gata.
a mai trecut un concurs.
si a fost greu. FOARTE greu.
din punct de vedere logistic, mai ales.
nu cred ca s-a pus problema concurentei din punct de vedere "aero-tehnic".
mai e mult pina acolo.
dificil a fost "meciul" cu vremea, nu cu concurentii.
din pacate.
pentru ca, unii, inca mai vin la "nationale" doar ca sa-si mai treaca la activ o participare!!!???!!!
asa cum spunea/scria cineva, tot p-aci, pe la aero (scuze, nu mai stiu exact cine!), decit sa vii la un concurs asa, aiurea,... nu este CORECT fata de cei care se antreneaza...
dar...parca zodel ala mic zicea/scria astfel...
si cita dreptate are!
la F3A, pe hirtie, o-ho, multi inscrisi.
dar, asa cum am mai pus eu problema, tot in legatura cu clasa asta, cel putin jumatate n-au reusit nici macar sa atinga zece din cele douazeci de figuri din programul probei.
(fac o precizare, ca sa nu se mai trezeasca iar careva, cum ca in ce anume calitate vorbesc/scriu: pina nu se schimba fundamental abordarea vis-a-vis de competitii, voi fi prezent EXCLUSIV in calitate de suport tehnic, adica mecanic/helper pentru alti piloti rc, aero, auto sau navo!)
asa.
revenind la concurs, pentru concurentii care au contat, principalul adversar s-a dovedit a fi ploaia(de data asta, vintul, mai putin, aproape deloc).
daca ar fi sa ma rezum la un cuvint pentru a descrie ziua concursului ca zi meteo de zbor: F L E A S C A !
de multumit brigazii de arbitri care a inteles ca trebuie sa respecte implicarea deosebita din punct de vedere material a celor care au venit sa evolueze complet, si a permis protejarea tehnicii de concurs, atunci cind vremea a impus-o!
care cu umbrele, care cu corturi, cu folii, ...pelerine, ma rog, un intreg arsenal utilizat pentru a evita patrunderea ploii la statii si avioane.
de mentionat, in mod cu totul si cu totul deosebit, ambitia si determinarea lui "macaroana"(paolo amari), care ne-a surprins in mod extraordinar, cu o evolutie excelenta, consecinta, fireasca insa, a numarului mare de litri de combustibil "tocati"! BRAVO, ma!
ASA, DA!
de remarcat, acum, cea mai rapida ascensiune in ierarhia concursului a unui club nou, EXCLUSIV PARTICULAR: AEROPOWER!
avindu-i in nucleul principal pe "galacticii" situati pe locurile doi si trei la editia de anul trecut, dragos si vlad, si avind la indemina generosul suport material al lui serban, uite ca se poate!
bravo lor!
chiar daca la individual nu au mai urcat in primii trei, au constituit o puternica si evidenta prezenta PERTINENTA la concurs; asta, spre deosebire de alte cluburi "cu traditie", care, desi venite "...cu catel, cu purcel/ si cu oala de cindel...", si inscrise cu o stina de ...piloti, n-au facut altceva decit sa ne arate cum se rup avioane!
de ce?
din ...motive... pe care le-a intuit foarte bine zodel ala micu'...(sar'na pentru ceai, c-a fost binevenit si bun!...)!
acum, fara a avea pretentia ca am epuizat tot ceea ce ar trebui spus, nu putem sa nu multumim pentru suportul moral oferit de "clincenarii" nostri cei de (mai) toate we-urile: mitch, men, zod, dmc, mindrache, warmk, sicstiisicsu',bogdanstancu, ma rog, multi...am avut noi o crispare, de culoarea cerului, la un moment dat, dar eram prea "prinsi" cu treaba, si n-am avut timp de reactii accentuate...
cu nevoia imperioasa de a recunoaste ca inca "mai avem mult pina departe", o scurta mentionare a primelor trei locuri, la dublaj cu o posibila explicatie pentru fiecare:
locul 1, john, ...pentru ca nu vad cum l-ar putea "bate" la clasa asta, acum, cineva, la cita determinare are-n el...
locul 2, macaroana, ...pentru ca n-am mai vazut demult atita acumulare de vointa si antrenament la un loc...
locul 3, victor, ...pentru ca ramine, totusi, un "vulpoi batrin" in rc, experienta si tehnica de care dispune l-au ajutat in mod hotaritor sa lupte mai ales cu adversarul tuturor, ploaia...
am si io o intrebare, referitor la machetele RC: de ce nu se tine mai intai proba de zbor, si dup-aia la stand?...ca doar nu-i concurs de bibelouri?...
acuma, as mai scrie, multe, da-i las si pe cei care au facut poze sa evolueze!
bafta si minuni!
Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 September 2006 - 10:04 PM