Modelism - RHC Forum: receptoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

receptoare cablaje, dalea dalea

#1 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 297
  • Inregistrat: 12-March 06

Postat 12 March 2006 - 04:28 AM

salut. stie cineva cum se face un receptor? o schema ceva? va rog frumos daca puteti sa ma ajutati.....pe mine si pe altii.
cu stima,
florin
ciobelicz neboonu trage cu tunu
0

#2 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 12 March 2006 - 02:18 PM

Constructia unui receptor este o treaba care presupune un minim de cunostiinte de electronica. Asta inseamna ca ar trebui sa stii sa tii un ciocan de lipit in mana, sa ai idei despre componentele electronice si despre principiile de baza ce stau la baza functionarii unui sistem RC (radiocomanda). Un sistem RC se compune de regula dintr-un Rx si un Tx. Ele trebe sa fie imperecheate, ca frecvente purtatoare, ca tipuri de modulatie, ca mod de codificare al semnalelor, etc. ca sa mai si functioneze. Altfel n-are sens.
Un receptor simplu se poate face, cu 2-3 tranzistoare, da' ideea de baza e la ce-l vei folosi ?
Adica ma gandesc ca vrei sa faci un receptor nu ca sa ASCULTI semnalele modulatoare care sunt transmise de statiile radio :( ci sa-l folosesti efectiv, pe vreo ... jucarioara !
Netu' e plin de documentatii in acest sens si nu trebe decat sa incerci sa faci un pic de egiptologie pe criteriile care te privesc.
Incearca sa-ti lamuresti criteriile de care ai nevoie si pe care sa le indeplineasca receptorul respectiv si putem sa dezvoltam problema.

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#3 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 12 March 2006 - 07:42 PM

Mai pe scurt: daca ai pus o asemenea intrebare, singurul raspuns practic este sa stringi ceva banuti (nu multi, n-ai teama) si sa-ti cumperi unul. Daca-mi asculti sfatul vei fi mai cistigat. :(

0

#4 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 13 March 2006 - 07:47 AM

@Navigator are dreptate !
Uite un exemplu de numa' 100 RON ! :(
Il iei si-ti faci treaba ! Asta exceptand situatia in care vrei neaparat sa mesteresti tu ceva...

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu