GPS Special pt. aviatie?
Postat 30 March 2006 - 06:13 PM
Postat 30 March 2006 - 07:02 PM
Postat 30 March 2006 - 08:22 PM
in general gps pt avion este numai pt avion,difera un pic functiile,
oferta este extrem de generoasa in domeniu
http://www.garmin.com/aviation/
http://www.bayo.com/....php?Famille=18
si lista poate continua
www.aerial.ro
0723196944
Postat 01 April 2006 - 11:58 AM
in general aduc gps-uri pt parapanta ,ca asta e domeniul lor de activitate,
dar cu siguranta iti pot aduce si modelul dorit de tine.
eu folosesc de ex si motodelta un geko 301,e cam mic si te cam "benoclezi" la el dar nici mare navigatie nu fac dupa, ca zbor mai mult dupa repere http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
www.aerial.ro
0723196944
Postat 01 April 2006 - 01:27 PM
abu, la 1 Apr 2006, 11:58, a spus:
in general aduc gps-uri pt parapanta ,ca asta e domeniul lor de activitate,
Am incercat sa sun, dar nu am gasit pe nimeni. Probabil ca luni va trebui sa mai incerc.
Citeaza
Am incercat si la cei de la http://www.paratech.ro/ dar au spus ca nu ma pot servi. Aduc GPS numai pt. a echipa aparatele lor de zbor.
Postat 01 April 2006 - 01:55 PM
in principiu cu el tre sa vorbesti ,ca marius duta e prins mai cu altele,
iar matteo (paratech) nu cred ca e distribuitor de garmin
am vorbit acum cu el si asteapta sa-l suni
www.aerial.ro
0723196944
Postat 01 April 2006 - 06:09 PM
Preturile sint cam mari, dar daca vrei si harta RO.A.D. in conditii rezonabile de upgrade, sint cam singura optiune.
Plus ca altii nu vad ce conditii de garantie ar putea oferi, vinzind un aparat doua pe an.
Postat 01 April 2006 - 11:44 PM
big
Postat 02 April 2006 - 09:08 PM
Garmin 276C.
Il pun pe offroad si merge bine.
Poti sa faci si traseu, are si harta, si e foarte precis dar nu are inaltimea fata de sol.
L-am cumparat de la Garmin Romania.
Postat 03 April 2006 - 05:06 PM
byteworks, la 1 Apr 2006, 18:09, a spus:
Iata si raspunsul lor
Citeaza
Nu suntem autorizati sa vindem in Romania produse GPS pentru avioane de
la
Garmin, doar pentru navigatie auto, terestra si maritima. Puteti accesa
lista cu dealerri si stiu ca sunt autorizati in Slovacia care ar putea
sa va
furnizeze un asemenea aparat. Pentru harta Romaniei va puteti apoi
adresa
noua.
Cu stima,
Postat 24 April 2006 - 10:03 PM
in Romania exista un singur distribuitor de Garmin: www.rqa.ro
Insa, nici baietii astia nu au licenta pt. produsele de aviatie ale Garmin. Cu alte cuvinte, din Romania, la oficial, nu ai de unde sa cumperi GPS-uri Garmin de aviatie. Si nici alte marci.
Noi, Paratech Romania, aducem si GPS-uri de aviatie, dar fara garantie oficiala si fara sa ne luam obligatii fatza de client si asa mai departe (pt. ca nu suntem autorizati). Este adevarat, bataia de cap e foarte mare si, de asta, aducem doar pt. cei ce cumpara aeronave complete (noi sau 2nd hand), ca o facilitate pt. acestia, atata tot. Adica noi cumparam pt. ei de la un dealer oficial Garmin din USA sau Canada (acolo sunt cele mai ieftine) si le aducem fara adaos, pt. cei ce au luat de la noi o aeronava. Astfel, cumparatorul primeste de la noi actele originale cu care am cumparat si noi (facem achizitia pe numele beneficiarului final). Asta este o chestiune legata de marketing, sa putem oferi clientilor totul, fara ca ei sa trebuiasca sa alerge si prin alte parti. Altfel, nu se merita si, in plus, devreme ce nu suntem autorizati de producator (asa cum am zis: nu e nimeni in tara asta autorizat pt. distributie de gps avionic).
Pt. ca un GPS sa fie de aviatie, in primul rand, e musai sa aiba capabilitatea de a lucra cu baze de date de aviatie Jeppesen. Asta e spilul principal.
Parerea mea neoficiala: Garmin nu fac cele mai tari GPS-uri de aviatie. Eu mai repede as merge pe Lowrance sau, si mai bine, pe Avmap --- astea in versiunea panel mount. Daca vrei portabil, atunci creca tre sa iei un Garmin. Fugi de Magellan (singurul lor model de aviatie este SkyStar, dar are destule insuficientze de soft).
Depinde cum stai cu bugetul....
Atentie: poti gasi GPS-uri 2nd hand foarte bune, dar tre sa sapi. Nu ai pe nimeni pe afara, sa ia revistele de aviatie cu anunturi si sa-ti pescuiasca un Garmin 195 sau un Garmin GPSIIIPilot? Astea sunt destul de ieftine acum la 2nd hand, mai ales peste ocean.
Pana la urma, la zbor, poti folosi orice GPS, chiar si unul model vechi de categorie outdoor. De exemplu eu folosesc un simplu Garmin GPS12 si nu m-a dezamagit vreodata.
Treaba e simpla: daca stii coordonatele locului in care vrei sa ajungi, le introduci manual si te duci atza pe ele, no problem. Cam asta ar fi principalul. Restul, ecrane colorate, strazi, baze de date, calculatii de traeu etc., astea sunt mai mult inflorituri cu adevarat simpatice dar de care nu ai neaparata nevoie.
Si, daca ma intrebi de unde stii tu care sunt coordonatele Aeroportului Oradea, cand vrei sa zbori de la Constantza, raspunsul e foarte simplu: cumperi AIP Romania (de la orice aeroport). In respectiva publicatie ai toate coordonatele si detaliile despre toate aeroporturile si terenurile de zbordin tara asta, chiar si ale celor militare si de rezerva, modele de documente (inclusiv plan de zbor, de care vei avea neaparata nevoie cand zbori in TMA, adica cand vrei sa faci agrement pe la Mamaia, sau cand o sa ti-o traga colegul Vasilache ca faci tu bani cu ULM-ul in timp de An-2 urile lui stau pe coada, sau cand vrei sa zbori in cai aeriene etc. etc. etc. -- cu Vasilache glumeam, el e un baiat educat, care nu a uitat ca prima lui dragoste a fost tot parapanta, dar sunt altii care nu te vor vedea deloc bine, fii pe pace). Orice pilot motorist ar trebui sa o aiba .... Eu nu o am, dar am s-o iau cand imi voi aduce aminte :D
Cred si sper ca informatiile mele sa-ti fie de ajutor.
Bafta,
Matteo
0722932936
www.paratech.ro