Modelism - RHC Forum: software proiectare aerodinamica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

software proiectare aerodinamica

#31 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 23 June 2006 - 03:02 PM

Am si eu o intrebare un pic cam "off topic"
De unde se pot importa avioane noi in simulatoare de genul G3 ???
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#32 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 23 June 2006 - 09:20 PM

Se cumpara. 30$ volumul.
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...093p?&C=ZHA&P=7

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 23 June 2006 - 09:23 PM

0

#33 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 24 June 2006 - 12:03 AM

oho cam scump aia inseamna un packet de lipo in termenii mei !!!
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#34 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 June 2006 - 03:13 PM

In curand (cateva saptamani... poate chiar 2-3 luni) sper sa pot sa public "directiile" catre un cod CFD ce poate modela curgeri de fluide incompresibile (poate primi diferite tipuri de mesh-uri). Bineinteles se pot plasa cu usurinta diferite corpuri cu diferite geometrii pentru a se studia curgerile respective.

Urmatorul pas va fi dezvoltarea software-ului pentru curgeri compresibile... asta probabil inca vreo 9-10 luni de zile. Oricum pe masura ce se obtin rezultate (nu sunt direct implicat in dezvoltarea respectivului cod) voi posta rezultate aici. Doream sa anunt ca sa va trezesc apetitul pentru asa ceva...

ah... si v-am spus ca respectivul cod va fi gratis? yup, for free! veti avea insa nevoie de Linux pentru a putea sa-l rulati... precum si de o conexiune la Internet care sa va permita sa downloadati 50Mb-100Mb... iar daca nu aveti conexiune suficient de rapida... gasim noi o solutie :(

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 25 June 2006 - 09:43 AM

0

#35 Useril este offline   mitzuX 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 24-March 06

Postat 26 June 2006 - 10:05 AM

MIG-29, la 24 Jun 2006, 15:13, a spus:

In curand (cateva saptamani... poate chiar 2-3 luni) sper sa pot sa public "directiile" catre un cod CFD ce poate modela curgeri de fluide incompresibile (poate primi diferite tipuri de mesh-uri). Bineinteles se pot plasa cu usurinta diferite corpuri cu diferite geometrii pentru a se studia curgerile respective.

salut Migule,

nu vreau sa fiu cat de putin "scartar" dar esenta unui cod numeric este apropierea lui de realitate, adica cuantificarea rezultatelor lui si compararea cu rezultatele reale. compararea nu inseamna pur si simplu a arata ca o polara obtinuta prin CFD este asemanatoare cu una reala(desi chestia asta e la randul ei ff. dificila) inseamna validarea codului pentru foarte multe posibilitati astfel ca teoretic si statistic vorbind pentru orice geometrie de simulat programul sa aiba aceeiasi acuratete. Daca nu cumva ai in spatele casei un tunel aerodinamic si o echipa de cercetatori care sa te ajute sugerez sa folosesti codurile libere, sau sa incerci sa le extinzi domeniul de aplicabilitate.

toate bune

mitzuX
0

#36 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 June 2006 - 04:26 PM

Am mentionat ca nu fac eu codul respectiv... la el lucreaza o intreaga echipa de oameni. Ca baza experimentala vor fi folosite cazuri "celebre" existente in literatura de specialitate precum si biblioteca disponibila de la NASA (daca imi amintesc bine, Ames si Dryden au un adevarat "insectar" de date experimentale).

Prin urmare compararea se va face cu multe cazuri reale studiate deja. Asa cum am mentionat in mesajul anterior, software-ul este inca in dezvoltare.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 26 June 2006 - 04:28 PM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu