sa folosesti FET-uri de putere uitat-te aici:
http://forum.4hv.org...back_driver.png

Nu cred ca totusi dispui de FET-uri sau IGBTs, care sunt destul de scumpi, asa ca cea mai buna varianta mi se pare cea cu bobina de inductie. Daca folosesti in circuit condensatoare de pana la 10 microF, puterea debitata ajunge pana la 200 W (dar bobina se incalzeste destul de tare in cateva minute).

Ce este cel mai important este faptul ca montajul nu este letal. Chiar daca te frigi cu bobina de inductie ai mari sanse sa scapi cu viata...
0

#50 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 February 2006 - 08:07 PM

Merci mult pt schema cu IC, o sa incerc sa o fac , intradevar asta e mai accesibila
fata de alte scheme sau trafuri.
Am vazut pe site acolo mai demult niste capuri facute din geam si folie de aluminiu
ni se par mai compacte decat sticlele mele... ma bate gandu sa imi fac si eu, sunt eficiente?
k de gasit capuri facute de capacitate si voltaj mare nu prea am sanse.
Daca ai puate intra pe messenger sa te intreb unele detalii, merci inca o data.
0

#51 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 07 February 2006 - 10:00 PM

Pe la inceputul subiectului era vorba de o putere intre 1000 si 1800 Wati.
Tare sunt curios cum faceti voi 1000 wati si 6000volti cu un traf de linii TV de max 100 wati. Probabil trebuie rescrisa electrotehnica si electronica.
Tensiunea, da, se poate face cu un traf de linii de TV, dar sa mai treci si un 1 KW printr-un traf de linii, este imposibil. Si 100 W este mult pentru un traf de linii de TV asa cum vreti voi.In TV lucreaza la niste frecvente foarte stricte si comutatia se face intr-un fel anume pentru a functiona corect si pentru a transfera corect cateva zeci de wati.
Of !!
Poate va imaginati ca-l puneti la priza si merge.
Of!!
0

#52 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 February 2006 - 11:12 AM

Frate "albastru", daca te uitai pe linkurile puse de teslina vedeai de la bun inceput k e mai mica TC
alimentata de IC (ignition coil)
Si oricum am lamurit cu el aseara pe mess k nu are destula putere.
0

#53 Useril este offline   teslina 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 February 2006 - 03:31 PM

"Albastrule", i-am sugerat lui Bethowen un montaj de putere mai mica, si destul de ieftin...pana cand reuseste sa isi gaseasca un traf de putere mare pentru aparatul lui. Citeste mesajele mai cu atentie. Of!!

Bobina de inductie poate da cateva zeci de kV la o intensitate de cativa mA (in general sub 100 VA)

Traful de linii poate da in anumite montaje puteri mai mari, pentru scurte perioade de timp, in nici un caz 1000 W (poti sa treci prin el 1000 W daca vrei, dar dupa aia ai de maturat)

Iata cateva linkuri cu trafuri de linii stresate pana la ultima limita:

http://tesladownunde...ckTVlge200W.jpg

[MOD}Se pare ca din pacate linkurile de jos nu merg (remote link not permited). In acest caz puteti urmari thread-ul urmator si sa vedeti pozele atasate:

http://forum.4hv.org/index.php?board=18;ac...id=239;start=60
http://forum.4hv.org...c9-straight.jpg

25 cm arc, 1,1 kW de la un traf de linii (nu cred ca a durat mai mult de cateva secunde):
http://forum.4hv.org...ackvonk25cm.JPG

200 W de la un traf de linii modificat, cu doua secundare pe acelasi miez:
http://forum.4hv.org...hments/arcs.jpg

Trafurile de linii redresate dau rezultate foarte bune:
http://forum.4hv.org...arger_arc_2.jpg

Pentru ce are nevoie bethowen ar fi urmatoarele variante:
1. trafuri de alimentare pentru neoane cu electrozi reci (lampi spectrale) sau NST:
- 12 kV la 60 mA
sau
-15 kV la 30 mA
sau
-10 kV la 45 mA

2. Trafuri de masura, cum i-a promis sir Vaska (unul de cel putin 6 kV la 100 mA)

3. Trafuri de la cuptoare cu microunde (cel putin doua cu secundarele puse in serie i-ar da 4-4,5 kV la cateva sute de mA)

4. OBIT-uri de la aprinderea cuptoarelor: cel putin doua de 10 kV la 23 mA fiecare cu secundarele puse in paralel (pentru 10 kV la 46 mA)

5. Alte variante sunt: trafuri de radar, trafuri de la amplificatoare cu tuburi, trafuri de inalta tensiune facute la comanda

Apropo de trafuri la comanda, societatea PETRA din Iasi, construieste transformatori la comanda in functie de specificatiile cumparatorului:

Home:
http://www.petra-toroid.ro/
trafuri lamelare:
http://www.petra-toroid.ro/eng/tehnical_no...ransformers.htm
Daca faci comanda de doua cu iesirea de 2,5 kV la 100 mA fiecare, te-ai scos,
dar in general trafurile la comanda sunt cam scumpe

O alta sursa de trafuri de aprindere este "Electrotehnica Bucuresti"
http://www.electrotehnica.ro/Products/Tran...nd%20Coils.html
vezi la "TRA" (transformers of ignition)

Firmele de la lampi spectrale pot avea in magazie trafuri de inalte, uzate pe care le popt furniza la pret de second hand

Succes la vanatoare!

teslina

Aceasta postare a fost editata de teslina: 08 February 2006 - 03:45 PM

0

#54 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 May 2006 - 03:32 PM

Am gasit acest fisier pdf,(inventii) cu scheme, explicatii date de insusi Nikola Tesla la modul de functionare.
Este foarte interesant, are inventii ca :motorul cu curent alternativ, primele statii de radio si altele.
are 40mb.
http://rapidshare.de/files/8550631/Complet..._Tesla.pdf.html

Enjoy.
0

#55 Useril este offline   un_cris 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 13-September 05

Postat 11 May 2006 - 04:34 PM

Si aici e la fel de interesant : Coanda Effect

http://www.rexresear...nda/1coanda.htm

Aceasta postare a fost editata de un_cris: 11 May 2006 - 04:40 PM

Go fly, young man ! GO FLY !!!
0

#56 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 10-April 06

Postat 06 June 2006 - 01:55 PM

:angry: mi-am facut un tesla ..... dar nu im merge ca un tesla ci mai degraba ca un ridicator normal de tensiune . are 60cm si produce descarcari foarte mici max 5 cm. am vazut la alti mai mic decat al meu si facea descarcari super misto!

care poate fi buba?

Aceasta postare a fost editata de loll: 06 June 2006 - 06:29 PM

0

#57 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 06 June 2006 - 04:12 PM

baga si tu niste detalii
l-ai facut dupa capu tau?
cu ce il alimentezi?
etc......
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#58 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 June 2006 - 05:39 PM

pai e facut dupa capul meu aproximativ dupa modelele de pe internet
:) il alimentez la un traf de linii dintr-un monitor color de 15 traful e comandat de un tranzistor cam pe la 30 de kiloherz alimaentat la 20 de volti condensatorul din primar de la tesla e de 11 nanofarazi bobina primara are 11 spire iar cea secundara e de 45 de centimetri pe o teava de pvc cu diametru de 5 cm bobinat cu sarma de cupru email 0,2

a si condensatorul e facut de mine!
altceva nu stiu ce sa mai zic :angry:
0

#59 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 June 2006 - 06:20 PM

Este posibil sa fie prea lung secundarul,sau primara sa nu incarce bine secundau' ,este un membru de pe rhc "teslina" ,care este cel mai in masura sa-ti dea un sfat.

Aceasta postare a fost editata de bethowen: 06 June 2006 - 06:26 PM

0

#60 Useril este offline   loll 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 June 2006 - 06:31 PM

:angry:

Aceasta postare a fost editata de loll: 06 June 2006 - 06:45 PM

0