In dorinta de a imi ajuta baietelut sa deprinda ceva spitit tehnic m-am apucat impreuna cu el de constructia unui navomodel. Am facut coca barcii din plexi(a trebuit sa fac doua fiindca prima a fost nereusita). Am luat de la un prieten 2 motoare pentru ,sa nu radeti de mine, stropitul cu apa al parbrizului de la masina. Am montat motoarele pe fundul barcii, le-am alimentat...si surpriza ...functiona. Barca se misca inainte destul de repede.
Am cumparat o radiocomanda Futaba Attac F2211. La iesirea din receiver ma gandeam sa montez 2 relee care sa comande cale 2 motorase realizand astfel mersul inainte si stanga dreapta. Acum apare problema.pentru fiecare canal din receiver am 3 pini. intre pinul 1 si 2 am tensiune constanta de 4,8v care de modifica in functie de cum misc de maneta canalului respectiv la 4.7v si 4,9v. Intre pinii 2 si 3 am constant 5,2v chair daca misc de maneta. Releele pe care le am sunt la 6v.
Spune-ti-mi va rog ce altceva ar trebui montat intre receiver si relee care sa imi dea o tensiune de 0v cand maneta este la mijloc si 4 sau 5v cand actionez de ea. Daca ce am gandit eu e o tampenie va rog mult sa imi spuneti ce ar trebui montat dupa receiver ca sa pot comanda motorasele.
Va multumesc pentru orice sfat imi veti da fiindca eu am ajuns la capat cu ideiile
Aceasta postare a fost editata de Tarzan: 16 June 2006 - 12:33 PM