Pagina 1 din 1
Intrebare referitor la voltaj
Postat 29 May 2006 - 01:26 PM
Poate s-a mai discutat si nu am gasit eu, dar as vrea sa stiu care ar fii riscurile daca pun un accu li-ion(de asta am) sau li-po de 7.4v pe un receptor care duce 3 servouri, mai exact pe receptia de la un Savage. Avantajul ar fii amperajul mare si greutatea scazuta in raport cu amperajul si bineinteles spatiul ocupat. Multumesc
Ceva nu-i bine oricum!
Postat 29 May 2006 - 04:52 PM
regulatorul ala pe care il stiu io nu da mai mult de 600-800 mah (asa e ala pe care il stiu io sunt sigur ca exista si mai puternice) si e posibil sa nu ti se potriveasca si sunt pentru LiPO nu LiIO.
Acum am vazut ca sunt mari aia pe care vrei sa ii pui tu . Io stiu ca lipo de 4000 de 2 celule au cam 170g. Cele 5 celule NiMh care le pun eu pe avion au 136 g si sunt de 2500 si nu pun nici un regulator... esti sigur ca vrei pui LiIo ?
Acum am vazut ca sunt mari aia pe care vrei sa ii pui tu . Io stiu ca lipo de 4000 de 2 celule au cam 170g. Cele 5 celule NiMh care le pun eu pe avion au 136 g si sunt de 2500 si nu pun nici un regulator... esti sigur ca vrei pui LiIo ?
DT
Postat 29 May 2006 - 05:17 PM
Astia care ii am eu sunt dintr-un laptop Sony si sunt putin mai mari ca un R6, ii ca si cum as pune 2 accu R6 in loc de 5 :D, deci iti dai seama ca nu sunt grei deloc. Singurul motiv pentru care vreau eu sa ii pun pe aia este ca sunt mai mici decat un pack de 5 accu si am unde sa ii pun, ca greutatea nu ii pentru mine cel mai important lucru, ca la 5kg cat are savage-ul tot aia ca ii cu 100g mai mult sau mai putin, eu la amperaj tin.
Ceva nu-i bine oricum!
Postat 29 May 2006 - 05:25 PM
Axu,
Ai nevoie de un asa numit Low Dropout Regulator (LDO). Este in esenta un circuit similar cu cele din seria 78xx, dar care tolereaza tensiune mult mai redusa intre intrare si iesire. De exemplu, 7805 nu functioneaza corect (scade tensiunea la iesire) daca tensiunea de intrare nu e cu cel putin 2V mai mare decat cea de iesire. Asta inseamna 7V. Accu pe litiu se descarca pana la 3V/celula, deci 6V in cazul tau.
Uite un exemplu de stabilizator LDO, care merge pentru situatia data si scoate max 2A: http://www.fairchild...A/KA278R05C.pdf. In realitate sunt destule care satisfac cerintele, dar daca nu le gasesti, degeaba. Asa ca, sugestia mea ar fi sa te uiti ce e disponibil pe la magazinele la care ai acces si sa vedem daca se incadreaza la cerintele electrice.
Eu as zice: tensiune de iesire fixa, pozitiva=5V, curent de iesire minim=1.5A, diferenta de tensiune minima tolerata intre intrare si iesire=1V
Uite inca un exemplu care "e pe-acolo", desi scoate max 1A si are nevoie de minim 1.1V intre intrare si iesire: http://www.fairchild...FA/FAN1117A.pdf
Daca servourile tale nu iau curent prea mare, poti sa pui si de 1A, dar din experienta mea 1.5A e o valoare mai potrivita. Eu am niste BM306 de la Blue Bird care trag 0.5A in tranzitie, cand le schimbi pozitia. Daca semnalul are un usor jiter si bazaie toate, baga in balamuc un regulator de numai 1A.
Bafta!
Cirip
Ai nevoie de un asa numit Low Dropout Regulator (LDO). Este in esenta un circuit similar cu cele din seria 78xx, dar care tolereaza tensiune mult mai redusa intre intrare si iesire. De exemplu, 7805 nu functioneaza corect (scade tensiunea la iesire) daca tensiunea de intrare nu e cu cel putin 2V mai mare decat cea de iesire. Asta inseamna 7V. Accu pe litiu se descarca pana la 3V/celula, deci 6V in cazul tau.
Uite un exemplu de stabilizator LDO, care merge pentru situatia data si scoate max 2A: http://www.fairchild...A/KA278R05C.pdf. In realitate sunt destule care satisfac cerintele, dar daca nu le gasesti, degeaba. Asa ca, sugestia mea ar fi sa te uiti ce e disponibil pe la magazinele la care ai acces si sa vedem daca se incadreaza la cerintele electrice.
Eu as zice: tensiune de iesire fixa, pozitiva=5V, curent de iesire minim=1.5A, diferenta de tensiune minima tolerata intre intrare si iesire=1V
Uite inca un exemplu care "e pe-acolo", desi scoate max 1A si are nevoie de minim 1.1V intre intrare si iesire: http://www.fairchild...FA/FAN1117A.pdf
Daca servourile tale nu iau curent prea mare, poti sa pui si de 1A, dar din experienta mea 1.5A e o valoare mai potrivita. Eu am niste BM306 de la Blue Bird care trag 0.5A in tranzitie, cand le schimbi pozitia. Daca semnalul are un usor jiter si bazaie toate, baga in balamuc un regulator de numai 1A.
Bafta!
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 29 May 2006 - 09:31 PM
eu am doua servouri legate in linie (da pe aceleasi fire) bagate intr-un singur canal la receptor (pt forta directiei) si sunt alimentate de un accu de 7.2 cu 2000mAh, o fi mult, o fi putin, ce stiu este ca rezista bine su receptorul si servourile si au forta nu gluma....daca te ajuta cu ceva
Postat 30 May 2006 - 09:28 AM
Multam WarMK. De fapt asta este raspunsul pe care il asteptam http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Ceva nu-i bine oricum!
Postat 31 May 2006 - 02:28 PM
Ideea e sa folosesti acu LiPO ptr. ca sunt mai usori decat acu clasici!
In cazul tau este mai indicat sa folosesti 5 celule Sub-C de 4200 mAh.
Mai apare o problema, acumulatorii LiPO au o ploblema cu apa. Din ce am citit pe net, nu este recomandat sa-i utilizezi in conditii de umiditate!
La auto, mai ales la off-road, se intampla destul de des sa intri cu masina in apa.
Eu am testat faza cu regulatorul de tensiune si a functionat, dar direct pe servo. Adica eu aveam un servou digital cu alimentare in 5 volti, iar receptia era alimentata dintr-un pack de 5 celule, adica 6 volti! Asa ca am intercalat regulatorul (cred ca era un7805) intre receptor si servo.
Nu stiu daca 1.5 Ah ajung ptr. doua servouri serioase!?
In cazul tau este mai indicat sa folosesti 5 celule Sub-C de 4200 mAh.
Mai apare o problema, acumulatorii LiPO au o ploblema cu apa. Din ce am citit pe net, nu este recomandat sa-i utilizezi in conditii de umiditate!
La auto, mai ales la off-road, se intampla destul de des sa intri cu masina in apa.
Eu am testat faza cu regulatorul de tensiune si a functionat, dar direct pe servo. Adica eu aveam un servou digital cu alimentare in 5 volti, iar receptia era alimentata dintr-un pack de 5 celule, adica 6 volti! Asa ca am intercalat regulatorul (cred ca era un7805) intre receptor si servo.
Nu stiu daca 1.5 Ah ajung ptr. doua servouri serioase!?
Aceasta postare a fost editata de Buggy-man: 31 May 2006 - 02:29 PM
RHCForum - Webmaster
Postat 31 May 2006 - 02:49 PM
Dl gabi nu vreau sa te superi pe mine ca ma bag, dar nu era un 7805 pt ca ala are nevoie de o tensiune mai mare cu 1,5v decat cea de pe iesire.
Umiditate sau condens ar mai aparea cand folosesc pe timp de iarna acu la aero, dar sincer nu am avut nici o problema.
Dar cum ai expus tu problema ar fi corect, dai intr-o balta sau ceva asementor si atunci nu prea mai e bine. Oricum aceeasi problema o au si servo-urile si receptorul.
Umiditate sau condens ar mai aparea cand folosesc pe timp de iarna acu la aero, dar sincer nu am avut nici o problema.
Dar cum ai expus tu problema ar fi corect, dai intr-o balta sau ceva asementor si atunci nu prea mai e bine. Oricum aceeasi problema o au si servo-urile si receptorul.

Arata acest topic
Pagina 1 din 1