ANUNT IMPORTANT: INTRAREA IN LEGALITATE ptr cei din IASI
Postat 08 May 2006 - 11:58 AM
MAXIM VIOREL: telefon: 0741027606
- Taxa anuala ~ 300.000 lei vechi
- Legitimatia ~250.000 lei vechi
si 50.000 nu mai tin minte ptr ce
Total cam 600.000 de caciula sa intram in legalitate
Postat 08 May 2006 - 12:21 PM
In legalitate sunteti si acum. E bine de precizat ca pentru a putea participa la concursurile patronate de federatie, e necesara aceasta inscriere in cluburile afiliate la federatie. Si la fel de important este ca un sportiv legitimat la un club poate participa si la concursurile "neoficiale", pe cand unul nelegitimat este oarecum lipsit de aceasta placere, daca o considera placere.
Acum nu ca vreau sa fiu carcotas, dar clubul respectiv am impresia ca ar putea asigura cate ceva din acele cheltuieli, poate chiar din primul an. E de discutat si de negociat despre indatoriri si obligatii.
Spor la treaba! Parerea mea e ca merita efortul.
Succes!
Telefon: 0721 385365
Postat 08 May 2006 - 12:48 PM
CLUBUL SUNTEM NOI!
Am reusit sa asiguram spatiul, cu usi metalice si obloane mai e de schimbat geamuri, mai e de refacut izolatia pe acoperis.... si multe altele, dar asta e cu totul alta mincare de peste.
Dispunem de ceva scule strinse in timp de oameni inimosi(strungulet, banzic,masina de gaurit de banc...), le mai avem si pe ale noastre...
Fiecare a ajutat cel putin pina acum cit a putut si cum a putut, unul cu confectia, altii cu transportul!
Banii strinsi se tin la leut pe fiecare cheltuiala.
Chestia cu federatia e o treaba buna iar taxa nu e un capat de tara.
Sunt deja baieti care doresc sa participe la cite un concurs.... :D
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 08 May 2006 - 12:52 PM
Postat 08 May 2006 - 01:00 PM
Postat 08 May 2006 - 03:46 PM
dragut ce va mai spala rusinea... :D
Postat 08 May 2006 - 08:34 PM
Dragut, la 8 May 2006, 12:48, a spus:
Pai asa spuneti fratilor!
Credeam ca-i trimiti sa se inscrie la cine stie ce club...
Felicitari! Sa fie intr-un ceas bun si sa auzim de rezultate frumoase!
Succes!
Postat 08 May 2006 - 09:44 PM
Damoc e din roman,
pgl aero e din roman
de ce nu te-ai putea lipi de ei sa te ia si pe tine?
te maninca?
COMUNICA tata ca de asta e forum... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif... intreaba si ti se va raspunde!
Postat 09 May 2006 - 09:23 AM
Aceasta postare a fost editata de racketistu: 09 May 2006 - 09:26 AM
Postat 09 May 2006 - 09:32 AM
Nu e musai sa fii membru daca nu vrei dar parerea mea e ca apartenta la o "miscare" organizata e benefica...
N-o sa poata niciodata un nene politai sau altul sa vina si sa ma intrebe de sanatate ca de ce am statia, ca daca e legal ca.....
In genere umblu mult prin tara si chiar daca zbor pe electric au fost destule cazuri cind au oprit linga mine inclusiv forte de ordine...
M-au intrebat mai mult de curiozitate si cu duhul blindetii dar daca gasesti pe unul care sa te frece.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
Un alt motiv ar fi acela al apartenentei la o "ORGANIZATIE OFICIALA" si a recunoasterii "GRUPULUI"!
Fie ca te inscrii sau nu pe aerodromul din Iasi esti binevenit oricum!
Postat 09 May 2006 - 11:24 AM
Apartenenta sau nu la FRMD, nu confera (din contra) drepturi (sau obligatii) de a emite si receptiona stabilite prin legea comunicatiilor. Procedurile le licentiere a emitatoarelor (caz particular in banda CITY), sunt si ramin valabile, intre beneficiar si ministerul comunicatiilor.
Chiar mai mult, aparteneta la FRMD exclude (prin legea sporturilor) apartenenta la alte cluburi sportive, implicit apartenenta la Aeroclubul Romaniei, si folosirea aerodromurilor sportive pentru modelism.
In citeva orase din tara, exista acces la aerocluburi (Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Bucuresti....). Legal (juridic), aceste terenuri au acelasi statut (platforma aeroportuara de risc zero) ca orice aeroport, sau zona libera, sau fisie vamala (aici intervine legea frontierelor si a sigurantei nationale). Ca sa putem functiona (legal) pe aceste spatii, trebuie sa fim inregistrati (o formalitate, dar legal este acreditare antitero), la Aeroclubul Romaniei, deci nu putem fi inregistrati la alta federatie. (daca vreti ca la fodbal, esti ori la Steaua ori la Dinamo, la amindoua inca nu e nimeni).
Asta ca sa nu aduc in discutie tabieturile si cutumele FRMD.
Va rog fiti dragut si mai usor cu propaganda.
Postat 09 May 2006 - 11:52 AM
interventia mea nu a avut nici pe departe rol propagandistic. Ci doar mai mult e o cale de a incerca intrarea intr-o legalitate sau semilegalitate sau cum vrei sa-i zici.
Sincer cel putin pe mine nu ma bate gindul sa particip la concursuri ci doar sa am acoperirea "legala" macar formal.
N-o sa ma apuc acu sa umblu cu "Ordin nr. 423 din 12/08/2003" dupa mine si sa demonstrez cuiva ca am dreptate ... ca frecventa de 35 e legala...
Cit despre tabieturi si alte cele in FRDM, in principiu nevind treaba cu viata competitionala sincer nu ma pasioneaza si nici nu vreau sa-mi incarc mintea si nervii iar cotizatia anuala derizorie.
PS:
1. si ar putea sa vina o vreme cind o sa fie necesara "licenta de pilotaj" ptr aeromodele termice sau ptr heli... si niciodata nu poti sti care vor fi conditiile.... :(
2. daca am suparat pe cineva imi cer scuze! luati anunutul nu ca pe o obligatie, ci ca pe un act benevol nu din dorinta obtinerii unui AVANTAJ FINANCIAR ci a recunoasterii oficiale a gruparii zburatorilor din Iasi si Roman.
Stima
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 09 May 2006 - 11:53 AM
Postat 09 May 2006 - 12:11 PM
Toate bune!
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
Postat 09 May 2006 - 01:00 PM
Tu vrei sa-mi spui ca daca maine ma apuc si fac o "pista" pt aeromodelele noastre am nevoie de aprobare de la antitero si trebuie sa ma duc si la Aeroclubul Romaniei????

Postat 09 May 2006 - 02:35 PM
vlad1, la 9 May 2006, 11:24, a spus:
Ca sa putem functiona (legal) pe aceste spatii, trebuie sa fim inregistrati (o formalitate, dar legal este acreditare antitero), la Aeroclubul Romaniei, deci nu putem fi inregistrati la alta federatie. (daca vreti ca la fodbal, esti ori la Steaua ori la Dinamo, la amindoua inca nu e nimeni).
...
Sa fiu sincer nici n-am citit legea sporturilor integral si s-ar putea sa ai dreptate. Poti reveni cu lamuriri suplimentare?
N-am auzit ca trebuie sa ies din federatia de sah pe motiv ca sunt in aia de modelism. Nu cred ca legea interzice inregistrarea "in" mai multe federatii. Asta e una la mana.
Si a doua la mana cred ca poti fi inregistrat la fotbal la Steaua si la handbal la Dinamo. Sau ca sa fiu mai corect, poti fi inregistrat chiar in cadrul modelismului in doua sectii diferite in cluburi diferite. De exemplu fac automodelism la Sportul Studentesc in Bucuresti si sunt legitimat la rachetomodele la Suceava, sa zicem. La mine e valabila doar partea cu sectia de automodele ca la racheto nu-s legitimat nicaieri, dar pot s-o fac oricand. Si e legal.
Acum nu stiu daca pot face asta DOAR daca in clubul meu nu exista sectie de racheto sau sunt liber s-o fac si daca exista. N-ar fi poate corect sau moral, dar cred ca legal este posibil.
Poate revine cineva cu detalii daca cunoaste legea mai bine.
Parerea mea e ca e mai bine sa fii legitimat decat sa nu fii. Posibil ca in viitor sa se ceara sa activezi intr-un cadru organizat ca sa poti indeplini o anumita activitate. Vorbesc la modul general...
PS. Aia cu fotbalul si cu handbalul nu cred ca e corecta, dar poti fi la fotbal la Steaua si SIGUR la alt sport la Dinamo daca nu exista sectia sportiva respectiva la Steaua.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 May 2006 - 02:47 PM
Postat 09 May 2006 - 02:53 PM
vlad1, la 9 May 2006, 12:24, a spus:
Apartenenta sau nu la FRMD, nu confera (din contra) drepturi (sau obligatii) de a emite si receptiona stabilite prin legea comunicatiilor. Procedurile le licentiere a emitatoarelor (caz particular in banda CITY), sunt si ramin valabile, intre beneficiar si ministerul comunicatiilor.
Chiar mai mult, aparteneta la FRMD exclude (prin legea sporturilor) apartenenta la alte cluburi sportive, implicit apartenenta la Aeroclubul Romaniei, si folosirea aerodromurilor sportive pentru modelism.
In citeva orase din tara, exista acces la aerocluburi (Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Bucuresti....). Legal (juridic), aceste terenuri au acelasi statut (platforma aeroportuara de risc zero) ca orice aeroport, sau zona libera, sau fisie vamala (aici intervine legea frontierelor si a sigurantei nationale). Ca sa putem functiona (legal) pe aceste spatii, trebuie sa fim inregistrati (o formalitate, dar legal este acreditare antitero), la Aeroclubul Romaniei, deci nu putem fi inregistrati la alta federatie. (daca vreti ca la fodbal, esti ori la Steaua ori la Dinamo, la amindoua inca nu e nimeni).
Asta ca sa nu aduc in discutie tabieturile si cutumele FRMD.
O jumatate (daca nu chiar mai mult) din cotizatia FAI de care beneficiaza aviatia sportiva peste hotare, respectiv Aeroclubul Romaniei, este platita de FRMD...ca urmare, exista un consens macar moral ca aeromodelistii sa fie primiti pe aerodroamele sportive (ATENTIE!!!...am scris consens, nu obligatie), atata timp cat modelistii nu depasesc limita bunului simt. Comandatul Aeroclubului Romaniei cunoaste acest lucru, iar la Campionatul National de la Strejnic 2005, chiar a subliniat acest lucru...mai mult chiar, sportivii au fost cazati in spatii ce apartineau Aeroclubului Romaniei, fara a se plati ulterior vre-o taxa ci doar...cateva pungi cu detergent, pentru a spala asternuturuile in care au dormit!
Cat despre legea Sportului, pot sa spun in cunostinta de cauza ca putem sa ne legitimam la cate cluburi dorim, simultan, dar nu la aceiasi specialitate: bunaoara, un sportiv in cazul nostru poate fi inscris in patru cluburi sportive distincte, cu specificul de aero, navo, auto si racheto...ca sa nu mai spun ca se poate si tenis si sa mai departe (federatia de modelism acopera practic patru federatii distincte)
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 09 May 2006 - 02:59 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 09 May 2006 - 08:04 PM
Ne-am asociat pentru a impartasi idei, pentru a iesi la zbor cat de cat organizat si pentru a avea o baza unde sa ne depanam si construi modelele.
Daca va fi musai vom participa si la concursuri, dar nu acesta a fost scopul asocierii noastre si nici banii federatiei.
In ceea ce priveste propaganda pentru acest club, aceasta consta in incercarea de a ne aduna cati mai multi sub aceeasi umbrela cu unicul scop de a ne destinde si distra impreuna punct.
Postat 09 May 2006 - 08:12 PM
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
Postat 10 May 2006 - 11:29 AM
Silfax, la 9 May 2006, 21:04, a spus:
Am selectat cu ceea ce sunt si eu de acord din ce a spus Silfax, dar atat.....in rest fiecare e liber sa faca ce vrea, sa construiasca sau sa repare la atelier sau chiar sa-si lase aeromodelul acolo. Eu unul imi repar modelul si il tin acasa. Am fost ajutat si am ajutat si eu la randul meu. Cam la asta am inteles eu ca se folosesc banii (amenajare atelier).....deci prin amenajarea unui atelier devenim un club ?....Poate nu am inteles eu bine.
As vrea, ca pe viitor sa ramanem aceeasi oameni care s-au bucurat si se bucura impreuna de acest hobby, sa ne ajutam reciproc fara pretentii materiale.
Postat 10 May 2006 - 01:19 PM