Modelism - RHC Forum: Racheta spatiala cu componente antigravitationale - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Racheta spatiala cu componente antigravitationale articol in România Libera

#1 Guest_Webmaster_*

• Grup: Guests

Postat 29 May 2003 - 10:47 AM

Azi in ziarul "România Libera" este un articol semnat de Aida Dãnãilã care cred cã v-ar interesa:
Un român a inventat racheta spatialã cu componente antigravitationale

Este vorba de domnul Novac Modoran.
Atasez articolul scanat (350 Kb).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: art_racheto.jpg

0

#2 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 29 May 2003 - 11:47 AM

Interesanta chestie :) .
Pacat ca estia din guvern care au bani nu sunt destepti si avind bani nu-i mai intereseaza.
Oricum eu ma bucur ca macar americanii profita de lucrul asta.
Daca nu sunt destepti macar stiu ce sa faca cu bani.
0

#3 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 29 May 2003 - 12:13 PM

Eu am o intrebare, acum ceva ani (vreo 5) un anume, nu mai stiu cum il chema zicea ca a proiectat o farfurie zburatoare ce putea zbura cu viteze apropiate de cea a lumini, daca nu ma insel sa o depaseasca..... s-a facut valva ceva vreme dupa care liniste totala...
A fost si o emisiune TV parca.
Isi mai aminteste cineva ceva????? s-a mai facut ceva?
Am si un document de la un coleg despre asta si numai nu pricep ce are grozav chestia aia, nu pricep cum zboara... e o cutie de conserve!!!
Pana acum nu am vazut nimic asemanator, pe cer si nici la tv macar.
Mai mult in invatzamantul superior am abordat astfel de probleme cu persoane mai mult de cat avizate in domeniul fizicii, concluzia a fost una: daca e posibil asa ceva: sa faci ca corpurile sa-si scada masa si sa te apropii de viteza luminii cu o cutie de conserve zburatoare, atunci e secet mare mare.
Asa, pt a aprinde discutia, eu ma declar in acest moment foarte foarte sceptic.
Sa nu ma intelegeti grasit, imi doresc din tot sufletul ca aceste lucruri sa fie adevarate si posibile, si maine sa merg in vacanta pe proxima centaurii. dar atat timp cat aceste lucruiri se lovesc in cap cu ceea ce eu am invatzat cu atata dificultate la scoala si nu ni se prezinta amanunte eu NU CRED!

MrSpace necredinciosul

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 29 May 2003 - 12:14 PM

0

#4 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 29 May 2003 - 12:24 PM

Mai, ziceti-mi si mie cum vine chestia cu "pierderea de masa"? Ca eu unul nu am inteles.

Multumesc anticipat.
0

#5 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 29 May 2003 - 12:32 PM

Vivi, la 29 May 2003, 12:24, a spus:

Mai, ziceti-mi si mie cum vine chestia cu "pierderea de masa"? Ca eu unul nu am inteles.

Multumesc anticipat.

Cred ca e vorba de vre-o reteta de slabit instant...cum vedem la Teleshoping!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#6 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2003 - 01:11 PM

Asa marinare!?
foarte posibil ce-i drept :)
0

#7 Useril este offline   Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 May 2003 - 02:11 PM

:) :( am mai vazut deastea cu romani care au inventat motoare cu apa, si energie electrica obtinuta f f ieftin etc... Ar fi frumos sa fie asa dar eu nu cred :)
F=m*a
0

#8 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 29 May 2003 - 03:10 PM

Eu pina nu vad cu ochi mei nu cred nimic.
Auzi o nava care are ansamble de sute sau mii de tone cand ajunge intr-un loc cica de lansare are zero grame.
Asta este o aberatie si pot sa o comfirme mai multi de aici care cumosc ceva fizica.
Pai daca era asa tipul ala era celebru si nu mai mergea pe jos si zbura cu o ceva care nu are greutate si nu consuma nici un fel de combustibil. Adica sa zboare pe gratis. :)
0

#9 Useril este offline   Malkovitch 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 19-December 02

Postat 29 May 2003 - 03:18 PM

era unul' de mult, care zicea ca masa este caracteristica materiei....
Acuma, mai nou, s-au descoperit particule fara masa....

