Modelism - RHC Forum: Functie ailevator. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Functie ailevator. Cum se poate face pe o statie FC-16

#1 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 13 July 2006 - 08:46 AM

Dupa scurta evolutie a lui Cornel de Duminica trecuta cu un model acro la Iasi, m-a prins virusul cu aceasta functie "ailevator" (daca nu se scri asa, mea culpa), functie ce combina cele 2 functii si anume profundorul si eleroane. In acest sens profundorul este scindat si actionat de 2 servo separate. Ele actioneaza atat ca profundor cat si in mixaj cu eleroanele. Rezultatul consta in marirea vitezei si usurintei de executare a tonoului si (cred) ca si la viraje stranse ajuta...
Acum intreb pe cei ce au experimentat asa ceva:
Eu am o statie Futaba FC-16 care nu are in programele de mixare asa ceva, se pot face din hard ceva modificari in acest sens?
...audaces fortuna iuvat...
0

#2 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 13 July 2006 - 12:33 PM

Salut Silfax!

Cred ca iti pot raspunde eu pentru ca am intalnit aceasta problema la un model vechi de-al meu (Stntman), fie-i tarana Cluj-ului usoara!
Treaba e cam asa: 1 servo actioneaza un eleron si jumatatea ousa de profundor. Al 2lea servo, celalalt eleron si jumatatea cealalta de profundor. Cele 2 servo sunt mixate si electronic cu un V-Tail sau Delta obisnuit.
Astfel cand dai comanda de profundor tras de ex., profundorul (cele 2 jumatati) se vor ridica iar cele 2 eleroane vor cobori, pe impins, invers. Daca dai comanda de eleron vor functiona in contratimp. Este o combinatie intre mix electroni si mecanic.

Am uitat ce era mai important: BOWDEN-ELE SE MONTEAZA PE PARTI OPUSE ALE ECHIEI DE SERVO (eleron dreapta pe o parte a echiei, profundor stanga pe partea cealalta)

Este bine sa reduci cursele la servo ca sa ai rezerva pentru comenzi combinate (oricum trebuie sa le reduci pentru ca modelul devin extrem de agresiv)

Sper sa-ti fie de folos, daca nu am fost suficient de clar, tipa, incerc sa reformulez.

Stima
Men
0

#3 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 14 July 2006 - 10:43 PM

Danke Men, e super ideea, problema mea e ca acum ma aflu cu 5 servo deja montate pe aveon fiind ferm convins de capacitatile statiei mele...dar cred ca m-am inselat. Pe viitor cred ca voi aplica si ideea ta caci suna bine. Deocamdata dupa o scurta discutie telefonica cu Cornel m-am lamurit... inca nu pot face asa ceva pe FC-16. Nici pe FF-7 nu stiu daca se poate, de aceea deja incep sa cochetez cu ideea unui FF-9 :rolleyes:...
...audaces fortuna iuvat...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu