Salut,
am si eu o rugaminte: poate cineva sa ma ajute cu parametrii unui motor? Este vorba de produsul ULTRA 900 9.6v by Graupner, cod catalog #3309. Daca a mai folosit cineva asa ceva poate-mi spune la cate celule l-a alimentat, ce elice (dimensiune) a folosit, turatii, consum etc.. Eu vreau sa-l montez pe o barca la 12-14 cell (evident cu spira de racire)
va multumesc
PS la Graupner in catalog nu mai este de anul trecut, poate aveti un catalog mai vechi
Pagina 1 din 1
ULTRA 900 9.6v Date tehnice...?
Postat 08 June 2006 - 11:46 PM
Am un amic care din fericire are un catalog GRAUPNER datat undeva prin 92-94 si am vazut acolo motoare din seria ULTRA (magneti NEODYM parca sau COBALT...). Indata ce pun mina pe catalogul respectiv o sa incerc sa-ti furnizez tot ce scrie acolo (date tehnice) despre motorul tau.
Postat 09 June 2006 - 12:41 AM
Soare, Motocalcul zice asa, pt. Ultra 900M 9,6V #3319 (nu este #3309 - din cauza lui "M" probabil, care nu stiu ce inseamna, anyway):
Kv=2083 rpv;
Io=3,850 A;
Ri=0,128 ohmi;
greutate 316 gr.
Daca-mi zici la ce voltaj nominal o sa-l folosesti pe barca precum si care e turatia in gol la tensiunea aia, pot sa-ti zic ce curent tre sa ai la eficienta maxima precum si curentul "in scurt".
Sau da si tu jos Motocalcul si joaca-te cu el. Numa' ca "e decat" pentru la aeromodele, nu si pentru la barci...
Kv=2083 rpv;
Io=3,850 A;
Ri=0,128 ohmi;
greutate 316 gr.
Daca-mi zici la ce voltaj nominal o sa-l folosesti pe barca precum si care e turatia in gol la tensiunea aia, pot sa-ti zic ce curent tre sa ai la eficienta maxima precum si curentul "in scurt".
Sau da si tu jos Motocalcul si joaca-te cu el. Numa' ca "e decat" pentru la aeromodele, nu si pentru la barci...
Orice pas inainte e un shut in fund!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1