E interesant in astfel de constructii logice, tocmai lipsa unor elemente ce ar trebui sa explice principiul.... Astfel, imponderabilitatea "este prezenta in natura si poate fi valorificata cu ajutorul mijloacelor tehnice care sunt la indemana marilor agentii spatiale".
Pai, or aia de acolo au la indemana ceva ce nu stapanesc inca suficient de bine, or nenea inventatorul de bicicleta cunoaste tot ce au agentiile in portofoliu!

Mai era cineva care inventase perpetuum-mobile-ul.... Motorul cu apa, dar oculta mondiala l-a persecutat ca sa nu scada pretul petrolului!

Bazaconii! ...si ilogice pe deasupra!
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
0

#10 Useril este offline   Malkovitch 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 19-December 02

Postat 29 May 2003 - 03:19 PM

.plus ca ceea ce consuma mult la lansare eeste inertia! Nu greutatea, ci masa este determinanta pentru inertie!

Chiar credeti ce spun nenea astia?
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
0

#11 Useril este offline   Mircea_ 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 30-May 03

Postat 30 May 2003 - 01:49 AM

De ce nu face un model sau un experiment prin care sa demonstreze principiul de functionare .Daca altii sunt interesati inseamna ca ei stiu mai mult despre subiect sau sau despre ceva legat de fenomene similare.
In Ramnicul Valcea este un baiat Marian mai locuieste in zona unde a fost punctul de maxima vizibilitate a eclipsei de acum citiva ani, are idei similare dar este vorba de un fel inversare, modulare, vrea sa foloseasca microunde.Sunt foarte multe solutii depinde cum vezi lucrurile.
0

#12 Guest_Poly_*

• Grup: Guests

Postat 30 May 2003 - 08:25 AM

Parerea mea este ca nu trebuie sa credem tot ce scrie in ziare. Mai ales in cele romanesti...
0

#13 Useril este offline   chiftirica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 22-April 02

Postat 30 May 2003 - 08:56 AM

HEHHEHEHEHE,
l-am vazut si eu pe tipul asta...a fost invitat la emisiunea lui Calinescu la ProTV (Mugurel si numai stiu cum); in afara de faptul ca tipul nu era nici macar inginer (daca-mi amintesc bine) a scos niste aberatii din el de putea fi contrazis si de un elev de clasa a 10a. Parol. Avea si o pagina de internet pe domeniul "com"...
Ideea lui era ca forta centrifuga poate duce la o diminuare a masei (!!!) sistemului; si drept explicatie arata experimentul clasic al greutatilor care se ridica datorita fortei centrifuge....Ce legatura avea forta cu masa n-a reusit sa explice (si nimeni nu a stiut sa-l intrebe :) ); ba mai mult el lua in considerare numai masa greutatilor, uitand de fapt de masa intregului sistem. Nimic viabil dupa umila mea parere.
Si inca ceva... Vorbea de viteze apropiate de viteza luminii; intrebarea normala chiar si din partea lui Calinescu a fost cu ce propulseaza naveta in spatiul extra-terestru; raspunsul a fost mai mult de hilar: cu un motor statoreactor - no comment
Cam atat.

Aceasta postare a fost editata de chiftirica: 30 May 2003 - 09:08 AM

"Reversul medaliei" este dusmanul meu
0

#14 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2003 - 10:43 AM

da chiftirica! acum mi-am amintit.... el e!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 30 May 2003 - 10:44 AM

0

#15 Useril este offline   Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152

Postat 30 May 2003 - 12:53 PM

:D :D :)
F=m*a
0

#16 Useril este offline   new_time_SPIRIT 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 25 January 2006 - 06:25 PM

Avand in vedere ca doar intr-un singur loc racheta isi va pierde greutatea asta nu inseamna ca nu e posibil cu doua bobine una statica sub racheta si una intarind in structura rachetei.Cele doua rezervoare din lateral pot fii considerate acumulatoare cu forma aerodinamica pe care o au.In aceste conditii cred si eu ca se va lansa racheta cu greutatea zero numai pe parcursul cat va avea putere sa actioneze campul electromagnetic format,numai la punctul de lansare.Si ganditiva ca se poate mari linear campul magnetic pentru cat e necesar ca racheta sa poata fi lansata fara greutate pe o distanta considerabila fata de greutatea pierduta.
0

#17 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 25 January 2006 - 06:28 PM

sper can u contravine regulilor de pe aici dar
BULL-SHIT
adica abureala, si aberatii schizofrenice
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#18 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 25 January 2006 - 06:37 PM

Punkt okit, punkt ... lovit,... @Dexu'le !! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ohmy.gif :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif :rolleyes:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#19 Useril este offline   new_time_SPIRIT 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 January 2006 - 07:00 PM

trebuie imaginatie
0

#20 Useril este offline   vudy 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 02-November 05

Postat 25 January 2006 - 07:14 PM

NIMIC NU SE CREEAZA;
NIMIC NU SE PIERDE;
TOTUL SE TRANSFORMA;

de Lavoisir

CRED CA EXPLICA TOTUL;
MASA ESTE CONSTANTA IN TIMP SI SPATIU;
0

#21 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2006 - 07:14 PM

new_time_SPIRIT, la 25 Jan 2006, 20:00, a spus:

trebuie imaginatie

schizofrenica sau de care??
asa ceva e cam imposibil. credeti ca daca ar fi posibil si rentabil idiotii aia de americani ar folosi tot navetele alea uzate care se mai si defecteaza si se dezintegreaza in atmosfera din cauza unei bucati de spuma????
daca voi credeti ca un om(si roman, in tara lui) poate realiza asa ceva "pe genunchi" si fara nici un fel de pregatire va inselati amarnic si aveti vise muuuuult prea mari
0

#22 Useril este offline   new_time_SPIRIT 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 January 2006 - 07:16 PM

Ai dreptate nu te contrazic insa am incercat o idee .Daca o respingeti asta e treaba voastra.eu doar am incercat
0

#23 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 25 January 2006 - 07:24 PM

new_time_SPIRIT, la 25 Jan 2006, 18:25, a spus:

Avand in vedere ca doar intr-un singur loc racheta isi va pierde greutatea asta nu inseamna ca nu e posibil cu doua bobine una statica sub racheta si una intarind in structura rachetei.Cele doua rezervoare din lateral pot fii considerate acumulatoare cu forma aerodinamica pe care o au.In aceste conditii cred si eu ca se va lansa racheta cu greutatea zero numai pe parcursul cat va avea putere sa actioneze campul electromagnetic format,numai la punctul de lansare.Si ganditiva ca se poate mari linear campul magnetic pentru cat e necesar ca racheta sa poata fi lansata fara greutate pe o distanta considerabila fata de greutatea pierduta.

ai idee cam ce curenti electrici sunt necesari pentru generarea campului magnetic respectiv? ai idee cam ce inductii magnetice (:rolleyes: sunt generate in bobinele normale sub actiunea curentilor electrici "normali" ? (prin normal ma refer la ordin de marime obisnuit... si la bobine care nu sunt supraconductoare).
sper ca nu esti din cei care cred ca un camp magnetic de 5 Tesla se obtine usor in laborator... exista multe probleme in diverse culegeri de fizica din liceu cu campuri magnetice de 15 Tesla dar asta nu inseamna ca se si pot realiza in laborator pentru durate de timp mari! Asa cum exista si probleme in care se umbla cu niste curenti de ordinul a 800 Amperi... sa fim seriosi...

Cat despre masa... cred ca exista confuzie intre masa si greutate. Una-i greutatea si alta-i masa. Una e o marime vectoriala cealalta e scalara. Si navetele spatiale au masa in spatiu (d-aia ai nevoie de motoare pentru a schimba traiectoria) dar greutatea este apropiata de zero deoarece e compensata de forta centrifuga.
Ramane de vazut de unde obtine maestrul respectiv forta centrifuga de ordinul de marime necesar... sper ca nu vrea sa invarta Pamantul suficient de repede...

Oricum pana nu vad detalii stiintifice convingatoare, cu demonstrator tehnic sau modele numerice care sa arate ca demonstratorul tehnic este fezabil... nu voi crede respectivele afirmatii. Multi se ascund in spatele istoriei... spunand ca uite si de-a lungul istoriei au fost multi ce au fost contrazisi si ulterior au facut aplicatii tehnice uimitoare (avion, racheta, etc.). Problema-i ca afirmatiile respectivilor chiar si la nivelul de atunci nu dadeau senzatia de aberatii!

Totodata majoritatea celor care emit asemenea idei tot arunca cuvinte pompoase incercand sa impresioneze o audienta nepregatita pe domeniul respectiv... de multe ori aceste lucruri isi fac efectul datorita setei de senzational dusa la extrem... prefer sa ma opresc aici.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 25 January 2006 - 07:27 PM

0

#24 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 25 January 2006 - 07:24 PM

new_time_SPIRIT, la 25 Jan 2006, 19:16, a spus:

Ai dreptate nu te contrazic insa am incercat o idee .Daca o respingeti asta e treaba voastra.eu doar am incercat

Poti sa dezvolti cu ARGUMENTE ideea ??? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif :D
De regula, mushcatorii ideilor de acest gen, sunt cei care se documenteaza superficial sau dupe ureke...

Puneti mana si cititi cum stau acest gen de lucruri si chiar daca suntem pe un forum de aero, nu tot ce zboara... :rolleyes: Da' cititi temeinic ! :D

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#25 Useril este offline   new_time_SPIRIT 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 January 2006 - 07:29 PM

ma gandeam ca daca bobinele ar avea si miez feromagnetic s-ar intensifica acest camp electromagnetic
0

#26 Useril este offline   new_time_SPIRIT 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 January 2006 - 07:31 PM

si scuze ca aduc comentarii cand nici nu am multe cunostinte in rachetomodelism .Dar vreau totusi sa invat si eu cate ceva de la voi.
0

#27 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2006 - 07:33 PM

new_time_SPIRIT, la 25 Jan 2006, 20:29, a spus:

ma gandeam ca daca bobinele ar avea si miez feromagnetic s-ar intensifica acest camp electromagnetic

exact ce zicea doctoru'.
0

#28 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 25 January 2006 - 07:34 PM

new_time_SPIRIT, la 25 Jan 2006, 19:29, a spus:

problema-i urmatoarea.

pentru a obtine forte cu ajutorul campului magnetic ai nevoie de o bobina (care sa creeze campul magnetic) si un al doilea element care sa interactioneze cu respectivul camp magnetic.
fortele de interactie camp magnetic-curent electric, camp magnetic-camp magnetic (de fapt prima forta e tot de genul camp magnetic-camp magnetic) sunt extrem de mici!
campurile magnetric de asemenea sunt extrem de mici! e vorba de mini tesla si nu de tesla.
ori ca sa levitezi magnetic o sarcina de 50 de tone ai nevoie de campuri magnetic uriase... cu mult mai mari decat poti obtine pe Pamant.

ai vazut trenurile magnetice japonezE? leviteaza la cativa milimetri de sina.. de ce crezi ca respectivele forte magnetice nu le pot pune pe orbita?

MIG-29
0

#29 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2006 - 07:35 PM

new_time_SPIRIT, la 25 Jan 2006, 20:31, a spus:

si scuze ca aduc comentarii cand nici nu am multe cunostinte in rachetomodelism .Dar vreau totusi sa invat si eu cate ceva de la voi.

intreaba cum sa faci o racheta cu motor traditional cu combustibil solid

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 26 January 2006 - 08:01 AM

0

#30 Useril este offline   new_time_SPIRIT 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 January 2006 - 07:44 PM

inventiile vin rar si trebuie intelese.Poate ai tu alta explicatie mai plauzibila si eu o v-oi intelege.si oricum parca trebuiau sa se faca comentarii pe tema aparuta in ziar cineva nu isi putea imagina asta.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu