Am o mica problema(mai mult curiozitate)
Am un aparat de radio (luat prin iarna), nu e super performant ceva firma Mason e semidigital eh in fine bun ca sa asculte mama radio-romania cand face mancarea http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif , dar de ceva vreme in coace cand este oprit "vibreaza" si face cam ca si un frigider din ala mai vechi cand merge. daca il scot din priza se opreste. daca il ridic de pe dulapul pe care sta iar nu mai face.
Are cineva idee de la ce naiba face asa? Nu vreau sa il repar sau cevadoar mi se pare curioasa si cam ciudata.
Numai bine
Dex
Pagina 1 din 1
Radio ciudat....
Postat 01 April 2006 - 12:21 PM
Se pare ca vibreaza transformatorul de retea (tolele nu sunt stranse bine) si dulapul - prin rezonanta sau pur si simplu prin suprafata lui mare - "amplifica" si reda mecanic vibratia.
Da aripi viselor tale!
Postat 03 April 2006 - 07:54 AM
Probabil comutatorul de ON/OFF este doar pe tensiunea din secundarul transformatorului si prin urmare traful e alimentat non-stop, pe de alta parte (ca si la alimentatoarele care se "baga" la priza) traful e dimensionat putin la limita si in timpul functionarii se incalzeste putin si dupa o vreme de utilizare se inmoaie suportii de plastic care il sustin si traful incepe sa aiba un joc ("de picioare" :( ) provocat de tolele care nu sunt strinse cum trebuie (si traful merge aproape de limita => vibratii destul de mari).
Postat 03 April 2006 - 12:53 PM
traful cred ca merge tot timpul ca,(virgula) cand e oprit are ceas(ecran LCD) deci ceva corent tot papa
Postat 03 April 2006 - 01:15 PM
probabil vibreaza tot timpu , numa ca nu simti acest lucru cand el functioneaza. Numa transformatoru de alimentare poate fi de vina. Poti sa pui ceva lac peste tole sau intre tole si bobine acolo unde observi distanta mai mare sau eventual joc
Arata acest topic
Pagina 1 din 1