Modelism - RHC Forum: Ofertele de vanzare.......cu pret! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Ofertele de vanzare.......cu pret! ...obligatoriu

#1 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 June 2006 - 03:10 PM

Am tot urmarit anunturile din sectiunea vanzari si nu am inteles care este motivul pentru care cel care are ceva de vanzare nu mentioneaza pretul in anunt!?
In primul rand se "incarca" topicul respectiv cu mesaje fara rost, gen "cat costa", "pret", etc., sa nu mai spun ca multi au senzatia ca se incearca o "tranzactie ilegala"!
Sincer, daca aveti ceva de vanzare, care corespunde din pct. de vedere calitativ, iar pretul este ok, de ce va feriti sa publicati pretul?
RHCForum - Webmaster
0

#2 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 02 June 2006 - 04:45 PM

De regula pentru ca se gaseste un istet care nu are de gand sa cumpere dar care incepe sa comenteze pretul: "aaaaa, pai iau io de pe net, cu card, mai ieftin", "aaaaa, cutarita il da cu atat", etc.
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#3 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 02 June 2006 - 05:28 PM

Citeaza

In primul rand se "incarca" topicul respectiv cu mesaje fara rost, gen "cat costa", "pret", etc., sa nu mai spun ca multi au senzatia ca se incearca o "tranzactie ilegala"!
Sincer, daca aveti ceva de vanzare, care corespunde din pct. de vedere calitativ, iar pretul este ok, de ce va feriti sa publicati pretul?

Cu totul de acord.

0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664

Postat 02 June 2006 - 05:45 PM

Lumea asta a modelistilor este atat de mica in Romania ca se afla totul, mai devreme sau mai tarziu.
De aceea eu votez PENTRU... Adica pentru a nu se mai face atat caz de pret, ca oricum se afla. De regula se afla cui si cu cat s-a vandut.
Poate ar fi interesant macar pretul initial, cerut de vanzator. Ca cel real e greu de aflat sau e chair neconcludent. Dar parca altfel suna un anunt ca cineva vinde ceva si ar fi multumit de pretul "X", decat unul ca cineva vinde ceva...
Personal, sunt mult mai fericit cand vad un anunt care include si pretul cerut. Niciodata nu-l comentez in public. Dar stiu de ce parte a baricadei ma aflu, fara a mai pierde timp. Ca domeniul nu se poate sa nu fie incitant pentru toata lumea...
Sincer, as da nota 10 unuia care ar spune ca vinde o broasca si ar fi multumit daca ar primi pe ea 2 lei, sau ca o da cui ofera mai mult...
E greu de impus reguli.
Succes!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#5 Useril este offline   cristianionut 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 02 June 2006 - 06:06 PM

raspunsurile de genul ''aaa scump doamna scump, dincolo era mai ieftin'' apar si daca e postat pretul initial, si daca nu e postat, dar se afla pe parcurs...
am dreptate ? poate ma insel... ;)
0

#6 Useril este offline   bMaNiAc 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 677
  • Inregistrat: 17-July 03

Postat 02 June 2006 - 08:36 PM

normal ar fi sa se puna pretul... la orice produs scos spre vanzare, inclusiv la debara, pt ca am observat ca in functie de "stelute" se vehiculeaza alte preturi...
-__-==.\_
O == = O
"BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!"
0

#7 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 02 June 2006 - 08:55 PM

pretul, in mod NORMAL, este o informatie CONFIDENTIALA, cofidentialitatea conditiei financiare ocazionale fiind parte componenta a respectului reciproc intre doi posibili parteneri dintr-o legatura comerciala de acest gen!
in alta ordine de idei, datorita aspectelor de comunicare si relationare interpersonala, plasate dincolo de hotarele comunicarii ingenui de pe forum, pretul(ca si componenta strict financiara!) poate fi convertit, la un moment dat si intr-o posibila situatie de moment, intr-o evaluare cu materializare tip barter, fapt ce poate induce, pentru terti, oarecari nedumeriri, ce pot duce, cum bine intuia un antepostator aci in subiect, la comentarii inutile, de care nu cred ca are nimeni nevoie...
mai pe scurt, si, poate, mai sintetic:
se vinde ceva, treaba celui ce vinde cu CIT vinde unuia acel ceva, sau cu CIT il vinde altcuiva...este o impertinenta de sorginte comunista sa impui "oficializarea" unui mercurial, s-ar exclude astfel posibilitatea negocierii directe si CONFIDENTIALE intre cele doua parti, negociere care, de asemenea, este o componenta frecventa a oricarei tranzactii particulare...si aceste negocieri nu este normal sa fie perturbate de interventiile tertilor, mai ales atunci cind acestia(tertii!) nu au nici o implicare directa cu acracter comercial in susnumita tranzactie!
consider ca publice ar trebui facute, la inceput, elemente informative cu caracter tehnic ale articolului propus spre vinzare, plus, la final, dupa finalizarea vinzarii acestuia catre una din partile-client, sa se publice/nominalizeze si clientul final, mai ales in situatia in care articolul genereaza conditii deosebite (de exemplu-cristale pe o anume freceventa, sa se stie cine le-a luat, pentru o evidenta nevoie de siguranta; sau, daca avem de-a face cu o "barabafta" deosebita prin impact/dimensiuni, deasemenea e util sa se stie unde ajunge, date fiind clare motive de siguranta...!)

P.S.-pentru cine nu stapineste corect semantica aferenta notiunii comerciale BARTER, mentionata/utilizata mai sus, este disponibil seminar, cu titlu gratuit, pe tema: "barterul, instrument comercial cu valente speciale"-japonia in economia mondiala-costin murgeanu.
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 02 June 2006 - 09:00 PM

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#8 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 02 June 2006 - 09:25 PM

Olaf The Viking, la 2 Jun 2006, 16:45, a spus:

De regula pentru ca se gaseste un istet care nu are de gand sa cumpere dar care incepe sa comenteze pretul: "aaaaa, pai iau io de pe net, cu card, mai ieftin", "aaaaa, cutarita il da cu atat", etc.

Un istet de asta am fost si eu de fro 2 sau 3 ani ,nu mai tin bine minte, cind unul incerca sa profite de lipsa de informatie si sa vinda o camera video cu 1500 sau 1700€ mai mult fata de piata din vest suma reprezentind un adaos de 70-80%.
Sigur ca a comentat spunind ca sintem in Romanica si ca taxe import bla bla dar pina la urma cind a vazut ca a fost prins cu mita-n sac si-a bagat coada intre picioare si
a sters-o.
O asemenea interventie o consider oportuna cind se cauta escrocheria la drumu`mare mai ales ca era vorba de sume uriase.
In rest in celelalte cazuri as considera ca afisarea pretului care se cere sa se faca dupa ce se enumera pretul nou al kitului si a celorlalte componente.
Cam in genul asta:kit avion cumparat de la Tower,RHC,S....a,etc. pret nou atit acum cer atit.Adica sa fie cit de cit o transparenta.

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 02 June 2006 - 09:29 PM

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#9 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 02 June 2006 - 09:36 PM

Pe ce alte forumuri din vest nu se pune pretul la vinzari? Da-ti si voi exemple de alte locuri de discutie intre modelisti, dar serioase sa fie, in care

Citeaza

pretul, in mod NORMAL, este o informatie CONFIDENTIALA, cofidentialitatea conditiei financiare ocazionale fiind parte componenta a respectului reciproc intre doi posibili parteneri dintr-o legatura comerciala de acest gen!

Eu personal nici nu iau in seama asemenea anunturi, considerind vinzatorul cel putin neserios. Adica vreau sa spun ca deja nici nu mai deschid subiectul dupa ce am vazut titlul si cine il posteaza, daca-l stiu ca nu afiseaza niciodata pretul. Ma gindesc imediat ca e un pret de care ii e si lui jena sa-l faca public

Aceasta postare a fost editata de navigator: 02 June 2006 - 09:44 PM

0

#10 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 02 June 2006 - 09:46 PM

Sunt pentru afisarea pretului si chiar pentru comentarii in legatura cu acesta , in limita bunului simt. NU exista alt motiv de a ascunde pretul decat cel de a incerca sa se scoata cat mai mult posibil !!
Pe forum nu am vandut nimic , in schimb am cumparat destul de mult. Anunturile fara preturi nici nu le-am luat in seama ....

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 03 June 2006 - 12:03 AM

0

#11 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 02 June 2006 - 09:48 PM

Skyspy, la 2 Jun 2006, 21:25, a spus:

Cam in genul asta:kit avion cumparat de la Tower,RHC,S....a,etc. pret nou atit acum cer atit.Adica sa fie cit de cit o transparenta.

Subscriu ! ;)
Nu intotdeauna cei interesati de un anumit lucru sunt foarte documentati referitor la preturi si nu au vreme sa cotrobaie pe forum sa vada ce si cum. Ii arde un lucru si daca din intamplare il gasesc la vanzari, corect ar fi sa gaseasca si informatia cat de cat reala, fara prea multe artificii ! :angry: ;)
Si in general, sunt de parere ca pretul nu trebuie sa fie proportional cu gradul de urgenta sau necesitate al utilizatorului, care s-ar putea sa ia plasa, grabit fiind sa-si rezolve treaba si sa descopere ulterior ca s-a peshtit ! ;) :(

Stima,

PS: Cei mai avizati pot da in acest fel un fel de gir tranzactiei si o confirmare valorica sau de bun simt, cel putin ! Zic si io ...
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#12 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2006 - 09:49 PM

in alta ordine de idei, dar in acelasi context, NEpublicarea pretului, din start, poate constitui si un firesc filtru util vinzatorului, in selectarea posibililor clienti de "aflatorii" in treaba, dind insa numarul de telefon...de exemplu, unul care vinde, de regula, lucruri de o calitate mult peste medie, deci clar cu o valoare mai mare, va fi astfel scutit de intrebari/solicitari din partea unora doar "ciumpalaci"(citat din mircea badea - in gura presei!...), ca e simplu, daca n-are bani d-un apel telefonic, greu de crezut ca e plauzibil cu fondurile de modellbau.,..
bafta si minuni!

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#13 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2006 - 10:45 PM

revin, suplimentar, direct cu un citat, asa, ca sa evitam tot felul de abordari tip "parerea mea", care, de regula, n-au nici un fel de legatura cu reala dimensiune a actului de vinzare:

"...privitor la prezentarea pretului, se pun doua probleme importante: CIND sa se prezinte pretul, si CUM!
-cit mai TIRZIU posibil, numai DUPA ce au fost scoase in evidenta avantajele.
majoritatea cursurilor recomanda discutarea pretului cit mai tirziu,{...}momentul prezentarii pretului este lasat la alegerea VINZATORULUI!{...}mult mai multa IMPORTANTA are, insa, MODUL in care este prezentat pretul.prima regula este ca pretul trebuie PREZENTAT, nu ENUNTAT!{...}se interzice dezvaluirea pretului inainte de argumentare(discutii){...}aceasta este una din regulile CELE MAI STRICTE!"
- CURS-TEHNICI DE VINZARE, George Butunoiu, editura ALL, 1995, editia a III-a.

e, gata, ajunge, ca dup-aia tre' sa solicit indemnizatie de seminar, si nu prea cre'ca "e loc"!
bafta si minuni!

0

#14 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2006 - 11:21 PM

Cunosc sistemul de mult.Am trecut prin astea ca si cumparator.Dar la mine nu mai tine.Ca-l intreb direct sa nu mai frece terciul in oala si daca nu-mi convine pretul imi
pun sapca pe cap si ma fac ca ies si atunci fuge dupa mine si imi zice ca merge si mai ieftin. ;) (asta presupunind ca,cunosti produsul in amanuntime si poti aduce atitea argumente contra cite ti-a enumerat vinzatorul pro)

Mizzi draga chestii din astea cu confidentialitate se face la negocieri intre firme cind se vehiculeza mii sau zeci de mii de oroi.La noi pe forum se vinde in medie de
50-60 de oroi pe principiul vazut, placut luat.Vazut, neplacut neluat.
0

#15 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 June 2006 - 05:41 AM

facem un sondaj ,si impunem regula ?
flying is my life...
0

#16 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659

Postat 03 June 2006 - 07:04 AM

Da, eu cred ca trebuie afisat pretul obligatoriu.

Din cite stiu eu e un atribut definitoriu al bunului comercial, deci a nu prezenta (public) pretul inseamna a ascunde informatii definitorii despre obiectul propus.
De fiecare data cind citesc o oferta fara pret, o consider puerila. (timbre, reviste Pif, machbox-uri...)
0

#17 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2006 - 07:21 AM

vlad1, la 3 Jun 2006, 07:04, a spus:

Da, eu cred ca trebuie afisat pretul obligatoriu.

Din cite stiu eu e un atribut definitoriu al bunului comercial, deci a nu prezenta (public) pretul inseamna a ascunde informatii definitorii despre obiectul propus.
De fiecare data cind citesc o oferta fara pret, o consider puerila. (timbre, reviste Pif, machbox-uri...)

:)
ia defineste, mataluta, repejor, notiunea de BUN COMERCIAL...mai ales din punct de vedere al aspectului de "comercial"...
sa intelegem ca se doreste intoarcerea la "mercurial" ?...excludem optiunea negocierii?...
ca sa nu mai spun ca e ridicol sa uitam ca pretul este direct legat de dimensiunea pietei careia este adresat: traducind in planul forumului acest lucru, de exemplu, un pret are o "pushie" catre unul care a mai luat de la vinzator de vreo 20-30 ori, si alt pret versus unul care e la prima tranzactie, eventual ultima...

si inca o intrebare: in conditiile in care au fost si unii care vroiau sa-mi cumpere, la un moment dat, tot p-aici, citeva exemplare de "drosophilla melanogaster", le dam si alora un pret?... :)

bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 03 June 2006 - 07:37 AM

0

#18 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 June 2006 - 07:54 AM

Parerea mea e ca exista 2 tipuri de vinzari si vinzatori.
1)Tipul care vrea sa vinda "sa scape" de produs din mai multe motive fie ca s-a saturat de el sau vrea sa-si cumpere altceva mai nou.El va pune un pret mic asa de mic
ca negocierea sub ar deveni o chestie de obraz subtire.
2)Tipul care vinde "sa cistige" actionind fie ca intermediar fie ca proprietar incercind sa stoarca la maximum posibil un pret cit mai mare bazindu-se in multe cazuri pe
lipsa de informare a cumparatorului.
Unul ca asta cred ca ar avea interesul sa acunda pretul pina in ultimul moment sa vada cum reactioneaza "poporul" la oferta.
0

#19 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1804

Postat 03 June 2006 - 10:00 AM

@ mizzone

Citeaza

Dragul meu, ai perfecta dreptate, numai ca noi ne referim la articole de modelism SECOND-HAND (teoretic) si nu la apartamente de lux sau alte produse similare NOI!
Nu mi se pare firesc sa scoti la vanzare un produs folosit, eventual vreo 2 ani, pe care ai dat 100 (de ce vrei tu) si sa ceri pe el 150!
Daca esti obligat sa afisezi pretul atunci: din bun simt vei "evalua" mult mai atent pretul cerut, iar cei interesati nu-si mai pierd timpul cu cerut informatii in legatura cu pretul!
Eu zic sa votam!
RHCForum - Webmaster
0

#20 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 June 2006 - 10:05 AM

Skyspy Ai pus punctul pe i. Asta-i esenta metodelor alambicate, pomenite in "tratatele sau cursurile de tehnici de vinzare". Il sti pe italianul ala care la tembelizor iti arata un inel si-ti sugereaza ca pretul lui e f ridicat? Mai da din gura vreo 5 minute ca apoi sa-ti prezinte un pret. Dar nu se opreste aici, incepe sa mai puna un lantic alaturi, zicind ca si asta e in pret, ba mai adauga si un cercel, ca in final sa mai scoata si un colier si inca 3-4 inele, toate la pretul initial. Si intr-un final apoteotic, mai face si o reducere substantiala (pe bune!) cam de 66%.
Ziceti-mi si mie, cui ii este adresata aceasta vinzare "condusa dupa metode academice" ? Unor cunascatori? Hai sa fim seriosi! Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Si ginditi-va ca e vorba de marfa folosita de foarte multa lume. Ori marfa din domeniul modelismului este folosita de un numar extrem de mic de oameni pasionati, din care marea majoritate sint cunoscatori si n-or sa stea sa asculte explicatiile ametitoare ale vinzatorului. Inca, un procent mic dintre acesti pasionati de modelism, cei necunoscatori, adica incepatori, vor casca ochii si vor intreba in stinga si dreapta ca sa nu fie pacaliti, mai ales ca in acest domeniu se vehiculeaza uneori sume deloc neglijabile. Si un procent infim, or sa se lase vrajiti de metodele lui Butanoiu sau mai stiu eu care si vor cumpara. Odata, ca a doua oara nu mai "pun botul", dupa ce vor afla adevarul. Doar daca nu cumva le place ...

0

#21 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 05 June 2006 - 05:18 PM

Buggy-man, la 3 Jun 2006, 11:00, a spus:

Nu mi se pare firesc sa scoti la vanzare un produs folosit, eventual vreo 2 ani, pe care ai dat 100 (de ce vrei tu) si sa ceri pe el 150!

Noua ne spunea in Facultatea de Comert ca piata regleaza pretul, mai exact jocul cerere-oferta.
Dar sunt de acord cu tine, si mie mi se pare strigator la cer sa-mi ceara unu pe o casca nemteasca second hand, ruginita, din WWII 150 euro. Ea noua o fi costat cateva marci. :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 05 June 2006 - 05:18 PM

Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#22 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Postari: 1506
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 05 June 2006 - 06:49 PM

mizzone, la 2 Jun 2006, 21:49, a spus:

...ca e simplu, daca n-are bani d-un apel telefonic, greu de crezut ca e plauzibil cu fondurile de modellbau.,..

Aici te inseli amarnic. Foarte amarnic. Ei bine, nu (mai) am probleme cu banii, chiar deloc. Dar de ce sa stau la telefon aiurea cand, din start, pot sa stiu daca ma bag sau nu la cumpararea unui obiect? Ca sa-i incarc celuilalt cartela, eventual? Poate timpul e pretios pentru unii.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#23 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 02

Postat 05 June 2006 - 09:06 PM

Olaf The Viking, la 5 Jun 2006, 18:18, a spus:

Buggy-man, la 3 Jun 2006, 11:00, a spus:

Noua ne spunea in Facultatea de Comert ca piata regleaza pretul, mai exact jocul cerere-oferta.
Dar sunt de acord cu tine, si mie mi se pare strigator la cer sa-mi ceara unu pe o casca nemteasca second hand, ruginita, din WWII 150 euro. Ea noua o fi costat cateva marci. :D

Asta e f tareeee :rolleyes: :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif Numai 150? Pei altzi ar da mii pe asa ceva chiar daca initial a costat cateva marci.
0

#24 Useril este offline   bMaNiAc 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2006 - 09:44 PM

alooooo ati deraiat de la subiect... cel putin nu toti...
-__-==.\_
O == = O
0

#25 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2006 - 10:51 PM

bMaNiAc, la 5 Jun 2006, 21:44, a spus:

alooooo ati deraiat de la subiect... cel putin nu toti...

subiectu', era "deraiat" din start!...ce-ai cu ei? :rolleyes:
bafta si minuni!

0

#26 Useril este offline   Rus 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 21-February 04

Postat 05 June 2006 - 11:06 PM

Si eu sunt de parere ca trebuie afisat pretul. chiar este pierdere de timp cu trimiterea de MI, sau dat telefon. si oricum de ascuns nu e nimic de ascuns, pt ca daca ceri pretul si ti se comunica tot iti dai seama daca e mare sau bun. mi se pare ca te invarti in jurul cozii degeaba.
0

#27 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 June 2006 - 03:37 PM

Rus, la 5 Jun 2006, 23:06, a spus:

[...] este pierdere de timp cu trimiterea de MI, sau dat telefon. si oricum de ascuns nu e nimic de ascuns, pt ca daca ceri pretul si ti se comunica [...]

intre altele, ca o masura de evaluare directa, si extrem de semnificativa, in aprecierea nivelului calitativ al unei entitati active, se situeaza, fara echivoc, volumul si anvergura aptitudinilor de COMUNICARE; nivelul exercitiului comunicarii fiind clar si indubitabil un parametru graitor, apanaj oarecum exclusiv al celor care stapinesc, peste medie, statistic vorbind, un mecanism functional de relationare cu un inalt randament.
eh, "e grele", c-avem primari d'al'de "care este"...
-...ce sa faci, daca n-ai vaci?...mulge caprele!
... da' taci!
"no ofense", da', n-am gasit alta rima si-alt citat...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 06 June 2006 - 03:39 PM

0

#28 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Postari: 1506
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 06 June 2006 - 04:43 PM

Gizas, omule, tu citesti ce si cum scrii??? Pe bune, care e ideea stilului tau? Vrei sa epatezi? Sa (ne) arati cat de sus esti si priceput in ale comunicarii? Pai pana apuci tu sa-ti spui ideea trece si integrarea in UE... Poate au vandut si altii la viata lor diverse, lucrand la firme mari care cu asta se ocupau, dar pana la tine eu nu am mai intalnit un stil atat de alambicat si aproape incoerent...

Succes la comunicare...

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 06 June 2006 - 04:44 PM

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#29 Useril este offline   coategoale 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 26-April 06

Postat 06 June 2006 - 06:32 PM

Parerea mea e sa se puna pretul , si cine poate , poze , care pot fi facute chiar si cu un telefon , asta pentru a informa cat mai bine asupra produsului si in ideea in care nu se foloseste forumul pentru a da "tzepe"(ma refer la cei care nu au posibilitatea sa vada produsul si il asteapta prin posta).Cine vrea sa faca afaceri sau sa etaleze strategii de vanzare , poate ar fi mai indicat sa deschida un magazin sau butic (si asa nu sunt prea multe in domeniu). :angry:
0

#30 Useril este offline   bMaNiAc 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 June 2006 - 07:46 PM

pana la urma urmei... cine vrea detalii se intereseaza, de asta exista mess si alte vrajeli, nu neaparat de dat un telefon.....
si dak omu nu are timp sau dotarea sa faca o poza (apropo de poza facuta cu telefonul, sunt multi care prefera sa bage banii in modelism si in hobby-urile lor decat sa bage intr-un telefon cu camera) e problema lui, dar pana la urma urmei, cine vrea sa cumpere, se intereseaza, discuta, si apoi face tranzactia...
-__-==.\_
O == = O
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi