Pagina 1 din 1
Amplificator servo
Postat 19 April 2006 - 01:52 PM
Cred ca ce ai vazut tu, era numa' partea de etaj final de comanda a motorsahului. Mai tre' si o interfata micutza, care sa comverteasca impulsu' modulat in durata (PPM), in tensiunde comanda proportionala pentru motor.
Studiaza ce ti-a recomandat @pavcostel.
Stima,
Studiaza ce ti-a recomandat @pavcostel.
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 19 April 2006 - 06:22 PM
poti incerca sa adaptezi ceva de genu asta :
Fisiere atasate
-
H_bridge_Bipolar.pdf (15.16K)
Number of downloads: 300
Postat 20 April 2006 - 05:23 PM
degetzica, la 20 Apr 2006, 13:15, a spus:
Sau, cu protectie contra "fabricii de fum", uite aici.
Cred totusi ca e putin dezavantajos cu PNP-uri la intrare ... Comanda in acest caz se face intr-un mod mai "nestandardizat" ...
Fiindca mi s-au cerut pe mail informatii suplimentare in legatura cu componentele de la prima schema , postez aici
Rezistente:
101 inseamna valoare 100 ohm
102 e valoare de 1kohm
C9014 e tranzistor 2SC9014
8550 e tranzistor SS8550 , S8550 (0.5A), PSS8550 (1,5A - pe capsula e marcat S8550), HN8550 , KTC8550 , MPS8550 , ...etc
8050 este complementar la primu , deci cu aceeasi initiale in fata
Merge si cu BD1xx sau BD2xx, dar se vor incalzi putin. In schimb exista BD-uri din seria 7xxx si 8xxx care merg cu succes.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 20 April 2006 - 06:10 PM
Postat 21 April 2006 - 11:10 AM
Iti trebuie ca motorul acela de 1,5 A sa inlocuiasaca motorasul din servo ? Adica un servo mai puternic ? Vezi ca mai sunt si ceva angrenaje, plus feedback-ul cu potentiometrul, alta belea ...
Schemele acelea sunt bune, dar trebuie sa te duci cu firele undeva pe placa de la servo, e in functie de ce ai acolo, ca daca e tot intr-o capsula ... e de rau !
Sau iti trebuie pentru variator din electronica de servo ?
Schemele acelea sunt bune, dar trebuie sa te duci cu firele undeva pe placa de la servo, e in functie de ce ai acolo, ca daca e tot intr-o capsula ... e de rau !
Sau iti trebuie pentru variator din electronica de servo ?
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 21 April 2006 - 11:12 AM
Ala Bala Portocala ...
Postat 26 April 2006 - 09:24 AM
Uite aici, variator din electronica de servo, fara reverse.
Dupa modelul de mai sus cred ca merge unul si cu reverse. As incerca sa duc firele de la vechiul motor la intrarile A si B ale uneia din schemele de mai sus (punti H). Cum merge cu semnalul de pe un fir al motorului, ar trebui sa mearga si cu amandoua.
@Ipsihi
Am o banuiala, cum ca va merge doar on/off, cum zice si Ipsihi, dar cum de i-a iesit aluia variator acolo ?
Are, la iesirea catre motor, semnal PWM ?
E pe incercate. Poate cineva, cu osciloscop, sa masoare asta ?
@geo_sim
Daca spui ca ai incercat si merge, pune una din schemele de mai sus, cu comanda pe "plus" si fa masa comuna( "-" servo la "-" amplif ), trebuie sa mearga !
Dupa modelul de mai sus cred ca merge unul si cu reverse. As incerca sa duc firele de la vechiul motor la intrarile A si B ale uneia din schemele de mai sus (punti H). Cum merge cu semnalul de pe un fir al motorului, ar trebui sa mearga si cu amandoua.
@Ipsihi
Am o banuiala, cum ca va merge doar on/off, cum zice si Ipsihi, dar cum de i-a iesit aluia variator acolo ?
Are, la iesirea catre motor, semnal PWM ?
E pe incercate. Poate cineva, cu osciloscop, sa masoare asta ?
@geo_sim
Daca spui ca ai incercat si merge, pune una din schemele de mai sus, cu comanda pe "plus" si fa masa comuna( "-" servo la "-" amplif ), trebuie sa mearga !
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 26 April 2006 - 12:43 PM
Ala Bala Portocala ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1