Ajutoor!!!! vrem sa construim un dirijabil Organizatia EESTEC Bucuresti
Postat 15 March 2006 - 09:11 AM
Ma numesc Sicoe Alexandru Dan si sunt membru al organizatiei studentesti EESTEC din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Impreuna cu cativa membrii din aceasta organizatie am vrea sa construim un minidirijabil cu radiocomanda si pentru ca nu stim de unde sa incepem si nici la cine sa apelam pentru ajutor, ne-am gandit sa va cerem sfaturi sau documentatie in acest sens sau orice altceva care credeti ca ne-ar ajuta, voua, membrilor Romanian Hobby Center.
Va multumim pentru intelegere,
Sicoe Alexandru Dan si colegii din EESTEC
Postat 15 March 2006 - 11:30 AM
Aceasta postare a fost editata de DMC: 15 March 2006 - 11:33 AM
Postat 15 March 2006 - 02:58 PM
Succes!
Postat 15 March 2006 - 04:25 PM
SunDance, la 15 Mar 2006, 09:11, a spus:
Ma numesc Sicoe Alexandru Dan si sunt membru al organizatiei studentesti EESTEC din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Impreuna cu cativa membrii din aceasta organizatie am vrea sa construim un minidirijabil cu radiocomanda si pentru ca nu stim de unde sa incepem si nici la cine sa apelam pentru ajutor, ne-am gandit sa va cerem sfaturi sau documentatie in acest sens sau orice altceva care credeti ca ne-ar ajuta, voua, membrilor Romanian Hobby Center.
Va multumim pentru intelegere,
Sicoe Alexandru Dan si colegii din EESTEC
@SunDance - la ce fel de minidirijabil v-ati gandit? Indoor sau Outdoor? Termic sau electric?
"ESTEC" ce inseamna - cu ce va ocupati si de ce vreti sa faceti tocmai un minidirijabil?
Sper ca nu deranjez cu atatea intrebari. Vezi si la rcgroups.com - e un intreg sub-forum despre dirijabile ("Blimps" se cheama).
Ca sa schitez un raspuns - dirijabile ieftine sunt foarte mici, electrice si le poti zbura numai in interior. Cele outdoor sunt de obicei cu motor termic, mult mai mari (ca sa aiba raport masa / suprafata expusa la vant cat mai mare). Si-s mult mai scumpe. Iar o mare parte din costul exploatarii, mai ales la cele mari, este dat de pretul ridicat al heliului.
Am zis "costul exploatarii" nu al "distractiei" pentru ca un dirijabil outdoor sare la achizitie de cateva mii de dolari - sunt utilizate mai mult pentru un bussiness decat pentru fun.
Cezar
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 15 March 2006 - 04:26 PM
Postat 16 March 2006 - 09:49 AM
Sau aici un alt link Outdoor blimps
La ambele linkuri gasesti si preturi si ai sa vezi ca daca nu este un bussines (reclama de exemplu) zburatul de fun este foarte scump.
Postat 16 March 2006 - 11:01 AM
pot sa va ajut ca si eu m-am apucat de un dirijabil. am radicocomanda, motorase brushless,servomecanisme acumulatori li-po, toata electronica care e necesara.am experienta cu aeromodele radiocomandate. cand e vreme buna, ies la zbor, de obicei in parcul de langa cladirea rectoratului.
problema e ca heliul e cam scump, si materialul care sa il retina.
daca vreti sa colaboram..0721597850
bafta
Aceasta postare a fost editata de teo: 16 March 2006 - 11:01 AM