Pagina 1 din 1
cat costa sa inchiriem un elicopter? intrebare
Postat 12 March 2006 - 04:13 PM
Salut!
Sunt din afara grupului, stiu putin spre nimic despre zbor. Vreau sa propun un proiect de ecologizare in Parang, in zona lacurilor si singurul mod in care se pot transporta sticlele si cutiile de conserve de acolo este un elicopter. Nu stiu de la cine s-ar putea inchiria un elicopter si cat ar costa. Am vazut elicoptere in zona, si urme ale lor pe platourile din munte, unii vanatori isi transporta arsenalurile si prazile in modul asta... dar in afara de elicopterul de la spitalul petrosani nu stiu nici unul... Cum pot afla cine poate inchiria un elicopter?
Cat costa o ora de zbor? Macar teoretic...
Multumesc!!!
Sunt din afara grupului, stiu putin spre nimic despre zbor. Vreau sa propun un proiect de ecologizare in Parang, in zona lacurilor si singurul mod in care se pot transporta sticlele si cutiile de conserve de acolo este un elicopter. Nu stiu de la cine s-ar putea inchiria un elicopter si cat ar costa. Am vazut elicoptere in zona, si urme ale lor pe platourile din munte, unii vanatori isi transporta arsenalurile si prazile in modul asta... dar in afara de elicopterul de la spitalul petrosani nu stiu nici unul... Cum pot afla cine poate inchiria un elicopter?
Cat costa o ora de zbor? Macar teoretic...
Multumesc!!!
Postat 12 March 2006 - 05:43 PM
vol, la 12 Mar 2006, 16:13, a spus:
Vreau sa propun un proiect de ecologizare in Parang, in zona lacurilor si singurul mod in care se pot transporta sticlele si cutiile de conserve de acolo este un elicopter. Am vazut elicoptere in zona, si urme ale lor pe platourile din munte, unii vanatori isi transporta arsenalurile si prazile in modul asta...
Cum ar fi ca vanatori sau alti care duc conserve acollo si sticle, se la si duca a casa ?
Daca este pozibil sa fi dus arme si animale impuscate cu elicopter, cum nu sa poate cu altceas transport sa fi dus si gunoie, macar ale lor.
Eu, cand ma duc la munte cu ocupatia mea NE-ecologic, tot vin a acasa cu portbagaj plin de sticle si conserve altorar adunate de pe drum.
Pana la urma trebuie dus de acollo tot pe jos, asa cum a si ajuns acollo.
Un Robinson R22 cu 2 locuri costa cam intre 5-8 EUR pe minut.
Un Robinson R44 cu pana 3 pasageri costa intre 8-12 eur pe minut.
Din astea cred ca sint catev privat in tara.
Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 12 March 2006 - 05:50 PM
Postat 12 March 2006 - 05:55 PM
vol, la 12 Mar 2006, 16:13, a spus:
...
Vreau sa propun un proiect de ecologizare in Parang, in zona lacurilor si singurul mod in care se pot transporta sticlele si cutiile de conserve de acolo este un elicopter. Nu stiu de la cine s-ar putea inchiria un elicopter si cat ar costa. ...
Vreau sa propun un proiect de ecologizare in Parang, in zona lacurilor si singurul mod in care se pot transporta sticlele si cutiile de conserve de acolo este un elicopter. Nu stiu de la cine s-ar putea inchiria un elicopter si cat ar costa. ...
Salut vecine !!
Cunosc si eu problema. Din pacate ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Numa' ca ceea ce propui tu, presupune doi pasi :
1. constituirea unei/unor echipe de voluntari care sa "centralizeze" acest gunoi, din care sa fie ridicat de catre ... transportator !
2. transportul lui efectiv.
De punctul 1. s-a ocupat si se ocupa inca niste sufletisiti / ecologisti, sub coordonarea dlui Suhanek, din Petrosani, si nu de putine ori, transportul l-au facut cu ... spatele, in rucsacuri ! Cinste LOR !! :(
Problema e ca dimensiunea echipei de ecologizare e infima in raport cu numarul celor care "polueaza" mediul montan. Iar pana se va ajunge ca, cei ce merg pe munte sa faca ceea ce zice @Yaku' mai este mult. Din pacate !
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 13 March 2006 - 04:44 PM
ala de la buzau e un k 26,ce-l foloseste la agricultura,nu stiu daca il tine sa zboare prin munti cu el
:(
la brasov dl Apavaloaiei ia cam 600 euro pe ora si a mai avut activitati cu salvamontul,ca sa nu zic ca oricum zboara tot timpul in zona montana,are nu stiu ce model de eurocopter,de vreo 4-5 locuri ( exclusiv pilotii)
:(
la brasov dl Apavaloaiei ia cam 600 euro pe ora si a mai avut activitati cu salvamontul,ca sa nu zic ca oricum zboara tot timpul in zona montana,are nu stiu ce model de eurocopter,de vreo 4-5 locuri ( exclusiv pilotii)
Imagini atasate
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
www.aerial.ro
0723196944
Postat 13 March 2006 - 10:14 PM
Ok, multumesc!
Mi-am facut o parere... De fapt sunt aproape blonda asa ca mai am dreptu sa mai intreb o data publicul: daca nu se gaseste un elicopter in zona ar trebui sa platim pentru zborul de ex de la brasov la petrosani statia Lacul Mandra cu platoul pe parte stanga? ( sunt sigura ca da, da' intreb totusi..)
Ecologizarile "cu spinarea" sunt facute la modul " sa organizam pe aici pe undeva pe sub un bolovan o groapa de gunoi" si sunt destul de dificile chiar si asa. Dar de la lacul rosiile, de ex, sunt 4 ore pana la cel mai apropiat drum forestier... sa-l faci cu 10 kile de cioburi in spate nu e chiar romantic, oricat de infocat voluntar ai fi...
Oricum cioburile tot acolo raman... pana nu le ia cineva... banuiesc ca nu se grabeste nime.. am timp sa caut banii.
thanx!!
Mi-am facut o parere... De fapt sunt aproape blonda asa ca mai am dreptu sa mai intreb o data publicul: daca nu se gaseste un elicopter in zona ar trebui sa platim pentru zborul de ex de la brasov la petrosani statia Lacul Mandra cu platoul pe parte stanga? ( sunt sigura ca da, da' intreb totusi..)
Ecologizarile "cu spinarea" sunt facute la modul " sa organizam pe aici pe undeva pe sub un bolovan o groapa de gunoi" si sunt destul de dificile chiar si asa. Dar de la lacul rosiile, de ex, sunt 4 ore pana la cel mai apropiat drum forestier... sa-l faci cu 10 kile de cioburi in spate nu e chiar romantic, oricat de infocat voluntar ai fi...
Oricum cioburile tot acolo raman... pana nu le ia cineva... banuiesc ca nu se grabeste nime.. am timp sa caut banii.
thanx!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1